test
сряда, юни 19, 2024

Слави Трифонов се нахвърли върху бившият президент Росен Плевнелиев

Най-четени

Слави Трифонов подпали мрежата
Шоуменът Слави Трифонов се нахвърли върху бившият президент Росен Плевнелиев.
Дългия подпали жестоко заради случката със сценариста Филип Станев.
Същият бе обвинен, че е скъсал снимката на държавния глава в ефир. Ето какво съобщи гологлавият шоумен в социалната мрежа:
„В началото на годината кметът на Стара Загора беше тръгнал да съди един гражданин, който във фейсбук го е определил като „смешен“. Разбира се, подобно дело няма как да бъде спечелено от кмета. Защо?
През 2016 г. сценарист от „Шоуто на Слави“ скъса в ефир снимка на президента Росен Плевнелиев. Излезе решението на съдаСофийският административен съд оправда сценариста на „Шоуто на Слави“ Филип Станев, който през 2016 …Apr 2 2019vijti.com

Още тогава написах, че политиците и управляващите трябва да проявяват по-голяма търпимост и толерантност към критика и мнения. Защото това го позволява законът, това го позволяват конвенциите за правата на човека и за основните свободи.
Една от основните свободи е свободата на изразяване. Не знам дали нашите политици го разбират това. Или ще продължават да искат от нас да се държим към тях като към гаджета.
Все пак, обнадежден съм, че свободата на изразяване
по един позабравен казус беше окончателно защитена от Административен съд София-град.

Става въпрос за случая, в който моят колега Филип Станев скъса в ефир снимката на президента Плевнелиев. Не знам дали си спомняте този случай, не знам дали си спомняте и този президент.
Ако не си го спомняте този президент, може да се поразровите из светската хроника. Днес ще го откриете там, отговаря за астрология и метеорология.
Та, с решение номер 2221 от 29.03.2019 г. съдът защити невербалната свобода на изразяване на Филип Станев и постанови,
че не са нарушени нито законите,
нито Конституцията на страната.

- Advertisement -

Не е лошо да си припомним и какво предизвика Филип Станев да използва този некрасив, но законен и справедлив похват на изразяване.
Президентът, който днес може да откриете в светската хроника, беше сезирал Конституционния съд за 3 от 6-те въпроса на инициирания от нас, гражданите, референдум.
И така, уважаеми сънародници, на вас дори не ви беше дадена възможността да кажете, например – искате ли броят на депутатите да бъде намален наполовина. Защото, ако вие искате и смятате, че това е правилно, то трябва да се случи.
Дори ако се налага и промяна на Конституцията. Защото вие сте суверенът. Не го забравяйте.

Не забравяйте и другото – политиците и управляващите не са ви гаджета. Бъдете активни, критични и изисквайте. Това е“, заяви Слави Трифонов.
Източник: Клюкибг
Край на спекулациите: Истината за отношенията между Деси Банова и Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев и Деси Банова демонстрират близостта си без притеснения Росен Плевнелиев и Деси Бан…Mar 19 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации