сряда, май 31, 2023

Радиестезистът Иван Тодоров: Виждам болния орган още на клетъчно ниво

Най-четени

Събота, 3 юни е Задушница. Раздавката, която задължително се приготвя за Черешова задушница:

Счита се, че това е денят, в който душите на мъртвите биват прибирани. Нужно е хората да се помолят...

Заснеха финала на „Опасно изкушение“, а накрая Йълдъз се събра с (СНИМКИ от последния епизод)

Вчера (27 май) бе заснета последната сцена от определения за най-обсъждан и скандален сериал в Турция – „Опасно изкушение“. След...

Коя е по-красива: свекървата или снахата? Жени Калканджиева се хвали с гаджето на сина си / СНИМКА

Тя е красива и интелигентна, тя е най-успешната наша Мис България, шеста в света по красота. Собственичка на най-голямата...

Йосиф Сърчаджиев очаква повикване от Алекс: Може и да я гледам, ако ме покани / СНИМКИ

Знам, че една от основните фигури в постановката съм аз, казва бащата на актрисата. Актьорът Йосиф Сърчаджиев е готов да...

Ще повярвате ли коя е била тази красива дама? Днес е една от най-известните българки у нас (СНИМКИ)

Една от най-скандалните представителки на поп фолк-жанра, русото изкушение Андреа не крие, че има доста корекции по себе си....

Иван Тодоров е завършил виетнамска филология, източни езици и култури в Петербургския държавен университет, Русия. Работил е като кореспондент на БТА в Югоизточна Азия. От 1990 г. се занимава с практическа радиестезия и фън шуй анализи за здравето на дома. Създател е на оригинален метод за зонова терапия с пирамиди. Специалист в областта на сложните информационни системи, геопатологията, радиестезичната диагностика и прогностика, защитите срещу геопатогенни зони и вредни излъчвания. Извършва проверки за наличие на вредни вълни на терени за строителство, измервания за качество и дебит на питейни, битови и промишлени подземни води.
– Г-н Тодоров, как помагате на хората чрез радиестезията?Лекарката, която я знае цял свят – д-р Надежда Басара: при мен не се умира, лекувам дори и най-лошите болестиЕдин от най-големите експерти по трансплантация на стволови клетки в Германия и Европа е професор д-…Dec 11 2018vijti.com

– Радиестезията позволява на човек да провери дома си и да се защити от геопатогенните зони, които го заобикалят, за да работи в хармонична среда. От друга страна, това е помощен диагностичен метод, чрез който да получим знание за здравето на нашия организъм. Тук става въпрос за информация как функционират отделните ни органи и дали са в синхрон. Би могло да се уловят промените в човешкото тяло още на клетъчно ниво, преди да са станали видими чрез обективно изследване.
– Как протича един сеанс при вас?
– Инструментът ми е човекът. Имам начини да измеря фунционалните му вълни и вече съдейки по тях, да разбера защо някой орган не работи, каква е причината за това – дали е чисто биохимичен процес или въздействие на геопатогенна зона. Радиестезията позволява слой по слой да се проверят нещата до първоизточника на проблема. Когато се тръгне от него, обикновено алгоритъмът се построява, прави се лечение и човекът се оправя.

– Обикновено проблемът на хората е в прекаления стрес.
– Не е само това. Има една приказка, че здравето на човека е в дъното на чинията му. Ние ядем много химизирани храни, а те унищожават нашата способност да усвояваме качествено храната. Но не е непременно храната, често е замърсената среда. Ето, кислородът в София тези дни е само 18%, при положение че трябва да е поне 25, ние сега сме като риби на сухо. Свръхуплътнено е и електромагнитното поле в града поради множеството мобилни устройства, които наелектризират града и от там също идват здравословните ни проблеми. Голяма част от автоимунните процеси са именно поради тези причини. Неотдавна при мен дойде такъв младеж след 17 часа в зала за компютри, беше с кръвно 220 на 110, което не можеше да се овладее, имаше видимо разцентроване на сетивата и за да го върна в нормално състояние, ми трябваха три месеца.

- Advertisement -

– Със съпругата ви Елена разполагате с микроскоп, който чрез капка кръв може да открие болести, които още не са се появили на физическо ниво, така ли е?

– Да, чрез метода оксидология се позволява чрез кръвта да се установят проблеми на всякакво ниво. Този метод е малко познат в Европа, съпругата ми го учи в САЩ. С всички тези методи можем да сглобим картината и всеки болен, който дойде при нас, да му помогнем да се излекува.

– Дайте пример. Кой бе последният излекуван от вас?

– Чрез метода приложна кинезиология, който въведох в България от 2011 г., давам бързи и точни отговори какво се случва с човека и откъде идват здравословните му проблеми. Последният човек, на когото помогнах, бе жена, която паднала и се наранила сериозно. Тествахме какво се е случило, за да падне. Чрез нормално мускулно тестуване установихме проблема. Оказа се, че дамата си е сменила очилата и мозъкът й получава различна информация от тази корекция. От там цялата й дясна половина на тялото не функционираше нормално и затова се случило нещастието. Настроихме мозъка й спрямо новите очила и на минутата изчезнаха болките от цялата дясна половина на тялото й. С приложната кинезиология хармонизирам и петте фактора на проблема – може да е чисто неврологичен, вследствие на травма, на неправилно хранене, биохимичен или проблем с даден орган. Друг случай – дете на 13 години беше получило травма на коляното и ходи с патерици. Двама невролози и ортопеди полагаха 45 дни усилия да раздвижат крака на това дете. Само от един преглед установих, че проблемът не е в коляното, а в тазобедрената става. Снимаха я и се установи, че има счупване на костта, което петима специалисти не бяха успели да видят. Костта беше зараснала накриво, наложи се нова операция. Бяха му правили дори ядреномагнитен резонанс, а просто природата бе блокирала този крак да не се стъпва на него чрез болка в коляното. И друго искам да кажа – ако човек е в стрес, определени мускули в тялото стават слаби и те могат да станат повод за травма. Често това се случва и при спортисти и дори на хора, които, както си вървят по улицата, се спъват на абсолютно равен терен, без причина. Това е скрита картинка на проблема в тялото, който аз намирам.

– Т.е. разглеждате човека като общо състояние, не поотделно?

– Да. Човек е едно равностранно триъгълниче – има физическо, биохимично и ментално тяло. И ако нещо се изкриви – физическото му тялото страда. Но ако не се премахне причината, няма и физически да се излекуваш.

– Как протича един ваш сеанс?

– Като дойде човек при мен, в началото разговаряме, после го изследвам с махалото, ако се налага, му взимам капка кръв, пак казвам, това няма общо с лабораторните изследвания на кръв, и картината ми се изяснява. Правим архив, в който проследяваме преди, по време и след лечението състоянието на болния.

– Кои са здравословните проблеми, с които досега сте се справяли?

– Помагам почти 100% при неясна диагноза, хора, обиколили много лекарски кабинети, си отговарят какво им е при мен. Често причината е неврологична дезорганизация у човека. В това състояние всичко, което му се случва, е с обратен знак за здравето му. Много хора смятат, че им е направена магия, а се оказва, че те самите са се „омагьосали“. Има и друго – 12 са причините човек да е зле, като 12-ата е – „нямам време“ (смее се). Преди това са бактерии, вируси, гъби, липса на вода, замърсена среда и т.н., но човек не им обръща внимание. Дори не пие достатъчно вода, която тялото му изисква.

– Всички хора ли трябва да пият много вода, за да са здрави, г-н Тодоров?

– Важно е, да. Минералната вода се пие три месеца в годината – април, август, декември, когато са постите. Природата го е измислила. И трябва да пием три различни минерални води по състав и киселинност. Ако правим това, ще изчистим и бъбреците, черен дроб, жлъчка и няма да трупаме шлаки в организма си. Ако се пие само минерална, е вредно, директно от извора пък съдържа много радиоактивност, което също може да е проблем за някои. България е благословена в това отношение, но трябва да си пазим изворите, защото иначе ще загинем. Както предсказва и баба Ванга, че след години литър вода ще е по-скъп от златото.

– Първо пчелите, после водата изчезва, накрая и ние, се казва в предсказанието й.

– Да. Пчелите почнаха да умират, макар че много хора ги спасяват. Аз познавам един такъв човек.

– Има ли хора, които нямат нужда от пиене на 2 литра вода на ден?

– Има такива състояния, в които хора губят бързо разни минерали и това ще е пагубно за тях. Най-вече защото организмът не може да си удържи полезните вещества. Микроскопът позволява да се види това чрез кръвта.

– Как да си заредим сами вода, която има памет, както всички знаем от покойния Ямото, изследвал различните й състояния?

– Повече от 25 години сутрин, когато стана, си сипвам чаша вода, вдигам я на нивото на третото око и казвам: „Прекланям се пред теб, извор на живот, ти, велика първопричина. Всичко, което трябва да направя, за да бъда в перфектно физическо и духовно здраве, е да изпия тази чаша вода“. Скланям глава пред водата и я изпивам. И за тези 25 години не съм изпил и един аспирин. Всички можем да си направим с ръцете жива вода, която да ни даде тонуса, и мъртва вода, която да тушира възпалителни процеси в тялото ни, както и да тушира разстройство например. Аз непрекъснато съветвам хората, които идват при мен, как да правят това.

– Полезни ли са диетите, г-н Тодоров?

– Всички типове монохранения или избягвания на храни създават дисбаланс някъде другаде в организма. Затова всъщност са и малко ефективни.Лекар експериментирал като се напивал 10 години, докато намерил лек срещу махмурлукаКанадският лекар и бивш барман Шонеси Бишоп-Стол прекарал десет години от живота си в пиянство, за д…Dec 8 2018vijti.com

За поръчка на книгата „Лечителите на България“ на www.trud.cc

Телефон за връзка с Иван Тодоров:

0887 76 03 32

Източник: Днес.бг

Facebook коментари

Последни новини

Трагедия! Народна певица е загиналата в ПТП-то в Марково

Хора от село Марково съобщиха за Plovdiv24.bg коя е загиналата жена в жестокото ПТП в Марково. Това е народната певица Диана...

Гаф след гаф! Деси Радева яде с ръце на прием (Снимки)

Първата дама Десислава Радева сътвори пореден гаф по време на официалната им визита с президента Румен Радев в Република Южна Африка. Двамата присъстваха на...

Коя е по-красива: свекървата или снахата? Жени Калканджиева се хвали с гаджето на сина си / СНИМКА

Тя е красива и интелигентна, тя е най-успешната наша Мис България, шеста в света по красота. Собственичка на най-голямата модна агенция у нас. Около...

Тъжна вест! Отиде си актьорът Борис Луканов

Отиде си актьорът Борис Луканов, съобщават от Съюза на артистите в България.„Напусна ни един велик актьор – Борис Луканов. Оставя безброй талантливи роли в...

Най-голямата грешка, която всички допускат на Черешова задушница – ето какво НИКОГА не се прави с черешите:

Предстои една от „големите“ задушници тази година – Черешова задушница отбелязваме на 3 юни през 2023 година. До празника остават броени дни и е...

Още интересни публикации

Facebook коментари