четвъртък, юли 7, 2022

Тези хора могат да съсипят живота ви: Разпознавате ли някой от вашите познати в тези редове, веднага го разкарайте от обкръжението си

Най-четени

Случвало ли ви се е да разговаряте с някого, а след това да се чувствате като смазани? Настроението ви да е паднало под нулата и да усещате страшна умора? Ако отговорът е „да“, значи сте си имали работа с енергиен вампир!
Тези хора са в състояние да отнемат цялата ви енергия – както физическата, така и емоционалната. Те умело манипулират околните, а разговорът с тях е истински кошмар.
В никакъв случай не се поддавайте на провокациите им и не се опитвайте да им доказвате нещо, защото в крайна сметка те ще ви накарат да се чувствате виновни.
Вампир мъченик
Този човек винаги е жертва, случват му се само лоши неща и вечно обвинява околните за неуспехите си.
Как да се предпазим от злобни и завистливи хора: 5 признака по които безпогрешно ще разпознаете хората, които искат да ви навредятПонякога е трудно за вярване, но в обкръжението си всички имат хора, които искат да им навредят и ак…Jun 15 2019vijti.com

Мъченикът никога не поема отговорност за своите действия. Ако закъснява за работа, виновен му е шофьорът на автобуса, който в последния момент е затворил вратата под носа му или пък е карал много бавно.
Такива хора не се страхуват да карат другите да се чувстват виновни.
Мъченикът прави всичко възможно, за да победи емпатията ви. Ако не сте виновни за една или друга ситуация, енергийният вампир със сигурност ще ви обясни защо невинната жертва в случая е само той, карайки ви да се чувствате виновни.

Вампир нарцис
Този човек просто не може да проявява съчувствие или искрен интерес към другите. Той винаги е зает със себе си и проблемите на останалите изобщо не го вълнуват.
Нарцисът очаква от вас да го попитате как се справя и има ли нещо ново в жиивота му. Той с охота ще ви разкаже всичко за себе си, без да се поинтересува какво се случва с вас.
Когато разговаря с вас, погледът му се рее в нищото, защото всъщност той няма никакъв интерес да ви слуша.
Ако такъв човек иска да се срещнете, но вие му откажете, той ще се ядоса страшно много. Но ако той е на ваше място, ще очаква да проявите разбиране към мотивите му за провалената среща.
Вампирът нарцис може да бъде много очарователен и привлекателен човек, който е в състояние да предразположи всеки събеседник, но това е просто една маска. Щом постигне това, което иска, чарът му моментално изчезва и той вече няма да се интересува от вас.

- Advertisement -

Вампир доминант
Този тип енергиен вампир е лесен за разпознаване, защото винаги се опитва да доминира и да бъде по-добър от другите. Обикновено това е най-шумният човек в компанията. Той не се страхува да изразява мнението си и изглежда като истински лидер.
В негово присъствие останалите са склонни да чувстват, че той е по-висш от тях. Но всъщност държанието му се дължи на факта, че е изключтелно несигурен.
Той се страхува да не бъде обиден и затова се държи егоистично с хората, които бързо започват да мислят, че е по-добър от всички останали.
Вампирът доминант рядко проявява доброта към тези, от които няма полза. Дружелюбен е само с хора, които биха могли да му бъдат полезни в бъдеще.

Драматичен вампир
Този енергиен вампир обича проблемите и непрекъснато създава драматични ситуации, често дори от нищото. Винаги е в кризисна ситуация, има големи житейски проблеми, в които му харесва да бъде въвлечен.
Такъв човек иска другите да го съжаляват и да се грижат за него. Този тип вампир малко прилича на вампира мъченик, защото по време на драматични ситуации винаги се изкарва невинната жертва.
Осъждащ вампир
Заради ниското мнение, което има за себе си, този тип обича да критикува и унижава околните.

Той обожава да клюкарства. Почти всеки ден успява да научи някоя нова новини. Той
На работа този тип енергиен вампир обича да обсъжда прическата, дрехите, дори личния живот на някой колега. При това винаги го прави злонамерено. Той обича да плете интриги. Не го прави прекалено очевидно, но събеседникът му винаги се чувства неловко.
Двуличен вампир
Такива хора са свикнали да не показват недоволството си, а да го крият зад широка усмивка. Те никога няма да отговорят директно и ясно на въпроса ви, ще започнат да говорят неясно и с увъртания, а накрая вие ще се почувствате виновни, че не сте разбрали нищо.

По този начин те усещат властта си. В разговор с тях не трябва да се поддавате, да се съмнявате в невинността си или упорито да доказвате нещо, за да не се налага после да се извинявате. Опитайте се да се отпуснете и да постигнете спокойствие!
Двуличният вампир ще направи всичко, за да изсмуче енергията ви. Скандалите и сълзите за него са нещо напълно обичайно нещо.
Ако внезапно надделее, веднага ще усетите как рязко се успокоява и дори опитва да каже нещо мило. Много често такива вампири могат да бъдат открити сред най-близките ви хора или роднини.
Вампир изнудвач
Този тип живее благодарение на добротата и отзивчивостта на другите хора, които не знаят как да му откажат. Всичко започва с факта, че той моли за помощ, говори за трудната ситуация, през която трябва да премине сам.

След като попаднете в капана му, този човек ще започне да ви контролира. Помогнете ли му веднъж, бъдете готови да го направите отново и отново.
Това не означава, че в никакъв случай не трябва да помагате на хората. Направете го веднъж, а след това кажете на човека, че съвсем скоро нещата ще се оправят или пък му дайте няколко полезни съвета. В крайна сметка никога не е късно да откажете.
Помнете, че не дължите нищо на никого, така че не търсете извинения и не измисляйте причини за поведението си. Човекът, свикнал да използва другите, вероятно ще се обиди или дори ще каже няколко неприятни думи, които само за пореден път ще докажат неговата неискреност и измама.
Източник: jenata.blitz.bg
Петте най-характерни черти на злобните хораКакво точно представлява злото? Ами лошият човек? Може би някой, който има неморално поведение – но …Dec 6 2018vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари