вторник, юни 22, 2021

Точката на щастието ни предпазва от куп заболявания, помага срещу стрес, подобрява имунната система

Най-четени

Днес ви представяме точката на щастието. Благодарение на нея можем да се отърсим от стреса, да подобрим състоянието на имунната система и най- важното- да бъдем щастливи.
Според източната медицина тимусната жлеза е точката на щастието. Тя се намира точно в центъра на гърдите, на нивото на подмишниците. Тимусната жлеза се счита за връзката между мозъка и тялото, което я прави пряк отговорник за протичането на енергийните потоци в тялото.
Този така важен орган обаче, закърнява в тийнеийджърските години. Ето защо, е добре да събудим „спящият“ тимус, а това се случва при духовното пробуждане, себепознанието и по един много елементарен начин- чрез масаж на тази жлеза.
На 114 години е здрав колкото 20 годишен младеж, а тайната е толкова простаНикой не би повярвал, че Бернардо ла Палло е роден на 17 август 1901 г., но и до този момент е в доб…Mar 11 2019vijti.com

Тимусът изработва Т- лимфоцити, които имат противотуморно действие. Именно затова, може би този закърнял орган може да се превърне и в най- добрият начин да бъдем здрави- просто трябва да го съживим.
Балансът на енергиите се контролира от тимуса и чрез неговото функциониране можем да се предпазим от негативните въздействия и отново да се научим да бъдем позитивни. Според източната медицина тимусът събужда интуицията и подсъзнанието.
Според китайския специалист Мантак Чия, това е органът пряко отговорен за подмладяването, като това се обяснява чрез факта, че тимусът произвежда растежни хормони.

За тимуса най- ефикасното упражнение е лекото потупване на жлезата с двете ръце едновременно и съпроводено със звук / гласна буква или Ом , може и да е с музикално звучене.
Ако стимулирате ежедневно тази точка на щастието ще усетите прилив на енергия, желание за живот, чувство на щастие и удовлетворение.
Тя ще помогне за духовния ви растеж и ще засили желанието ви за развитие, пише pozitivninovini. Ще увеличи интуитивността и сензитивността и ще можете да откривате правилните пътища във всички аспекти на живота си много по- лесно.

Ролята на тимуса в човешката патология се определя от сложните му взаимоотношения с останалите ендокринни жлези: хипофиза, надбъбреци, щитовидна жлеза, полови жлези. Тимусът се счита за антистресов орган. Установена е появата на хормонален дисбаланс, характеризиращ се най-често с нарушени взаимоотношения между тимус-надбъбреци и тимус-полови жлези. Някои форми на хипогонадизъм и стерилитет се свързват с нарушена функция на тимуса.
Фактът, че тимусът е между първите органи, които атрофират с напредване на възрастта, както и данните за регулиращото влияние на тимозините върху мозъчната хормонална активност, са сериозно указание за ролята на тимуса при стреса и процесите на стареене.
Източник: Брадва
Наричат я точката на 100-те болести или точката на дълголетието: намерете я, за да се радвате на здраве и дълъг животТака е известна в Япония, докато в Китай я наричат „точката на дълголетието“. И двете названия са пр…Dec 28 2018vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари