test
събота, юни 15, 2024

Разследване на руско тв предаване даде гласност на неподозирани факти за Ванга и нейните наследници

Най-четени

„Най-скромният милионер в България!“ Така наричат Ванга в Русия. Сензационно тв разследване на братушките говори открито по най-неприятната тема приживе на Ванга – парите. Ако досега сте слушали истории за милион или два, пригответе се за много по-шокираща сума. Двадесет и пет (25!) милиона долара е успяла да остави след себе си петричката пророчица, твърди руското разследване.
Скандалният филм със заглавието „Милионите на Ванга“ започва с края на пророчицата – август 1996 г. Десетки хиляди, начело с президента д-р Желю Желев, целият министерски кабинет, председателят на Народното събрание, главният прокурор на републиката, много депутати, чужди дипломати, творци, както и едри бизнесмени са неутешими в Рупите на 40-градусова жега. Жени и старци припадат, няма въздух. Ванга умира.
Рожденият ден на Ванга напълни Петрич с хора: Писма до пророчицата сбъдват най-съкровените мечтиПророчицата Ванга вчера /31 януари/ имаше рожден ден. От сутринта в къщата на ул. Ванга 10, в Петрич…Feb 1 2019vijti.com

След смъртта й започва истинската война за наследството на пророчицата, която мнозина считат за истинска светица. „Истината е, че е била милионерка – злато, кеш, солидни банков сметки, които оставя след себе си. Но къде отива имането, към което всички протягат ръка?“, пита чуждестранното разследване.
„Наследството на Ванга е 25 милиона долара“, отсича Людмила Ким, руската лечителка, ясновидка и близка приятелка на Вангелия.
При бруталната инфлация и финансовия колапс на 90-те години авторите преизчисляват сумата на 37 милиарда(!) деноминирани лева. „Но откъде у селската гледачка подобно баснословно богатство?“, питат се разследващите. Откриват, че за почти 6 десетилетия врачуване Ванга е помогнала на 1 милион човека.

Входът за българи е по 10 лева, а на ден са минавали не по-малко от 30 човека, може и двойно повече.
За чужденци таксата е съвсем друга.
По 50 долара.
Тези такси, 10 лв. за българите и 50 долара за чужденците, са минимални. Всеки дава колкото може и затова финансовият поток е почти невъзможен за следене и осчетоводяване. На архивен кадър във филма се вижда как на пророчица й дават 500 долара.
„И потъват в бездънния джоб“, отбелязват руските автори.

- Advertisement -

Бизнесмени и политици дават най-много, носят пачки за съвет. „Най-много дал циганският барон Цветелин Кънчев – милион и половина дойче марки“, твърди разследването. Самият Кънчев признава, че е дал баснословната сума на Ванга. Тя излекувала най-голямата му дъщеря от безплодие и по този начин го дарила с продължаване на рода.
Но не всичко остава в къщата и сметките на Ванга. За отрицателно време в бюджета влизат 9 милиона долара, които бързо се инвестират обратно в района. Строят се пътища, хотели, гостилници, вили, подобрява се достъпът до туристическите забележителности и районът процъфтява. Дали ако Ванга живееше край Враца, нямаше Северозападът сега да е в по-добро икономическо състояние?

България печели най-малко 100 милиона долара покрай Ванга, изтъкват братушките.

Къде отиват обаче личните богатства на пророчицата, това е големият въпрос. Официалното наследство на Вангелия е категорично. „Завещавам всичко на българската държава“, пише вътре. Вместо подпис, тъй като ясновидката не може да пише, има пръстов отпечатък от палеца й.

„И за никой не остана копейка“, изтъква разследването. „За наследниците този документ е фалшив и е инсценировка на правителството, което иска да запази всичко за себе си“, твърди руският адвокат Тимур.

За наследниците (трите деца на сестра й Любка) богатството на Ванга е достатъчно голямо, че да се сборят с помежду си и с държавата.

Според филма няколко милиона от имането на Ванга изчезват със самолет в САЩ с бившия прокурор на Петрич и неин „осиновен“ син Димитър Вълчев, който управлява фонда през 1996 г., и Емануил Деведжиев, кмет на Мелник по това време, свързан с тайните служби. А останалите пари? Те изчезват безследно, сякаш никога не ги е имало. Може би самата Ванга предпочита да е така.

„Злато ли ке пиете, когато свърши водата?“, горчиво пита Ванга приживе.

Димитър Наполеонов, първият председател на фондация „Ванга“, разкрива шокираща атмосфера в къщата на пророчицата.

„Който беше близо до Ванга, се възползваше от това. Най-много я грабеха обаче роднините й. Защо някой не вземе да провери наистина къде са й валутните книжки. Ванга имаше три книжки, в левовата имаше поне 12 милиона и нещо. Те отидоха в държавата, а другите, марките и доларите, къде са? Никой не знае! А после се крадеше и от парите на фондацията…“, тъжен е Наполеонов.

„Много му се доверявам на Димитър“, често повтаря баба Ванга. В случая не говори за съпруга си, а за Митко, сина й. Тъй като Вангелия и Димитър нямат свои деца, тя иска да осинови Митко, както по-рано е осиновила Венета. Петричката пророчица така и не сколасва да оформи официалните документи. И макар да счита Митко Вълчев за свой син, в очите на закона той не е такъв.

Известно е, че Ванга е сътрудничила на секретните служби. „Но не просто им е давала съвети, а изцяло е направлявала действия им“, отбелязват руснаците.

64 подслушвателни устройства в стената, където Ванга посреща нуждаещите се, са открити след смъртта й. Всичко е записано и запазено.

„Тия моите жива искат да ме изядат!“, оплаква се Ванга. Тя „виждала“ как я крадат близките й, но мълчала. Усещала как сестра й Любка взема парите от масата и ги крие зад дивана, но не се обаждала.
Източник: plovdiv24.bg 
Ванга рядко греши: Ето докога духът на Преподобна Стойна ще бди над България83 години след смъртта на Преподобна Стойна храмът й край мелнишкото село Златолист не престава да с…Jan 31 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации