понеделник, май 23, 2022

Шкумбата разкри какъв завет е получил от баба Ванга и какво иска да направят от него след смъртта му

Най-четени

Един от най-популярните и обичани български актьори и шоумени Шкумбата шокира всички със странните си мераци. Той заяви, че като умре иска да го кремират и сложат в пясъчен часовник, за да си доработи.
Кой е той?
Димитър Туджаров-Шкумбата е един от най-популярните и обичани български актьори и шоумени. Съдбата му изглежда предопределена – да дарява хората с усмивки и да ги кара да забравят за грижите и проблемите, като това му е предсказано от самата Ванга. Шкумбата е роден в Петрич и израства в близост до дома на голямата пророчица.
Снахата на Доган се похвали: „Добрите майки получават диаманти“, вижте какви скъпи подаръци й направихаПамела Жейнова, която преди 13 дни дари с дете сина на Ахмед Доган – Демир, бързо влезе във форма. М…Dec 29 2018vijti.com

Въпреки, че завършва ВМЕИ в София и е магистър по Автоматика и телемеханика, той не може да избяга от предначертаното и започва да се изявява на сцената. През 1981-а година актьорът изиграва първата си роля във филма на режисьора Александър Раковски – “Дисонанси”. Следват много изяви и ангажименти, в които той залага на комедийната си дарба. Шкумбата води и свои хумористични рубрики в тв-предавания, като “Събота късен следобед” и “Добро утро”. Моноспектаклите му, сред които са “Смях до сълзи”, “Животът иска жертви, но няма да сме ние”, “Тежко е, но няма как!”, “Параграф 23”, както и новият – “Бивали-небивалици” също се радват на голям интерес.

Ето какво още каза Шкумбата в интервю пред в. Труд:
– Шкумба, в навечерието сме на Нова година. Как ще я посрещнеш и с какво ще запомниш отминаващата вече 2018-та година?
– Едно от хубавите неща, с които ще я запомня е, че този декември за първи път пътищата в България бяха чисти!
Аз тропосвах държавата от Кърджали до Козлодуй в снеговалеж и наистина за първи път от години, бях спокоен, когато шофирах. Ще споделя и друго, че скоро – пътувайки от Смолян за представление в Драматичния театър и на съвсем сух участък, един мъж с нов модел джипка се завъртя така, че едвам избегнахме удара.

- Advertisement -

После си разсъждавах на една бензиностанция за това и се питах как се получи – дали той се е разсеял, или нещо друго, но ние сме си виновни в такива ситуации, затова казвам – очаквайте ги, зима е и дори в сухите участъци – карай по-бавно, а който не може да не шофира – да не го прави, защото това е най-трудното време през годината!
У нас по пътищата умират повече хора, отколкото в сражения в някои страни, в които се водят войни… Иначе Новата година ще я посрещна работейки. Аз почивах само на Бъдни вечер и Коледа, защото това са истинските празници, а Нова година е работен ден.

– Какво да очакваме от теб през новата година, която ще бъде юбилейна за теб?
– Догодина в цялата страна започват празници всеки ден, защото аз правя 45 години на сцената и 65 житейски. Искам да благодаря на Министерството на социалните грижи и труда, тъй като нали ни изгоряха архивите в естрадата за повечето колеги, така че аз няма да се пенсионирам, тоест – ще си умра млад! Взели са решение за всеки творец, като умрем – да ни кремират, после да ни вкарат в пясъчен часовник да си доработим, за да няма неумрял, не пенсиониран творец! Ако съм жив, премиерата на новия ми спектакъл ще е на 6-ти октомври, а дотогава обиколката ще е у нас и в чужбина с – “Бивали-небивалици”. Отсега мога да поканя всички на 6-ти април в Лондон, където в един голям театър ще седна на рояла, за да покажа Клайдерман как не може да свири.

– Често ли ти се случва, докато бързаш за участие да те спират полицаи и глобяват ли те, или те карат да им кажеш някой виц?
– Всичко се случва, дори веднъж бях глобен, без да съм нарушил правилата – пред очите на жена ми. Един ме спря в района на Дупница, позна ме и каза – глоба 10 лева и фиш! -Викам му – защо? А той – ти такива работи говориш за нас, че не може нищо да не си нарушил, но… Просто се заяде с мен и жена ми каза – намери си майстора! Има и други варианти, например като ме спират полицаи и аз им казвам – здравейте, колеги! Те -какви колеги?! –Ами, само вие, престъпния свят, бездомните кучета и ние – артистите се засичаме нощно време в 2-3 часа… А те – Шкумба, скоро имал ли си взимане-даване с КАТ? Отговарям им – взимане – никога, дайте нещо, та да ви запомня… И те викат – аре, бегай!
– Пътуваш много на турнета по света. В коя страна чувството за хумор е най-общо с нашето и къде са найтрудни за разсмиване?
– Немците имат страшно чувство за хумор, чак ме плаши – немецът е най-труден да го разсмее човек, също и англичаните, особено сега с този Брекзит. Иначе италианците и руснаците са като нас, там също има тъщи, пияници и горе-долу се смеят на този вид проблеми.

– Изкушавал ли си се да останеш за постоянно в някоя от страните, където си гастролирал?
– В Израел бих живял. Там макар че има напрежение във въздуха, но хората са спокойни и се чувствам у дома си.

– Ти си приятел с повечето популярни лица у нас. Кой е най-големият шегаджия от тях и би ли споделили случка с него?
– Те са много, но с Орлин Горанов винаги много се смеем. Двамата с него, дори ни арестуваха по времето на развитото социалистическо общество и ни изпънаха до една стена. Причината беше, че минаваше главният секретар и точно тогава ние си разказвахме един виц за Ленин и Сталин. Те били положени един до друг в мавзолея, това си е факт и дошли двама грузинци. Единият казал – смотри нашия Сталин, какъв е голям, какъв е едър, какво чело, какъв нос! А другия рекъл – а това до него какво е? Това е ордена му на Ленин! И двамата с Орлин се смяхме на този виц, а онези видове служби само казаха – не мърдай! А аз казах – Орлине, мръдни! Викам му – сега ще се чуе от някъде една безвъздушна – туффф… С него всичко обръщаме на усмивка. Сега, като отидох на промоцията на неговата книга и седнах до Камелия Тодорова, а тя ме пита – колко години врътна, Мите? Аз – 65! И тя – Боже, и ти си 54-ти набор. Предложих й – дай да направим догодина един концерт – 130 години не стигат, но тя се уплаши. После Орлин направи грешка да ме изкара на сцената с думите, че се знаем от години, а аз викам, че съм израснал с песните на Орлин Горанов,но всичко е точно. Невероятни за менще останат и срещите ми с двама от великите български творци – Тошко Колев и Петър Слабаков, с които ни запозна режисьорът Мишо Дървенски. После с тях станахме приятели, докато те си заминаха от този свят и може би ме чакат там горе да си седнем и да си разказваме весели истории.

– Съгласен ли си с Развигор Попов – “жена, ако не гълчи и мъж, ако не мълчи – не е семейство” и каква е твоята рецепта за семейно щастие?
– Не, не съм съгласен! За семейното щастие ще кажа, че можеш да запалиш искра, само като удряш камъните. За мен няма да е семейство, ако единия ходи примирен с наведена глава, със свещ в ръка и си чака края, а другия му се е качил и го язди, без значение – мъж или жена. В едно семейство трябва да има скандали, но то трябва да върви, особено имайки вече и деца – да върви, решавайки проблемите си вътре. Като си създал деца и за тях ти си пример! Аз сигурно не съм най-добрия баща, защото моите синове израснаха докато пътувам, но се старая доколкото мога, а аз не мога – да бъда по-малко дразнител вкъщи. Когато бях в Лондон и една английска журналистка каза нещо, което ме потресе и аз постоянно си разсъждавам дали не е права. Тя каза – следя какво става в България и за това сте виновни вие – българските мъже, защото имам чувството че мъжете в България сте родени от баби, защото един мъж прави историята още от римско време. Той тръгва напред с меч в ръка, той завзема територии и осигурява прехрана, а ние жените сме да създадем семейство и да раждаме мъже. Дотук спирам…

– Какво мислиш за модата на силикона и екстеншъните сред младите момичета?
– Тази мода за мен е – благодаря ви, доктор Енчев! Размерът имал значение?! Всички, за които размерът има значение – да се задавят дано. Как може – човек е красив, както е създаден от дядо Боже – от архитекта на Вселената и той е такъв, какъвто трябва да бъде. Няма два камъка еднакви и забележете, че винаги има някой, който харесва някого.

– Ти си от Петрич и познаваш Ванга още от дете. Коя е най-разтърсващата среща с голямата пророчица, която си имал?
– Когато тя ми каза – не карай колата си до Нова година, че ти е писано нещо лошо… Обаче аз, вече на 31-ви декември бях забравил предупреждението, иначе дотогава го спазвах и пътувах само с влакове и рейсове. Качих се на колата и катастрофирах, а след това като отидох при нея и тя още от вратата ми вика – защо не изчака два часа до новата година? Сега, застани пред иконата и дремни малко, защото сърцето ти спи. Оттам-нататък спазвам всичко, което ми е казвала.

– А спазваш ли още заръката й да не близваш алкохол и как си обясняваш, че си оцелял при 12 катастрофи?
– Разбира се, продължавам да не близвам, това не го и мисля. Дори, когато лекарите ми предписаха чаша червено вино – пийнах, но не ми стана добре. Чудя се, на Коледа също трябва да си кажеш “наздраве”, може би една глътка, но пак не ми комфортно. Казала ми е – Господ те пази, спазвай си пътя!

– Какво ти е споделяла Ванга за вярата и за Бог?
– Тя вярваше в Бог и дори ме накара на стари години да се кръстя – на 39 години. Каза ми – ти не си кръстен, иди, това ще те пази. Аз смятам, че има по-велика сила от нас – едни я наричат Господ, други -природа, Аллах, Буда, но е много по-силно от нас. Думи на Ванга са – най-големите грешници ходят най-много в черквата. Тя каза, че е достатъчно, като се сетиш за някой човек – да спреш, където и да си и да запалиш свещ, защото вярата и Господ са вътре в нас. Ванга ми е разказвала, че духът се отделя на 40-тия ден от тялото и тогава преминаваме от един вид в друг – от материалния в енергийния свят.

– Истина ли е, че Ванга не е обичала парите, докато в днешно време материалното все повече измества духовното…
– Да, дори като хората й оставяха пари и тя ги избутваше с лакът в едно кошче за боклук, даже не ги докосваше и казваше – това ще ги изяде. Има такива хора, които така живеят – броят, броят парите и все не им стигат… Имам виц за това – двама българи в София намерили едно портмоне. Броили, броили, броили и единия казал – не стигат. Аз питам – на кой му стигат парите?

– Какъв е заветът на Ванга към българите според теб?
– Не е завет, но тя много се ядосваше, защото искаше българите да вярваме повече и в себе си и в доброто, а ние сме неверници. Тук има голяма злоба и агресия помежду ни, каквато няма никъде извън България. Тя каза – много има да си плащаме, защото първото клане сме го направили ние -на богомилите, християни колят християни…. Аз си мисля, че ние сме си виновни за всичко, не отоманското 500 години “присъствие” тук ни е променило, а ние самите.

– Най-необикновената случка, на която си бил свидетел при Ванга?
– Още като малък една случка ме шашна. Тогава при нея бяха дошли Валентина Терешкова и Вячеслав Тихонов и аз видях, как след това този човек пребледня. Ванга му предсказа, че ще стане много известен, а той още нямаше как да знае, че ще снима “17 мига от пролетта”. Тя му каза и други неща за семейството му, които се потвърдиха още на място. Не мога да забравя и следната история, когато при Ванга дойде една гъркиня, чието дете беше изчезнало преди 17 години. Тя плачеше, защото не знаеше нищо за него от тогава, но Ванга й каза да се прибере обратно, защото детето й вече си е вкъщи. Когато гъркинята отиде до пощата да провери и детето й наистина се обади от тях.

– Ванга разкривала ли ти е какво ще е бъдещето на България и кога нещата у нас ще се оправят? Да очакваме ли с надежда Новата година?
– Ванга ми каза, че рано или късно нещата у нас ще се оправят, даже вече му идва времето. Аз го чакам това време, защото тя ми предсказа, че ще го доживея! Като я питах – аджеба, по какъв начин ще стане това тук да тръгнат нещата напред и тя каза – ти си нормален, земен човек, ако ти кажа тище го кажеш на всички. Дай Боже това да стане. Тя ми каза също – обикаляй по света, но не напускай България. Пътувайте, където пътувате, но не напускайте за постоянно.

– Любима мисъл?
– Когато парите за броя свещички на тортата, стане по-голям от цената на самата торта – човек остарява. Не остарявайте никога!
Източник: БЛИЦ
Ето какво се случи с Владимир Ампов-Графа, след като жена му разбра, че й изневеряваВладимир Ампов-Графа е бил пред развод заради афера с Михаела Филева. Момичето с широката усмивка от…Dec 29 2018vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Ето го Кирил Петков като младоженец, красивата му булка и трите им дъщери-Снимки

Съпругата на вероятният бъдещ премиер на България, Кирил Петков, е известна с оригиналните си и вкусни рецепти за десерти без...

Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествени

Съставки картофи 700 г кашкавал 150 г копър 40 г свинска кайма 200 г яйца 2 бр лук 0,5 глава чесън 2 скилидки сол ...

Китайска баба ме посъветва да изхвърля пет предмета от къщата си и сега късметът ми се върна

Лошите неща в домовете ни могат не само да събират прах завинаги и да попаднат под краката си. Те също изсмукват нашата енергия. Без да го забелязваме,...

Емо Чолаков се ожени – честито! Ето красивата му булка (Снимка):

Един от най-любимите синоптици от екрана, усмихнатият Емо Чолаков, отново намери щастието малко повече от година, след като изгуби любовта на живота си. Припомняме,...

Ето къде можете да си направите безплатен бърз антигенен тест

Министерство на здравеопазването публикува списък на 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на страната, с които е сключен договор...

Още интересни публикации

Facebook коментари