понеделник, декември 11, 2023

Той не се примирил с тежката диагноза: 30 години по-късно искал да се похвали на лекарите, но тях вече ги нямало

Най-четени

Невероятната история на един човешки живот е само още едно доказателство, че болните пациенти никога не трябва да губят надежда и да продължат да се борят. Именно, когато през 1976 г.
лекарите диагностицират рак на белите дробове, Стаматис Мораитис не се е примирил с факта, че скоро ще умре.
Тогава, девет различни лекари потвърдили, че му остава половин година живот и че веднага би трябвало да започне с агресивно лечение с химиотерапия.
Не искал да се лекува по този начин, Стаматис отказал лечението и САЩ се завръща в родното си място, на остров Икария в Гърция. След това се е случило нещо невероятно!
Притча за вярата или как едно малко момиченце е направило повече от лекаритеМалкото детенце дочуло разговор между майка си и баща си. Те си говорели за по-малкото му братче, ко…Mar 28 2019vijti.com

В самото начало, той е бил разрушен от депресията и по цели дни лежал в леглото, докато съпругата му и майка му са поели грижата за него. Въпреки това, един ден се възвръща вярата и желанието му за живот, така че приемайки, че ще живее още малко, той решил последните месеци да се разхожда, да общува с хората … Просто да има активен живот.
През следващите няколко седмици, той почувствал, че силата бавно се връща, така че един ден дори решил и да засади градината си, въпреки че не е очаквал, че ще доживее до раждането на плодовете от засадените растения. Все пак, това е добра причина да се възползва под слънцето, на чист въздух край морето.

Минали шест месеца, но Мораитис не умрял. Вместо смърт, той работил на земята, будил се рано и през целия ден пребивавал навън, на въздух. Сам си приготвял обяд от зеленчуците, които посадил в своя двор. Вечер, той се оттеглял в местната кръчма, играейки домино до късно след полунощ. Годините минавали, а той се чувствал все по-здрав. След цели 30 години такъв начин на живот, той навършил 97 години и когато разбрал, че няма скоро да умре, решил да отиде на преглед със своите стари резултати, с цел да провери какво се е случило.
Скоро разбрал, че всички тези лекари, които му предвиждали още 6 месеца живот, тогава вече били мъртви, т.е., че той всички ги надживял. Мораитис никога не започнал химиотерапията, която трябвало да му удължи живота, той просто се премества на Икария.

- Advertisement -

Невероятен старец, починал на възраст от 102 години, а в неговия смъртен акт, като причина за смъртта е посочена дълбоката старост, а ракът не е споменат, защото при последния преглед, той не съществувал.
Посланието от историята на живота на Мораитис е това, че хората трябва да знаят, че на болния човек не му трябва толкова медицина, колкото му трябва вяра, воля и любов към природата. За здравето е необходима регенерация на тялото и духа. Това, което е особено интересен е фактът, че мястото в което Мораитис прекарал последните десетилетия от живота си, в ​​света е известно здравословната храна, но и като остров, на който „хората забравят да умрат“.

Там жителите почти не знаят какво е това болест на сърцето , или рак и подобни случаи са истинска рядкост на Икария. Зехтинът, руколата, елда, пълнозърнест хляб, риган, магданоз и всички подобни билки ежедневно са представени на трапезата на тези хора. Също така, червено месо в Икария не се яде повече от веднъж седмично. „Може би нямаме много пари, но винаги имаме храна на масата и се забавляваме със семейството и приятелите. Не бързайте за всички задължения да приключите през деня, за да не работите и вечер. В края на деня, не сядаме пред телевизора, а си говорим и се смеем“, казват жителите на Икария.

Необичайноста на живота на Икария се състои в това, че там никой не бърза. Всичко, което хората ядат, те самите произвеждат в техните градини. През деня те ходят и по 20 км, а в следобедните часове, цялото село почива. Тези хора се смеят и са приятели помежду си. Живеят без голям стрес и точно заради това са най-щастливи. Борбата за пари за тях е нещо непознато.
Източник: lekuvai.bg
31-годишен мъж едва не загуби живота си след битов инцидент, но бургаските лекари го спасихаЛекари от УМБАЛ „Дева Мария“ в Бургас са спасили живота и ръката на 31-годишен мъж, след тежък инцид…Feb 25 2019vijti.com

Последни новини

Почина най-богатият български лекар д-р Методи Янков

Почина най-богатият български лекар, болничен мениджър и общественик д-р Методи Янков, специалист с над 40-годишен управленски опит в здравеопазването....

Нежната водеща в bTV Виктория Готева се омъжи за Евгени Димитров – Маестрото от “Ку-Ку Бенд”

Чаровната водеща на bTV Новините Виктория Готева и емблематичният пианист и ръководител на “Ку-Ку Бенд” Евгени Димитров – Маестрото, предприеха една от най-важните стъпки...

Фалшиви шницели от тиквички – излапаха ги, без да разберат, че не са от месо!

По рецепта на Александра ще приготвим тези вкусни фалшиви шницели от тиквички , които можете да сервирате като предястие или обяд. Те са пълнени със...

Професор по медицина обясни защо жените имат целулит и защо наддават на тегло – има решение, което може да не ви хареса

Уважаваният белградски професор по медицинска физиология д-р Деян Чубрило , като гост на сутрешен блок, разкри много тайни за функционирането на нашия организъм, но...

Баща й се отказал от нея и я оставил в детски дом. След години тя се върнала там с мисия

До шестгодишна възраст  Ани расте в обикновено семейство с майка си и баща си. Но внезапно целият й живот се обърква. Един ден леля...

Още интересни публикации