Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com
петък, септември 20, 2024

Точката която лекува 100 болести най-древният метод за лечение на редица заболявания

Най-четени

В Японската легенда се разказва за един човек който някога наследил много ценна информация от баща си – за Дзу Сан Ли, или така наречената „точка на дълголетието” или „точката на 100 заболявания”. 

Мъжът постоянно следвал съветите на баща си, всеки ден масажирал тази точка и през остатъка от живота си станал свидетел на раждането и смъртта на няколко велики императори.

- Advertisement -

Масажирането на тази точка е един от най-древните методи на лечение на Изток, който се практикува от няколко хиляди години. Тялото ни има 365 точки и 12 основни меридиани, който факт напомня за броя на дните и месеците в годината. 

Тази техника, която се използва е (акупресура, натиск с пръсти върху конкретна точка) се основава върху дадените ученията за меридианите и каналите, свързвани с определени вид органи. 

В китайската народна медицина тялото се разглежда като енергийна система и този изключителен масаж може да повлияе положително върху протичането на енергията и върху функционалното действие на органите 

Когато се активира точката тя ще даде на вашето тяло подмладяващ и лекуващ ефект и ще го пази от остаряване. 

Така наречената ‘Точка на дълголетието’ е популярна в Китай, а „точката на 100 заболявания” в Япония. Точката се намира под вашата капачката на коляното. 

За да я намерите покрийте коляното си с дланта на ръката си. Точката се намира между нокът на вашето кутре и безименния пръст, оприличавана като малка издатина върху костите. 

Ако все пак не можете да я напипате по този начин, пробвайте като седнете на пода със стъпала които плътно допират пода. 

Краката ги придърпайте плътно към вас  без да вдигате стъпалата от земята. Трябва да видите издадена част под коляното си – поставете пръст върху нея и заемете начална позиция.

 

 „точката на 100 заболявания” Защо японците са и дали такова име?

Тя контролира как да работят органите, намиращи се в долната част вашето тялото. 

Също така контролира функциите на гръбнака и органите, които са отговорни за функционирането на храносмилателния тракт, стомашно-чревния тракт, половите органи, надбъбречните жлези, бъбреците. 

Докато правите масаж на точката действието на вашите надбъбречни жлези ще се увеличи значително. Те са са основни защитници на здравето ви. 

В тези жлези се събира секрет хидрокортизон, адреналин и редица много важни хормони в кръвта. Редовно ако правите масаж на „точката на дълголетие” ще нормализирате функциите на жлезите, които са: 

нормално кръвно налягане;

нивата на глюкозата и инсулина ще станат нормални; 

възпалителните процеси в тялото ще спрат; 

имунната ни система ще се оправи. 

Има още много ползи от масажирането на точката и те са следните:

 храносмилането ви е изключително подобрено; 

 неразположенията на стомашно-чревния тракт изчезват; 

 справяне с последиците от инсулт; 

 придобивате самочувствие увереност жизненост; 

 стрес и напрежение остава в миналото;

 сърцето ви започва да работи като часовник с лекота; 

Когато човек продължително прави масаж на тази точка той започва да подобрява своята самоувереност си, да не изпитва никакъв стрес и да намери вътрешно спокойствие и удовлетворение и да се пребори от импотентност, уринарна инконтиненция, хълцавици, запек, гастрит. 

Този вид масаж до толкова подобрява имунната система, че той да бъде здрав до края на дните си.

Кога е най-добре да се прави този масаж 

Този масаж е най-добре да се прави сутрин, преди хранене. Масажирайте всеки крак девет пъти с кръгообразно движение по посока на часовниковата стрелка като ги редувате в продължение на около 10 минути. 

Преди да започнете, се настанете удобно и се отпуснете. Успокойте дишането си и се концентрирайте върху чувствата си. Важно е да сте в състояние на хармония и да сте уверени, че започва процес на лечение. 

Когато правете масажа трябва да сте винаги в седнало положение. 

Интересен факт е, че когато сложим скилидка чесън върху точката, това помага за инфекции, но не трябва да се държи много време. Когато кожата ви започне да се зачервява махнете чесъна.

Масажа има много голям стимулиращ ефект, може да масажирате както с пръсти, така и със всякакъв вид, ядки, ориз, елда и много други.

Говори се, че ако правим масажа всяка вечер ще отслабваме около 500 гр. на седмица.

Не правете масажа преди сън, защото действията му ви тонизират и няма да може да заспите.. По този начин имунитета ви ще стане изключително силен, а органите ви ще работят в синхрон. Процеса на стареене на тялото ще бъде максимално забавен. Сутрин преди закуска масажа ще подобри храносмилането паметта и сърдечносъдовата ви дейност.

Ако имате повече свободно време, масажирайте и двата крака заедно след хранене. Това действа за да облекчите стреса главоболие, нервност. 

Вечерта правете масаж на краката си един по един и посоката да е обратна на часовниковата стрелка. Вие ще забързате по този начин метаболизма си и това ще помогне да се преборите с килограмите.

Aко статията ви допада може да ни последвате и да я споделите с вашите приятели:

ИЗТОЧНИК: search-2.blogspot

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации