сряда, май 31, 2023

Три години без Милена, убита от любов: Болка, липса на присъда и без признание на вина

Най-четени

Събота, 3 юни е Задушница. Раздавката, която задължително се приготвя за Черешова задушница:

Счита се, че това е денят, в който душите на мъртвите биват прибирани. Нужно е хората да се помолят...

Шеввал Сам от „Опасно изкушение“ за Таро Емир: „Надявах се синът ми да“

Тарък Емир Текин тръгна по стъпките на майка си. Таро Емир, който привлече вниманието с образа на Селчук в сериала...

Йосиф Сърчаджиев очаква повикване от Алекс: Може и да я гледам, ако ме покани / СНИМКИ

Знам, че една от основните фигури в постановката съм аз, казва бащата на актрисата. Актьорът Йосиф Сърчаджиев е готов да...

Ще повярвате ли коя е била тази красива дама? Днес е една от най-известните българки у нас (СНИМКИ)

Една от най-скандалните представителки на поп фолк-жанра, русото изкушение Андреа не крие, че има доста корекции по себе си....

Заснеха финала на „Опасно изкушение“, а накрая Йълдъз се събра с (СНИМКИ от последния епизод)

Вчера (27 май) бе заснета последната сцена от определения за най-обсъждан и скандален сериал в Турция – „Опасно изкушение“. След...

Три години едно семейство вече не е същото. Една майка и един баща са останали без сълзи, с разбити сърца и само със спомена за дъщеря си. Точно преди три години 26-годишната Милена Динова бе отнета от любимите й хора – от майка, баща и брат.

Изминаха едни болезнени три години от жестокото убийство, станало в село Куртово Конаре, а убиецът все още е без присъда. Повече от 24 месеца Илиян Рангелов се явява в залите на пловдивските Окръжен и Апелативен съд. Надеждата у близките на Милена бе човекът, който им я отне, да получи заслуженото. Надеждата бе победена от разочарованието – на финалната права делото срещу Рангелов бе върнато на първа инстанция.

Труп на балкона: Откриха убита студентка – завързана и завита в одеяло20-гoдишнa cтудeнткa oт Руcкия унивeрcитeт нa дружбaтa нa нaрoдитe бeшe убитa в югoзaпaднaтa чacт нa…Dec 14 2019vijti.com

- Advertisement -

TrafficNews проследи всяка една стъпка по казуса, всяко едно дело и заседание. Всеки път наш репортер се изправяше лице в лице с почерненото семейство, а поглеждайки ги в очите виждаше един угаснал пламък, загасен на 28 декември 2017 година.

Борба! Това е думата, с която може да се опише семейство Динови. Ангелина, Кръстьо и Илин са готови на всичко, за да почетат паметта на Милена достойно и подобаващо. За целта те се надяват да чуят „Виновен” и „доживотен затвор”. Но дали това ще се случи, ще получи ли Милена възмездие и какво ще реши накрая съдът? Все въпроси, чийто отговор ще научим в бъдеще.

Какво се случи през тези три години?

Както TrafficNews разказа, убийството стана през декември 2016 година. Младата двойка имала много проблеми и често са избухвали скандали между тях. Те били сгодени от май, а на Коледа той й подарил пръстен. Веднага след празника избухнал и последният голям скандал между двамата преди фаталната нощ.

Рангелов не пускал никъде Миленa, дори и на кафе с приятелки. Често скандалите им били именно заради болезнената ревност на Илиян. Той е и изключително агресивен като често изпадал в моменти на амок и умопомрачение.

Милена е работила в месарската фирма „Новомес”, като в нощта на убийството тръгнала към работа, а Илиян е настигнал близо до дома им. Двамата се скарали, след което той я ударил в главата и забил ножа в гърдите й. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите. Колегите на Милена открили тялото й, след като се притеснили, че не е отишла на уговореното място.

Часове след убийството, Илиян сам е направил пълни самопризнания.

Той бе арестуван и спрямо него повдигнато обвинение. Още в първите часове от ареста ми, Рангелов направи опит да се самоубие, като разряза ръката си с пластмасова запалка. След като бе стабилизиран, той се изправи пред магистратите, където получи постоянна мярка „задържане под стража”.

Илиян Рангелов не пускал Милена да излиза без него, често изпадал в състояние на амок СНИМКИ+ВИДЕО
Патологична ревност стои в основната на убийството на 26-годишната жена

Година по-късно делото бе стартирано. В залите на Окръжен съд бяха изслушани всички свидетели и вещи лица. Всички улики водеха към Илиян Рангелов, който до последно отричаше да е автор на жестокото убийство. Неистова болка изпитаха близките и роднините на Милена, когато пред погледите им бе излъчен следственият експеримент. На мултимедията бе представена цялата фактическа обстановка около случая, а кадрите бяха изключително мрачни и жестоки. Илиян показваше няколко пъти как поваля жертвата и забива ножа в гърдите й.

Но дори в последната си дума пред Окръжен съд, Илиян категорично отказа да признае вина. Магистратите го осъдиха на 14 години затвор, тъй като според тях не е извършено престъпление по член 116 / убийство по особено жесток начин/ , а по член 115. Родителите на момичето бяха буквално съкрушени, като чуха решението на съда.

Както семейство Динови, така и Рангелов обжалваха пред Апелативен съд присъдата. Въпреки борбата, въззивната инстанция също не постанови най-тежкото наказание спрямо Илиян. Те увеличиха с две години престоя му затвора.

В началото на юли обаче, делото претърпя обрат. Заради нарушения в един от протоколите още на първа инстанция, Върховният касационен съд върна делото на фаза „разпоредително заседание”.

Отначало: ВКС върна делото срещу убиеца на Милена от Куртово Конаре в начална фаза
Рангелов ще се изправи пред Окръжен съд – Пловдив пред нов съдебен състав

В средата на септември, залата в Окръжен съд отново бе препълнена от близките на Милена. Преди всяко заседание те бяха пред съда с трансперант в ръка „Справедливост за Милена”. Пред магистратите Рангелов отново с високо вдигната глава каза „Невинен съм”.

Той не призна вина и делото тръгна по общия ред.

Какво се случва към този момент?

В три поредни заседания бяха изслушани свидетелите и вещите лица. В началото на януари делото ще продължи с представяне на експертиза на ножа, с който е убита Милена. Илиян Рангелов ще даде обяснения и може да започнат пледоариите.

Сърцата на семейство Динови отново са свити от страх, че няма да чуят така желаната присъда. За трета поредна година празниците в семейството не са същите. Коледната елха грее, но не озарява душите им. Духът на Коледа пристига, но само да напомни, че след броени дни ще се почете датата на смъртта на Милена – момичето, което завинаги остана на 26.

Сърцето на убитата рейнджърка от Сопот все още е туптяло, когато е натъпкана в раклата„Когато Десислава Стоянова е била натъпкана в раклата е била в мозъчна смърт, а след това вътре сърц…Nov 8 2019vijti.com

Източник: trafficnews.bg

Facebook коментари

Последни новини

Най-голямата грешка, която всички допускат на Черешова задушница – ето какво НИКОГА не се прави с черешите:

Предстои една от „големите“ задушници тази година – Черешова задушница отбелязваме на 3 юни през 2023 година. До празника...

Ще повярвате ли коя е била тази красива дама? Днес е една от най-известните българки у нас (СНИМКИ)

Една от най-скандалните представителки на поп фолк-жанра, русото изкушение Андреа не крие, че има доста корекции по себе си. Отделно постоянно я критикуват, че...

Йосиф Сърчаджиев очаква повикване от Алекс: Може и да я гледам, ако ме покани / СНИМКИ

Знам, че една от основните фигури в постановката съм аз, казва бащата на актрисата. Актьорът Йосиф Сърчаджиев е готов да отиде и да гледа моноспектакъла...

Заснеха финала на „Опасно изкушение“, а накрая Йълдъз се събра с (СНИМКИ от последния епизод)

Вчера (27 май) бе заснета последната сцена от определения за най-обсъждан и скандален сериал в Турция – „Опасно изкушение“. След удрянето на последната клапа целият...

Шеввал Сам от „Опасно изкушение“ за Таро Емир: „Надявах се синът ми да“

Тарък Емир Текин тръгна по стъпките на майка си. Таро Емир, който привлече вниманието с образа на Селчук в сериала „Мрежа от лъжи“, започва да...

Още интересни публикации

Facebook коментари