четвъртък, май 30, 2024

Цветът на ушната кал показва дали сме здрави: Ако има такъв цвят, това е знак за сериозен проблем

Най-четени

Едва ли сте се замисляли, че нещо толкова обикновено като ушната кал може да казва много за здравословното ни състояние.
Оказва се, обаче, че цветът на ушната кал е важен показател за това, дали сме здрави или не.
Здравословната хигиена започва с миене на зъбите, измиване на тялото и най-важното – почистване на ушите ви. Въпреки това, не всеки знае, че ушната кал има защитна функция, която може да показва нашето здравословно състояние.
Ушната кал предпазва и овлажнява кожата на ушния канал, което предотвратява сухота и сърбеж в ушите. Също така, тя съдържа специални химикали за борба с инфекциите, които могат да увредят кожата в ухото.
Съберете си здраве: Билките, които не трябва да пропускаме да наберем през майМай е времето да си наберете нужните ви лечебни билки. Природата едва е започнала да се съживява сле…May 7 2019vijti.com

Има различни видове нюанси и цветове на ушната кал – след като я почистите с памучен тампон, погледнете внимателно и прочетете какво точно означава за здравето ви цветът по памучето. Ето за какво да следите:
1. Тя е придобила сив оттенък
Ако ушната кал има сив отенък, а нямате никакви симптоми на заболяване, няма какво да се безпокоите. Най-вероятно това е просто прах, а тези, които живеят в града, могат често да наблюдават това явление поради замърсяването на въздуха.

2. Наличие на следи от кръв
Ако забележите следи от кръв в ушната кал, това може да означава, че тъпанчето е перфорирано. В този случай ушите ви са податливи на инфекции и слухът ви може да страда много, така че трябва да се консултирате с Вашия лекар.
3. Има кафяв цвят
Ако ушната ви кал е кафява, това може да означава, че тялото ви е било подложено на голям стрес. Ако забележите подобен цвят, това означава, че спешно трябва да се отпуснете и да избягвате стреса в продължение на няколко дни, след което проверете дали цветът се е променил.

- Advertisement -

4. Черен цвят
Ако ушната ви кал е придобила черен цвят, ушите ви сърбят и сърбежът става постоянен, тогава трябва да отидете на лекар, тъй като черната ушната кал може да означава гъбична инфекция.
5. Бяла ушна кал
Бялата ушна кал означава, че тялото ви страда от липсата на витамини, особено мед и желязо. Препоръчва се към диетата си да добавите бобови растения и овесени ядки,, като и двете съдържат високи нива на мед и желязо.

6. Има неприятна миризма
Ако забележите, че ушната ви кал има много силна и неприятна миризма, това може да означава, че имате ушна инфекция. В допълнение към миризмата, можете да усещате и шум в ушите, ако това се случи, незабавно се консултирайте с лекар.
7. Ушната кал е станала течна
Обикновено ушната кал е мека или твърда, но ако наскоро сте забелязали, че тя е течна, това може да означава възпалителен процес.

8. Прекалено суха
Суха ушна кал означава, че тялото ви няма достатъчно мазнини. Друга причина може да бъде инфекция на кожата или заболяване, което кара кожата да изсъхва.
Ето как едно просто наблюдение може да помогне за диагностициране на здравословни проблеми своевременно! Ако тази статия ви е била полезна, споделете я с приятели!
Източник: За жената
Древните тибетци знаят тайната: Просто упражнение настройва щитовидната жлеза, от която зависи здраветоЩитовидна жлеза – как да я излекувате със специално упражнение? Това е една необикновена гимнастика …May 17 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации