сряда, май 8, 2024

Татяна Дончева: Бизнеси у нас се заграбват, откакто ГЕРБ и Бойко са във властта

Най-четени

”Върху бизнеса се упражнява рекет от много години. В моите представи всички сериозни бизнесмени разполагат със СРС-та за лична употреба, с което са си гарантирали себе си и смятат, че биха могли да препятстват удар върху себе си. Това е направил и Божков”. Това заяви лидерът на ”Движение 21” Татяна Дончева.
От кога се крадат бизнеси в България. От идването на ГЕРБ във властта. Започна се с дребни бизнеси. Никой от едрите бизнесмени не ги защити, защото смяташе, че няма да стигне до тях. И когато ги обесиха на ченгела, започнаха да говорят за върховенство на закона. Бизнесклиматът в държавата е важен, за се изчисти държавата от метастазите, допълни тя пред bTV.

Симеонов: Магазинерите да се глобяват по 300 лева, за това, че обслужват непослушните клиенти, които не са си поставили маскаЗа мен противоепидемичните мерки бяха бързо разхлабени, особено за някои е още рено. Например провеж…Jul 1 2020vijti.com

Знам отношението на бизнеса към политиците. Бизнесът ги смята за навлеци, които искат пари. Тъй като парите са фетишът на обществото, те смятат, че са каймакът на обществото, а другите са слуги. Те смятат, че могат да са и политици. Но те нямат даденост за политик, обясни адвокатката.
Ние сме тежко метастизирани. Не само заради корупцията, каза още тя.
Тя коментира, защо държавата ни отново влезе в спиралата на скандалите и има ли излизане от това: „ГЕРБ управлява от 10 години, произходът на Бойко Борисов е известен, известен е пътят му към върха на властта, известни са и неговите 10 години в Министерския съвет, 5 години в Столичната община и 4 години в МВР като главен секретар.

- Advertisement -

Годините му в МВР като главен секретар бяха свързани със серия убийства на известни хора от престъпния свят, които никой никога не разкри, никой никога не попита какво стана с тях. Столичната община също беше свързана с няколко големи скандала. Един от които за раздадените с фалшиви подписи недвижими имоти, където всичко се „замете под килими“, обясни тя.
Дончева коментира и снимките от спалнята на премиера Борисов: „Всичко си има генезис, развитие и еволюция. В днешния ден, когато може да снимате по милион евро в нощни шкафчета, когато журналистите казват: „Това е влизане в личното пространство“… Не ви ли се струва малко странно, когато този, който е сниман, има цялата държавна машина в ръцете си. Опозицията вместо да поставя акцента върху това, се занимава с козите на една баба от Ямбол“, коментира Татяна Дончева.

„Очевидно много близък човек до премиера, който освен, че е бил много близък, за да направи тези неща, трябва да е бил и гарантиран по някакъв начин, че няма да му се случи случка. Дали правилно си е гарантирал – предстои да видим“, отбеляза лидерът на „Движение 21“.
Дончева коментира и кадрите в съдената система и прократурата: Гешев е завърши полицейско училище. Двете му заместнички са следователки. Сийка е завършила в Благоевград. Как в система, където отгоре висят полицаите, може да има правилно кадрово развитие. В съдебната система няма система за подбор на кадри, категорична бе тя.

Тя не подмина и скандала с президентския секретар: За секретар по правни въпроси е назначен човек, който няма нищо общо с правото. Работи три години. От смс-те се вижда, с какво се занимава. Беше си качил снимка с хитлеристка униформа. Този човек, не може да съветва себе си, а по-малко мен. За какво го е съветвал държавния глава? За какво и по какви въпроси?
Дончева изказа своето мнение и за посланическите назначения: Посланиците се назначават така, защото е чудовищна уйдурма. Нормално ли е Бареков да каже, че иска да стане посланик в Куба. Но като президентът искал 200 000, той не не можел да стане. Смешно е, каза тя и допълни, че за стане посланик един човек трябвада има дипломатическа подготовка за това.

Валери Симеонов: Няма толкова прост народ да повярва на Васил Божков Няма толкова прост народ да повярва, че пари са се носили в чанта, твърди депутатът за твърденията…Jun 1 2020vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации