понеделник, юли 4, 2022

10 симптома, предупреждаващи за високи нива на захар в организма

Най-четени

По това време е много важно да знаете за нивото на захар в кръвта, тъй като тя се проявява с определени симптоми, които ви помагат да разберете дали страдате.
Симптоми, които ви предупреждават за нивата на захарта
Рискът от неправилно хранене е много висок и не се основава само на наддаване на тегло или загуба на тегло.
Когато говорим за недохранване, това е важно, но не е съществено. Има и други неща, които вредят на тялото поради лошото хранене, като например кръвообращението и захарта в кръвта ни.
Това може да бъде много опасно, защото кръвта е това, което кара тялото ни да се движи, следователно ще споделим основните симптоми, които показват висока кръвна захар.
Уринираме много често и / или цяла нощ.
Леля Димка се отървала от диабет с ликьор от кокичета: Вече 25 години пенсионерката не е вдигала кръвна захар благодарение на домашния сироп316 000 са диабетиците у нас с поставена диагноза. Други 204 000 обаче имат диабет, без да знаят тов…Mar 23 2019vijti.com

Започваме да имаме най-замъглено зрение.
Представяме много бавно заздравяване.
Постоянно имаме инфекции.
Чести стомашни проблеми
Умора или силна умора

Суха, сърбяща кожа
Прекомерен апетит
Прояви на нервни проблеми
Излишна мазнина в корема или необяснима наддаване на тегло
Важно е да проверите храната, която ядете. Ако консумирате много храни с много висок гликемичен индекс, кръвната ви захар ще се повиши.

- Advertisement -

Гликемичният индекс или GI показва количеството въглехидрати, които има дадена храна. Тези въглехидрати повишават кръвната захар.
Следователно, колкото по-висок е гликемичният индекс на храните, толкова по-голяма е вероятността от повишаване на кръвната захар. Този индекс може да варира от нула до сто.
Храни с GI от нула до 54 се считат за храни с ниско съдържание на въглехидрати и могат да се консумират ежедневно.
Това са тези, които повишават кръвната захар, като са най-често срещаният индикатор от нула до сто. Тези храни с GI от нула до петдесет и четири могат да се консумират безопасно и ежедневно:

Яйце: нула
Чаша хумус: шест
Чаша броколи: десет
Лук със среден размер: десет
Чаша ядки: петнадесет
Череши: двадесет и две

Чаша кашу: двадесет и две
Чаша кисело мляко: двадесет и три
Наденица: двадесет и осем
Ябълка със среден размер: тридесет и осем

Вода и оптимална хидратация
Пиенето на достатъчно вода е особено важно за поддържане на нивата на кръвната захар в здравословни граници. Освен че по този начин се предотвратява дехидратацията, се подпомага и отделянето на излишната кръвна захар чрез урината.
Редовният прием на питейна вода рехидратира кръвта, понижава нивото на кръвната захар и намалява риска от диабет. Едно наблюдателно проучване показа, че хората, които пият по-големи количества вода, са с по-нисък риск от наднормено повишение на нивата на кръвна захар.

Важно е да се отбележи, че водата и други некалорични напитки са най-добрият избор за хидратация на тялото. Неподсладеният черен или зелен чай може да помогне за понижение на кръвната захар в рамките на половин час. Напитки с добавени подсладители повишават кръвната захар, повишават теглото и увеличават риска от диабет.
Източник: Лекувай
Не пийте кафе между 8 и 9 часа сутринта: Това повишава нивото на кръвна захарАко сте от тези, които се събуждат по-рано сутрин поздравления! Това показва, че живеете здравословн…Feb 26 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари