петък, април 19, 2024

Дрогираният убиец на Милен Цветков няма срам: Искам на свобода, пуснете ме

Най-четени

Кристиан Николов, който е обвиняем за убийството на Милен Цветков, е пуснал молба до Софийския градски съд да го пуснат от ареста, където лежи почти 4 месеца. 21-годишният не иска да присъства в залата, нито да се включи по скайп, съобщава „24 часа“. Съдът ще решава дали да го освободи в сряда. Според Николов продължителното време на задържането му е намалило опасността да извърши ново престъпление.

„Бул Инс” плати 120 000 лв. на дъщерята на Милен ЦветковОбезщетение в размер на 120 хиляди лева е превело застрахователно дружество „БУЛ ИНС“ на дъщерята на…Jun 26 2020vijti.com

Освен това всички свидетели вече са разпитани и остават само експертизи, на които той не може да повлияе. Полицията е намерила и част от пешеходците, които едва не пострадаха при катастрофата
Милен Цветков бе убит навръх Великден на 19 април. Вместо да намали и спре на червен светофар, Николов се заби в чакащия пред него автомобил на журналиста без никакъв спирачен път.

- Advertisement -

Колата на водещия се завъртя няколко пъти. Цветков почина на път за болницата.
Още на място полеви тест с дрога показа, че Кристиан Николов е шофирал мощния джип след употреба на дрога. Кръвното изследване изясни и наркотиците – марихуана, кокаин, амфетамини и лексотан. Заради това и липсата на спирачен път от прокуратурата обвиниха Николов в умишлено убийство.

Милен Цветков

Гешев поиска по-строги наказания

Завишени наказания и промени в Наказателния кодекс предлага главният прокурор Иван Гешев след тежката катастрофа, при която дрогиран шофьор отне живота на журналиста Милен Цветков, съобщи говорителят му Сийка Милева на брифинг.
От 15 до 20 години затвор или доживотен затвор за причиняване умишлено на смърт на едно или повече лица, извършена по време на управление на автомобил от водач с концентрация на алкохол в кръвта над 2 на 1000, както и при употреба на наркотици, при липса на съответна правоспособност и превишаване на скоростта на движение с над 50 км/час.

Предлага се също да се отнемат в полза на държавата превозните средства след такава катастрофа, независимо чия собственост са те. Това ще важи за всички случаи, когато е употребен алкохол над 1.2 промила или след употреба на наркотици. Според сега действащия Наказателен кодекс се отнемат само средствата, които се използват за умишлени престъпления и само когато са собственост на дееца.

В тази връзка главният прокурор е указал на наблюдаващите прокурори при образуване на досъдебни производства за умишлени престъпления на транспорта да се прибягва към изземване и сезиране на компетентния съд с оглед налагане на запор и отнемане в полза на държавата. Така се предвиждат действия на изземване на моторни превозни средства и сезиране на съда с оглед налагането на запор и бъдеще обезпечение в полза на държавата.
Създадена е и работна група, която следва да анализира съдебната практика на транспортните престъпления, като сезира на ВКС за приемане на тълкувателно решение.

Целта на промените е по-ефективно разследване на транспортните престъпления, налагане на по-сурови наказания след алкохол или наркотици и отнемане на автомобила в полза на държавата, независимо коя собственост са те, обобщиха от прокуратурата.
„Всички сме свидетели на ръст и динамика на катастрофи порез последните години, анализът сочи, че употребата на алкохол и наркотици, липсата на правоспособност и значителното превишаване на скоростта на движение са причина за това“, са мотивите за промяна на главния прокурор. Според институцията е тревожна тенденцията на увеличаване на наказателните производства след употреба на алкохол и наркотици, като само за няколко години броят е нараснал многоратно. Пример – 2015 г. – 90 на брой производства на шофьори, карали след употреба на наркотици, а през 2019 – 3000 такива.

„Често резултатът от този вид престъпление е отнемане на човешки живот или трайни последствия за здравето. Наказанията в НК невинаги съответстват на високата обществена опасност и не гарантират справедливост за загубата на близките. Квалифицират се като несправедливи“, казаха още от прокуратурата.
В тази връзка Иван Гешев сезира премиера Бойко Борисов, председателя на НС Цвета Караянчева и всички председатели на парламентарни групи за изменение на сега действащия Наказателен кодекс.

Кристиан, който уби Милен Цветков, иска да го пуснат от арестаОбвиняемият за убийството на Милен Цветков Кристиан Николов е пуснал молба до Софийския градски съд …Jul 4 2020vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации