понеделник, декември 4, 2023

10 действия, които ще решат проблемите ви и ще направят живота ви по-добър

Най-четени

Много от проблемите ни съществуват само в съзнанието ни. Те не са резултат от някакви събития, неуспехи или действия на други хора, а просто следствие от няколко вредни ментални навика.
Вижте тези 10 форми на поведение, от които ако успеете да се освободите, ще решите много свои проблеми и веднага ще усетите положителна промяна в живота си.
1. Не правете прибързани изводи.
Този на пръв поглед незначителен навик може доста да усложни живота ви. От една страна, когато вярвате, че знаете какво ще се случи, приспивате вниманието си и започвате да действате на базата на предположения.Разгадайте сигналите на тялото: Болката във всеки един зъб алармира за проблеми с точно определен органИ най-дребното увреждане на зъба, е сигнал за проблем в съответстващ му орган в тялото. Горните и до…Mar 9 2019vijti.com

А повечето от тях обикновено са абсолютно неверни. Оттам неправилни са и действията. Другата лоша страна на този навик е, че ние много често си мислим, че знаем защо хората правят това или онова или че знаем какво точно си мислят. Отново из основи погрешно! А точно това, както нищо друго, разрушава отношенията.
2. Не драматизирайте.
Много от нас раздухват дребните неуспехи и проблеми до мащабите на гигантски катастрофи и реагират в съответствие с тези „смъртоносно-опасни“ ситуации. Защо го правим? Кой знае, може би така се чувстваме по-важни и значителни… Във всеки случай това е колкото глупаво, толкова и пагубно и неефективно.
3. Не въвеждайте правила.

Огромна част от всички „трябва“ и „длъжен съм“, които ни съпътстват в живота, са безполезни. Единственото, което ни носят, е стрес и чувство за вина. Следвайки тези въображаеми правила, ние затормозяваме мозъка си с ненужни препятствия и детински порядки. А когато се опитваме да налагаме тези правила и на другите, тогава се превръщаме в досадно мрънкало или в самоуверен фанатик.
4. Избягвайте стереотипите и етикетите.
Думите, които използвате, могат да ви направят уязвими. Негативният език и критиката пораждат и такова мислене. Опитвайки се да натикате всяко нещо в определени категории, вие спирате да виждате истинското му значение, още повече че и ограничавате своето мислене до степен на безполезност.

- Advertisement -

5. Не бъдете перфекционисти.
Животът никога не е „черно и бяло“, нито пък „всичко или нищо“. В повечето случаи „достатъчно“ означава именно „достатъчно“. Ако търсите перфектната работа например, то по-вероятно е да не я намерите никога, тъй като всички възможности ще ви се струват по-лоши отколкото са в действителност. Перфекционизмът е ментален проблем, който най-често не носи никакво удоволствие и удовлетворение, и всеки път ни изпраща в търсене на нещо, което не съществува.

6. Не обобщавайте.
Един-два неуспеха все още не са признак за постоянен провал. Както и случайният триумф не ни превръща в гении. Единичните събития – добри или лоши – не винаги са признак за трайна тенденция. Нещата са такива, каквито са. И нищо повече.

7. Не приемайте отношенията си с околните прекалено навътре.
Повечето хора около вас, дори колеги и приятели, в 99% от времето си не говорят, не мислят и не ги е грижа за вас. Много от хората във фирмата, в която работите, или пък съседите ви вероятно никога не са чували за вас. И не искат да чуват. А житейските несгоди или успехи на другите в повечето случаи нямат никакво отношение към вас и вашия живот.

8. Не се доверявайте на емоциите.
Чувствата и емоциите не винаги са верният показател за това, което се случва в действителност. Просто заради това, че чувствате нещо по определен начин, не значи, че това е истината. Понякога източникът на емоциите може да е преумора, раздразнение или просто глад или някакво физическо неразположение. От това дали се чувствате добре или зле, фактите не се променят. И въпреки че чувствата може да са истински, те не са самата истина.

9. Не се поддавайте на негативизъм.
Упражнявайте се в оптимизъм. Ако очаквате неприятности, те ще се случат. Негативната настройка е все едно да гледате света през изкривени очила, при това мръсни. Наистина е изумително как човек може да види точно това, което иска – и доброто, и лошото. Когато започнете да го търсите, на всяка цена ще го намерите.

10. Не живейте с миналото.
Това е най-важното! Просто забравете миналото и продължавайте напред. Най-големите злини, разочарования, нещастия и отчаяни постъпки на този свят произлизат от хора, вкопчени за минали обиди и проблеми. И колкото повече ги предъвква човек в ума си, толкова по-огромни изглеждат те и толкова по-зле го карат да се чувства. Просто ги забравете! Така ще отнемете силата на миналото да ви наранява и контролира.Забравете Великобритания с нейните брекзит-проблеми и се преселете в ИсландияВ автобиографичната си книга легендарният фронтмен на Iron Maiden Брус Дикинсън разказва следния вид…Mar 26 2019vijti.com

Източник: Гнездото

Последни новини

Почина най-богатият български лекар д-р Методи Янков

Почина най-богатият български лекар, болничен мениджър и общественик д-р Методи Янков, специалист с над 40-годишен управленски опит в здравеопазването....

Нежната водеща в bTV Виктория Готева се омъжи за Евгени Димитров – Маестрото от “Ку-Ку Бенд”

Чаровната водеща на bTV Новините Виктория Готева и емблематичният пианист и ръководител на “Ку-Ку Бенд” Евгени Димитров – Маестрото, предприеха една от най-важните стъпки...

Фалшиви шницели от тиквички – излапаха ги, без да разберат, че не са от месо!

По рецепта на Александра ще приготвим тези вкусни фалшиви шницели от тиквички , които можете да сервирате като предястие или обяд. Те са пълнени със...

Професор по медицина обясни защо жените имат целулит и защо наддават на тегло – има решение, което може да не ви хареса

Уважаваният белградски професор по медицинска физиология д-р Деян Чубрило , като гост на сутрешен блок, разкри много тайни за функционирането на нашия организъм, но...

Баща й се отказал от нея и я оставил в детски дом. След години тя се върнала там с мисия

До шестгодишна възраст  Ани расте в обикновено семейство с майка си и баща си. Но внезапно целият й живот се обърква. Един ден леля...

Още интересни публикации