четвъртък, март 28, 2024

Съседката ми пиеше куркума с топла вода всяка сутрин в продължение на година, а след това не можах да я позная

Най-четени

Чудите се защо трябва да започнете деня си с чаша топла вода с куркума ? Защото куркумата е против стареене, антиоксидант и противовъзпалителна супер подправка.
Ключът към лечебните свойства на куркумата е съединение куркумин. Близо 7000 рецензирани научни статии са публикувани, доказващи неговата ефективност. Ето 10 причини да се пие гореща куркума вода всяка сутрин, които подбрахме за Вас.
1. Естествена бита с възпаленията
Много болести са резултат от хронични възпаления. Оказва се, че куркуминът има силни противовъзпалителни свойства. Бори се с възпалението, дори по-добре от някои противовъзпалителни лекарства.Най-популярната руска билкарка Елена Зайцева съветва: Пийте тези три билки, за да не боледуватеЕлена Зайцева неслучайно е най-известната руска билкарка. Тя се е посветила на билкарството още като…Nov 7 2018vijti.com

2. Защита на вашия мозък
Изследователи са показали, че когнитивни разстройства, такива като деменция и болестта на Алцхаймер често са свързани с намалени нива на получен невротрофичен фактор (BDNF). Това е вид на хормона на растежа. Изследователите са открили, че куркуминът има благоприятен ефект върху нивата на този хормон и ефективно възстановява някои мозъчни заболявания или свързано с възрастта намаляване на мозъчните ни функции.
3. Информацията за борба с рака
Куркуминът е невероятно мощен антиоксидант. Антиоксидантите са вещества, които предпазват клетките от увреждане поради нестабилни молекули. Тези ползи са само върхът на айсберга какво куркумата може да направи за вас.

4. Подобрява храносмилането
Според някои изследвания, хранене куркума на дневна база ще помогне в освобождаването на жлъчката, която се смята, че помага при храносмилането на храната.
5. Пази сърцето
Куркуминът предотвратява съсирването на кръвта и премахва отлаганията в артериите. Експерти са открили, че след три седмици приемане на добавки с куркума, съединение куркумин значително подобрило сърдечното здраве при мъжки плъхове, на които са били направени инжекции, за предизвикване на автоимунно заболяване на сърцето.

- Advertisement -

6. Успокоява симптомите на артрит
Съгласно 2012 проучване на пациенти с РА, куркумин има по-силна активност от диклофенак, което е нестероидно противовъзпалително лекарство (NSAID) за лечение на болка и подуване на ставите.

7. Забавя стареенето и подобрява дълголетието
Куркумин е един от най-мощните терапевтични агенти, принадлежащи към куркумата. Свободните радикали и възпалението се смята, че играят важна роля в стареене и куркуминът засяга и двете.

8. Помага при защита от диабет тип 2
Едно проучване от 2009, проведено в университета Обърн показва, че приемането на куркума може да помогне при борбата с диабет тип 2.

9. Защита на черния дроб
Куркума е установено, че е една от най-мощните храни за поддържане на здрав черен дроб , защото предпазва черния дроб от токсично увреждане, и дори регенерира увредените чернодробни клетки. Куркумата също така увеличава естественото производство на жлъчката, свива препълнените чернодробни канали и подобрява цялостната функция на жлъчния мехур.

10. Помага да алкализирате тялото си
Куркума е силно алкална. Известно е, че рак вирее в кисела среда, и не оцелява в нормална, по-алкална среда.

Как се приготвя тази вода с куркума?

Добавете една чаена лъжичка куркума с много малко черен пипер в топла вода. Разбъркайте добре. Куркумата ще се утаи на дъното на чашата, така че трябва да продължите с разбъркването на водата, като я пиете. По този начин можете да получите всички ползи от куркумата. Трябва да я изпиете, докато водата е все още топла.Предадоха ни я прабългарите: Тази билка лекува редица болежки: от сърце до затлъстяване и дава могъща сила (ВИДЕО)България е едно от местата, които спокойно могат да се нарекат рай на билките. Това е съвсем логично…Nov 5 2018vijti.com

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Източник: За жената

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации