неделя, декември 4, 2022

Шопинг преди зимата: Българи носят ботуши, палта и завивки от Одрин / СНИМКИ

Най-четени

Българските граждани продължават да се стичат в северозападната турска провинция Одрин, за да се приготвят за настъпващата зима. Нашенците грабят от дрехи до домакински стоки, съобщи Анадолската агенция днес. Търговците в града бяха щастливи да видят наплива от уикенда да продължава и през седмицата.

Анадолска агенция

В края на лятото българите започнаха да посещават Одрин, този път, за да си купят топли дрехи като ботуши, палта, пуловери, както и домакински артикули като одеяла и юргани, преди да настъпи зимата.

- Advertisement -

Анадолска агенция

„Купихме шампоан, дрехи и каквото видяхме. Заредихме се с домати, салата и картофи”, сподели за Анадолската агенция, Муса Мусалова, която дойде от България специално, за да пазарува.

Мелек Бент, българска посетителка, обясни, че е купила за децата си много дрешки в града. Якуп Йълмаз, друг шопинг турист заяви, че планира често да идва и да пазарува през цялата зима от Одрин.

Междувременно търговците в града се радват на наплива на българи.

Анадолска агенция

„Наблюдаваме голям наплив от клиенти от съседните страни и Балканите. Но най-много са българите, идващи в Одрин, за да посрещнат зимата“, обясни Юсуф Кул, търговец в региона.

Метин Резе, друг търговец, заяви, че бизнесът им се е съживил с потока българи, като добави, че туристите купуват различни видове стоки. „Миналите седмици се търсиха повече канцеларски материали, като тетрадки, химикали, моливи, линии и хартиени продукти, заради началото на учебната година. В последните седмици станаха популярни зимните дрехи. Най-много се търсят панталони, анцузи и ботуши“.

Анадолска агенция

Българите, които не пожелаха да пътуват до Одрин заради засиления трафик на границите с Турция през лятото, се очаква да дойдат по-спокойно сега.

Неотдавнашно решение от 27 юли позволи на българските посетители да останат в Турция за максимум 90 дни, в рамките на 6 месеца, като вече може да се влезе при комшиите само с лична карта.

Анадолска агенция

Този ход има за цел да привлече повече туристи от България, което пък ще даде тласък на печалбите в твърда валута на Турция.

Между януари и май близо 950 000 български граждани са посетили Турция, заемайки второто място в списъка на чуждестранните туристи след германците. Българите са били 8,3 на сто от всички чуждестранни туристи.

Анадолска агенция

Само през първите 5 месеца на тази година Одрин е посрещнал 1,3 милиона туристи, сочат данни на Министерството на културата и туризма. Очакванията са до края на годината над 3 милиона българи да посетят Турция.

Молба за покупка от Одрин изуми хората. Оказа се, че не е шега

Източник: Марица

Facebook коментари

Последни новини

Червено вино с чесън лек за много болести!

Чесън и червено вино за здраво сърце. Колкото повече остаряваме, толкова повече болести се появяват – грип или температура, диабет,...

Домашен лек който решава проблема с косопада и чупливите нокти

Решаването на досадни проблеми е по-лесно, отколкото си мислите. И най-хубавото е, че е точно под носа ви! Особено през есенните и зимните месеци често...

Направете си орехов мед който лекува много здравословни проблеми и повишава имунитета

Ядките са източник на протеини, минерали, микроелементи и хранителни вещества, чиято сила се увеличава многократно при комбиниране с други природни продукти. Ще ви покажем как...

Солни компреси за кости, стави и много други проблеми

Този метод е много популярен сред народните лечители в продължение на много векове , а солените превръзки са подобрили живота на много хора. В миналото,...

Защо трябва да консумираме райска ябълка често през сезона

Екзотичното растение произлиза от семейство Абаносови. Пътят на оранжевото бижу започва от Япония и Китай и стига до Америка и Средиземно море през 18 век,...

Още интересни публикации

Facebook коментари