петък, март 29, 2024

С този лесен трик премахвате всички мъхчета и власинки при прането: Дрехите ви ще изглеждат като току-що купени от магазина

Най-четени

Днес ще ви разкрием една малка тайна, която значително ще облекчи живота ви. Случвало ли ви се е като перете дрехи в пералнята, по барабана да полепнат косми и власинки ? Не само са нелицеприятни, ами и могат да причинят щети на уреда, ако се натрупат в голямо количества.
Е, край на това неудобство. Ето нашата малка тайна: просто всеки път, когато зареждате дрехите в пералнята, поставяйте вътре мокра кърпичка!
Сигурно се чудите как така една (или най-добре няколко) мокра кърпичка може да помогне? Факт е, че по време на въртенето на барабана мократа кърпичка се движи хаотично между дрехите и по този начин обира полепналите по тях малки косми и влакната. По този начин кърпичката действа като вид филтър.
Ако искате дънките ви дълго време да са като нови, трябва да ги знаете: Най-големите грешки при пране на дънкиНякои смятат, че дънките изобщо не трябва да се перат в пералня, но повечето от нас го правим. Модел…Jul 8 2019vijti.com

След като извадите мокрото пране, ще забележите, че всички косми са полепнали по мократа кърпичка. Това е особено ценно за всички, които имат домашни любимци или дълги коси.
Важни нюанси
Преди да използвате този метод, препоръчваме да обърнете внимание на следните точки:
кърпичката трябва да е достатъчно здрава и плътна;
продуктите от плат не са подходящи в тази ситуация;

Повече от три броя кърпички в барабана не се слагат и не се използва една и съща кърпичка два пъти.
Съвет!
Опитахме няколко варианта, но най-много ни харесаха антибактериалните кърпички .
Още един съвет
Има една подробност – ако не използвате омекотител, изпраните дрехи абсорбират миризмата на кърпичката. Ароматът е ненатрапчив, но все пак се усеща. Вие преценете дали това представлява за вас неудобство или не.
Опитайте този метод следващия път, когато перете, и споделете с нас резултатите!

- Advertisement -

И още няколко съвета за чисто пране:
Използването на по-голямо количество перилен препарат, не е гаранция за по-чисто пране. Да не говорим, че е възможно да излезе и препарат извън пералнята… следва кофа, парцал и голямото забърсване на пода ….
Можем да направим един цвят цялата пералня \в розово например\ само защото в нея е попаднало едно единствено цветно чорапче. Решението: за да избегнете оцветяването на дрехите една от друга ползвайте цветоулавящи кърпи.
Никой не обича петна по дрехите! Затова при някои от тях е препоръчително предварително накисване и употребата на препарат против петна.

Препоръчително е да имаме отделен препарат за черните дрехи.
Препоръчително е при пране в пералнята дрехите да се поставят обърнати наопаки, за да се предпазят тъканите при прането.
Памучните тъкани винаги се свиват след пране.
Ползвайте мрежа при пране на бельото, никой не обича да гони един чорап в пералнята, или да брои чорапи, освен това предпазва деликатните тъкани при прането.
Изборът на перилен препарат е важен. Ако върху дрехите след пране остават петна от праха за пране, вероятно сте го предозирали или трябва да го смените с течен перилен препарат.
Източник: За Жената
Баба ми показа тези гениални трикове и банята ми вече винаги е изчистена до блясъкЕдва ли има домакиня, която ще скрие, че чистенето на банята е едно от най-неприятните кухненски зад…Dec 17 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации