четвъртък, юли 7, 2022

Схема: Жрици на любовта и врачки у нас мамят държавата

Най-четени

74 врачки и гадатели чукат касови бележки на касов апарат, вързан към НАП. Това сочат данни на приходното ведомство, пише в. „Телеграф“.
Броят на врачките с касов апарат през годините расте. В началото, през 2011-а, когато фискалните устройства се свързваха с НАП, само 3 гадателки предаваха данни за оборотите си към приходното ведомство.
Три години по-късно врачките с фискално устройство станаха вече 46. Сега броят им е почти удвоен.
Част от врачките и гадателките си имат свои фирми. В регистрите могат да се намерят колоритни наименования като „Вещер“ с предмет на дейност леене на куршум. Други плащат патентен данък на общината като физическо лице.
Забъркаха Миглена Ангелова в измама за хилядаркиМиглена Ангелова пропищя от измамници, които без право използвали името й за търговски цели, научи H…Aug 30 2019vijti.com

Налогът се определя от местната власт в границите от 2000 до 5600 лева, заковани в Закона за местните данъци и такси. Оказва се обаче, че гадателите, екстрасенсите и биоенерготерапевтите, регистрирани данъчно в общината, се броят на пръсти.
В София например патентен данък плаща само един гадател.
Във Варна на светло работи една врачка и един известен в цялата страна биоенерготерапевт. Останалите гадателки гледат на ръка по улици и градинки, където търсят лековерни, на които да изпразнят джобовете. За съжаление, такива винаги се намират, въпреки, че по темата постоянно се говори и пише.

Създалите си име пък гадателки пускат обяви е местни сайтове и приемат на адреси да лекуват, развалят магии и да предсказват бъдещето.
Компаньонките, които плащат данъци, пък са още по-малко. Най-нелегалният бизнес е именно платената любов. Жриците на любовта в най-големите градове на страната, които да си плащат патентния данък, се броят на пръстите на едната ръка. А това ли е действителният им брой – едва ли.
В същото време в най-известния сайт за подобни неща рекламират услугите си 1743 компаньонки.
„Работата ми като компаньонка попада в обхвата на т. нар. патентни дейности, или дейности, които подлежат на облагане с патентен данък“, коментира една от жриците на любовта.
Има обаче и един тънък момент. В търново една от компаньонките се е регистрирала като масажистка.

- Advertisement -

Една от причините е, че налогът за масажистки е много по-нисък, отколкото за компаньонки. В първия случай той варира от 500 до 1680 лева според населеното място.
Компманьонките пък трябва да внасят между 3000 и 6440 лева годишно в общината.
Източник: Блиц
Измамата „Мая Манолова“: Мая Манолова ли ще е новият Румен РадевНяколко социологически стъкмистики, малко пиар работа от Бойко Борисов и изведнъж Мая Манолова се пр…Sep 7 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари