неделя, юли 25, 2021

Учени: Ако не се открие ваксина, изолацията може да продължи 2 години

Най-четени

Съединените щати може да се окажат принудени да удължат срока на ограничителните мерки, като домашната изолация и затварянето на училища. Възможно е да се наложи мерките да бъдат въвеждани отново, за определени периоди от време, поне до 2022-а година. Това съобщиха учени от Харвард в четвъртък. Според тях подобен сценарии е твърде вероятен в случай, че ваксина не бъде открита скоро.

Коронавирусът убива надеждите ни за лятоКоронавирусът може да оцелее дълго време на високи температури, сочат новите данни от експеримент на…Apr 15 2020vijti.com

Изследването, което е било публикувано в списание „Наука“, е в противоречие с всички проучвания, според които пандемията би трябвало да бъде овладяна до началото на летния сезон и на които се позовава Белият дом.

Екипът на Института за обществено здраве към Харвард е използвал всяка налична към момента информация за Covid-19 и другите коронавируси, за да начертае възможни сценарии за развитието на пандемията, предава CNN.

Може да се наложат периодични мерки за социална дистанция до 2022-а година, освен ако капацитетът на здравната система не се увеличи драстично, или не бъдат разработени ваксина или лекарство, става ясно от научния доклад. Дори при елиминиране на вируса, SARS-CoV-2 трябва да бъде наблюдаван, тъй нова вълна на заразата може да се появи пред 2024-а година.

Екипът прогнозира още, че вирусът може да се завърне бързо, веднага щом наложените ограничения бъдат премахнати.

„Ако дистанцията е предпочитаният подход за борба с него, може да се наложи тя да се спазва за няколко години. Несъмнено става въпрос за доста дълъг период от време“, каза пред журналисти д-р Марк Липсич, автор на проучването и професор по епидемиология.

Способността на хората да изграждат имунитет, след като са преболедували, също ще бъде ключов елемент. Засега не е ясно дали такъв изобщо се изгражда.

Разработването на надеждни тестове за наличие на антитела, изследването на нивата и продължителността на имунна защита след прекарано заболяване, както и капацитетът на здравните системи да провеждат масови и надеждни тестове сред населението, ще бъдат сред основните предизвикателства.

Авторите на статията изтъкват, че подобни продължителни мерки, били те въвеждани периодично, ще доведат до „крайно негативни икономически, социални и образователни последствия“. Те се надяват, че проучването ще даде възможност за проследяване на траекторията на разпространение на вируса чрез алтернативни методи и за набелязване на допълнителни мерки в борбата с него.

Макар че случаите на коронавирус в Щатите се увеличават, социалната дистанция дава видими резултати. Тя е едно от „най-мощните оръжия“ срещу COVID-19, твърди директорът на Центъра за контрол и превенция на заболяванията Робърт Редфийлд.

Всички щати са въвели рестрикции по отношение на излизанията, като такива са позволени само с цел пазаруване и работа. Наказанията за нарушителите варират – в Мейн те могат да достигнат до 6 месеца затвор и 1 000 долара глоба.

Миналия месец във Флорида бил арестуван пастор, който продължавал да провежда масови богослужения. Той е обвинен в незаконно организиране на събирания и нарушаване на спешните мерки за осигуряване на общественото здраве.

Тази седмица щатите по Източното и Западното крайбрежие обявиха, че формират регионални работни групи, които ще разработват мерки за възстановяване след карантината.

Книга, издадена през 1981 година предсказва абсолютно точно коронавируса, както и как ще протече и откъде идва-Снимка Наскоро беше публикувана статия за това как книга, наречена „Очите на мрака“, разказва за китайска…Apr 14 2020vijti.com

Източник:трафикнюз

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари