петък, март 29, 2024

Есил Дюран шокиращо: Страдам от коварна болест!

Най-четени

Есил Дюран е артистичният псевдоним на Исмигюл Наим, родена на 5 юли 1969 г. в Хасково. Известната попфолк и джаз певица, текстописец и моден дизайнер завършва Националната музикална академия в класа на Ирина Чмихова със специалност “поп и джаз пеене”. Освен с хитовете си Есил Дюран е популярна и като член на жури в телевизионните реалити формати “Music Idol“ и “България търси талант”.

Есил Дюран разкри защо напуска „Пайнер“Есил Дюран не се страхува от възрастта Есил Дюран разкри защо напуска“Пайнер“. В специално интервю п…Sep 1 2019vijti.com

Голяма част от кариерата й минава под шапката на продуцентската компания “Пайнер”. Но ето че тази година Есил Дюран си позволи да напусне компанията и да поеме риска на самопродуциращ се изпълнител. На почивка за 50-ия си рожден ден в Бодрум тя засне новата си песен по собствен текст “За теб не струвам” и видеото вече се върти по телевизии и радиостанции. Ето какво сподели за своя начин на живот певицата специално за в. “Доктор”.

- Advertisement -

– Есил, изглеждате прекрасно за вашите 50 години. Как се грижите за здравето си?

– Много е важно да изглеждаме добре и да се чувстваме така. Когато човек се чувства добре, е здрав, изглежда щастлив, усмихнат, удовлетворен. Благодат е за околните да общуват с него. Такъв човек не може да бъде лош, защото няма нещо, което да го притеснява, да го яде отвътре.

В желанието да угодим на целия свят и да получим одобрението на останалите обикновено забравяме за себе си. Като човек, навършил 50 години през 2019 г., твърдя, че е хубаво да правим добро първо за себе си, а след това за всички останали.

Заявявам без притеснение, че съм жена на 50. Такива са съвременните жени. Оттук нататък смятам да бъда тотален егоист – да се грижа много по-добре за себе си, отколкото, когато бях на 20. Дойде моето време да се грижа предимно за себе си.

Грижа се, първо, с добро настроение. Затова се обграждам с позитивни и хубави хора, които са ми на сърце. Вече не допускам всеки в обкръжението си. Започнах да съм повече егоист.

Но като се грижа сама за себе си, спестявам главоболия и проблеми на моите близки, на хората, които ме обичат. Защото, ако аз съм добре, и те ще могат да се грижат за себе си, а не за мен. Ако всеки се грижи добре за себе си, няма да се притеснява за никой друг.

– Какво точно правите за себе си?

– Спортувам умерено, точно колкото трябва. Слава на Бога, винаги съм имала слаба фигура. Така че нямам особени проблеми с теглото. Но с възрастта метаболизмът се забавя и затова започнах да се движа много повече. Не си позволявам да мързелувам.

Най-добрите диети при болестта на Хашимото

Освен това започнах да пия не само обикновена вода, но и водородна вода. Всички се опитваме да се храним здравословно, но никой не мисли каква вода пием

Водородната вода е вълшебна, жива вода, която ни държи здрави по-дълго време.

Грижа се за лицето си като всяка уважаваща себе си жена – с добра бяла козметика. Освен това ходя при страхотен естетичен дерматолог, който в зародиш вижда къде може да се появи проблем, и ми прави необходимите процедури. Това не съм правила преди години, затова го споменавам.

Когато човек е млад, смята, че младостта и красотата са даденост. Когато обаче времето напредва, започваш да забелязваш какво са сътворили твоите пропуски, твоите недоспивания. На 20 плюс жената е красива от само себе си, а на 40 – 50 и нататък получава красотата, която заслужава.

– Как се храните?

– Храня се често, но по мъничко. Пия по две кафета на ден и около два литра вода. Те са ми абсолютно достатъчни. Почти не закусвам. Приемам желатин с малини във вид на десерт. Малините са антиоксиданти. Ям много риба и салати през цялата година.

Рядко хапвам нещо сладко. Само два пъти в месеца си позволявам да ям от любимата торта. Ям и пица, също два пъти в месеца, защото очите трябва да бъдат задоволени. Лишаването от любими храни не води до добър резултат, защото човек става нещастен.

– Пиете ли лекарства за нещо?

– Лекарства пия единствено за щитовидната жлеза. Откриха ми тиреоидит на Хашимото. Има някаква епидемия напоследък от това заболяване. Забелязвам, че все повече мои приятелки и познати също имат този проблем. Разбрах, че той се появява, когато си спестяваш емоции, вместо да ги изразиш. Получава се, когато сме твърде дипломатични, а не е необходимо.

Хашимото е болестта на душата. Ако не се освободиш от емоционалните задръжки, чрез тях причиняваш проблеми на тялото си. Оставете душата да лети, тя да ви диктува какво да правите, защото няма да ви подведе.

Ако една жена иска да бъде свободна, нека да извоюва това право от близките си. Защото и те биха искали тя да бъде жива и здрава. Но пък трябва също да знае какво да прави със свободата си, защото тя е и отговорност.

Д-р Даниела Меджидиева: Тиреоидит на Хашимото върви с вестибуларни нарушения

Моята формула за лична свобода е да бъда първо много отговорен, лоялен, верен човек. Аз съм със съпруга си от 25 години и съм си извоювала непоклатимото му доверие.

Същевременно съм свободна жена и мога да флиртувам. Той знае, че аз се държа така свободно, защото това е моята рецепта за добро самоусещане.

Аз флиртувам на сцената и няма как като сляза от нея, да се затворя в себе си или да се заключа някъде. Моят флирт продължава. Моето общуване с другите хора ме кара да се чувствам жива, полезна, красива, щастлива. Това е емоционалният ключ към доброто здраве.

– Ходите ли на профилактични прегледи?

– Най-важно е, разбира се, да се грижа за здравето си, за себе си отвътре. Правя си профилактични прегледи, защото не мога да зная какво се случва в тялото ми. Стремя се да не пропускам преглед при мамолог, гинеколог, ендокринолог

Правя си пълна кръвна картина и изследвания за всички неща, които са ми проблемни. На шест-седем месеца, максимум до година си правя профилактични прегледи и изследвания. Това са нормални неща за съвременния човек.

– Има ли лекар, на когото сте благодарна?

– На първо място съм благодарна на моите дерматолози от клиника Jewel Skin. Те следят изкъсо състоянието на кожата ми, защото тя е много важна за кариерата ми. Кожата винаги е с мен, с нея лягам и ставам, докато гримът може да се сменя. Здравата кожа е основата на красотата.

Благодарна съм и на гинеколожката ми д-р Чорбова, която редовно ме следи. Благодарение на нея имам прекрасен син, който вече навърши 14 години.

Трябва да благодаря и на моя пулмолог д-р Ценкова. Имах чести бронхити в един период от време. Смятам, че това е проблемът на всички певци. Аз съм от по-старото поколение певци, които пеехме в задимена среда.

В заведенията, в местата, където хората се забавляват, се пушеше и обикновено нямаше силни климатици. А аз, освен че пея, и танцувам страшно много при изпълненията си. Сигурна съм, че това ми създаде проблем с белите дробове след години, защото се нагълтах с много тютюнев дим.

Спрях да пуша от няколко години. Може би затова казват, че съм се променила, че изглеждам по-свежа. Сега се чувствам много по-добре. Чувствам се като на 30 (б.а. – смее се).

За здравето е много важно жената да бъде обичана. Само една обичана жена може да намери мотивация да се грижи за себе си, да бъде красива и усмихната. За това е нужен стабилен мъж до нея, който да я подкрепя и обича.

Източник: брадва

Есил Дюран не е забравила тежкото си детство, умили всички с трогателен пост за майка си за 8 мартEcил Дюpaн e мнoгo близĸa c мaйĸa cи, тpoгнa я c пocт зa пpaзниĸa 8 мapт Ecил Дюpaн пoздpaви мaйĸa c…Mar 8 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации