понеделник, февруари 6, 2023

Психолозите са на мнение, че хората, които пишат грозно, са по-умни от тези с красив почерк

Най-четени

Оригиналната рецепта за шкембе чорба от баба на село – класика в жанра:

За шкембе чорбата мненията са само две - едните я превъзнасят като най-голямата вкусотия сред супите, а другите напълно...

Вечеря в кори за баница – хем засищаща, хем лесна, хем евтина! Навиваш, печеш и заливаш:

Това е вид баница с готови кори , но е много засищаща и вкусна, затова се приготвя като основно...

Мислех си, че мога да правя баница, докато не опитах тази на комшийката – толкова е разкошна, че я изяждаш първо с очи! (ВИДЕО)

Какво толкова различно може да има в една рецепта за баница? Това си мислят повечето от нас, които я...

Почина голямата българска актриса Гинка Станчева

Една от най-обичаните родни актриси Гинка Станчева е починала, съобщиха от Съюза на артистите в България с пост във...

Най-сочният сладкиш в света, готов за 5 минути! Евтин, лесен и чудесен:

Този сиропиран сладкиш ще ви върне в детството. Сместа е готова за 5 минути и си заслужава направата. Приготвя се...

Психолозите смятат, че по почерка може да се определят основни особености на човешкия характер. Върху начина, по който изписваме буквите влияят такива фактори като: емоционално състояние и свойствата на нервната система. Съществуват теории, свързани с начина на писане, които придават дори сексуално предимство на онези с лош почерк. Според други специалисти фактът дали пишем красиво или не се дължи на наследствеността.
Много известни личности са имали грозен и неразбираем почерк. Означава ли това, че грозното писане е признак на гениалност? Специалистите не са единодушни, но ето няколко примера за гении, на които не им се е получавало да пишат красиво и четливо.Водещи психолози разкриха защо не е добре да спите с крака към врататаМного от тези неща не са само суеверия, а имат и напълно научна обосновка. Повечето хора изобщо не с…Nov 28 2018vijti.com

Наполеон
Почеркът на френския пълководец се променял около седем пъти, като с времето ставал все по-сложен и неразбрираем. Наполеон е автор на един роман, чието разшифроване е създало много трудности.
Бетовен
Почеркът на музикалния гений Бетовен е станал причина Деветата симфония да бъде напечатана цели две години след създаването ѝ, заради неразбираемия почерк на композитора.

Уинстън Чърчил
Записките на Чърчил са достъпни на малцина, тъй като е необходимо много време, за да се привикне към прекалено дребния и неразбираем почерк на британския политик
Карл Маркс
Карл Маркс не е оставял разстояние между думите, което правело прочита на трудовете му истинско мъчение.

- Advertisement -

Алберт Айнщайн

Гениалният физик се отличавал не само с грозен почерк, но и с немърливост. Записките му били целите в петна, отпечатъци от пръсти и други пречки за гладкото им четене.

Лев Толстой

Почеркът на Толстой бил разбираем единствено за жена му, която преписала „Война и мир” няколко пъти. Според психиатъра Чезаре Ломброзо, направил анализ на почерка на велия писател, по този начин би могла да пише само жена с леко поведение и с психически отклонения.

Какво означава уникалният ни почерк?

Едро изписаните букви издават чувствителна натура, която жадува за внимание и обич. Освен това трудно прикрива преживяванията, а дори и да опита, едва ли й се получава задълго. Често е налице и някакъв комплекс.

Дребните букви са характерни за личности, стремящи се да „владеят положението“. Те не казват веднага това, което мислят, а търсят подходящия момент. Това са „стратези“, които постоянно „калкулират“ ползите или евентуалните вреди от своите действия. Прагматици със силен и волеви характер. Умеят да постигат целите си с хитрост, търпение и амбиция.

Букви със средна големина – моралните въпроси и лутания са до голяма степен изчистени. Добро самочувствие и самооценка, праволинейност в действия и мисли. Материалното и духовното, като мотиви и база на реализация, са изравнени.

Букви, които започват като по-големи и завършват като по-малки в края на дума или изречение говорят за егоизъм и прикритост.

Заоблените букви – типични са за спокойните, благите и добродушните. Те „плавно“ достигат до определени изводи и ги отстояват упорито след това.

Ако буквите са и „затворени, завършени“ – личността премисля дълго решенията си, умее да се владее и да пази тайна.

Ако пък са „отворени“ и заоблени, това говори за наивност, откровение, което не следи за последиците от казаното.

Заоблените букви означават и че изписващите ги са толерантни и се стремят към хармония, но не правят компромиси, които могат да нарушат „душевния им мир“.

Заострени букви – издават много чувствителни натури, избухливи, неуравновесени, неспокойни кавгаджии, холерици. Говорят доста, вярват на себе си, трудно се спори с тях, а и е хубаво да се избягват скандалите, защото могат да завършат и с допълнителни „физически доводи“. Но обикновено са и амбициозни, интересни, еклектични, смели и находчиви. Притежават остър ум и ораторски способности.

Украсените букви със завъртулки, претенциозно и старателно „нарисувани“, са признак за неискреност, комплекси и прикритост. Тези хора се стремят да се представят за повече, отколкото са в действителност. „Напудрят“ житейските обстоятелства, преувеличават, така както им е удобно. Стремят се да са „център на вниманието“, обичат лукса и комплиментите. Не прощават, ако някой засегне достойнството им и са отмъстителни. Но пък притежават творческа мисъл и някакъв талант.

Неравните букви – една голяма, друга малка и т.н.- човек с такъв почерк е неуравновесен и противоречив. Често е нервен и недоволен, предимно от другите или съдбата си. Това са сложни личности, които се лутат дълго в житейския път, преди да намерят щастие. Притежават собствен морален кодекс, написан и удобен за тях самите.

Наклонени букви наляво – семейните традиции и духът на обществото, в което живеят, ги вдъхновява с идеи и творческа енергия. Намират щастие предимно в сътрудничеството, дома и прозаичното ежедневие. Освен това лесно се водят от приетото „правило на поведение“, податливи са на внушения, понякога и интриги, така че да останат в групата.

Наклонени букви надясно – характерни са за индивидуалисти, творци и недоволни, „протестиращи“, вечно търсещи характери. Понякога са признак за бурно детство.

Отвесно нагоре изписани букви – говори за здрав разум, който не позволява емоциите да преобладават. Разсъдливост, оригинални съждения, практичност и воля.

Букви, изписани наляво, надясно и нагоре – неизградена и непостоянна личност. Слаба воля, липса на верен ориентир и приоритети в живота, които да ги мотивират и направят щастливи. Но са природно интелигентни, хитри и постигат желанията си с оригинален подход.

Свързано изписаните букви – човек се води по някаква собствена логика, субективен е и му е трудно да приеме истина, различна от неговата собствена. Такива хора се учат по трудния път на опита.

Разделно изписаните букви са характерни за онези, които държат всичко да им е ясно, не се подвеждат лесно и обикновено са доста разсъдливи. Умеят да виждат обстоятелствата в детайли и рядко повтарят една и съща грешка.

Ако букви като д, з, р… са „късо“ изписани и недовършени, означава, че личността е пестелива, дори егоцентрична. Съответно, при условие, че са удължени тези букви, притежателят им е импулсивен, склонен да рискува, също и амбициозен.

Оригиналният почерк като цяло е типичен за отличаващи се натури „над тълпата“, нетрадиционен характер, бурна съдба.

„Тривиалният“ почерк означава обикновен живот, човекът не си поставя кой знае какви цели или се стреми към спокоен живот. Колкото по-незапомнящ е почеркът, толкова по-незабележима е личността.

Има графолози, които са толкова усъвършенствани в тълкуванието на почерка, че само по една изписана буква получават много информация за човека и неговия характер.

Твърди се, че ако повлияем или променим почерка си, това ще се отрази и на личността ни, на начина ни на живот. Може и да не вярваме, но можем да опитаме…Какво ни чака, ако сънуваме любими починали хора… Психолози разгадаха мистериятаСънищата са необятни и често ни изненадват със странните ситуации, в които попадаме в тях. Едни от н…Nov 5 2018vijti.com

Източник: Актуално

Източник: Обекти

Facebook коментари

Последни новини

Почина голямата българска актриса Гинка Станчева

Една от най-обичаните родни актриси Гинка Станчева е починала, съобщиха от Съюза на артистите в България с пост във...

Оригиналната рецепта за шкембе чорба от баба на село – класика в жанра:

За шкембе чорбата мненията са само две - едните я превъзнасят като най-голямата вкусотия сред супите, а другите напълно я отричат. Ние обаче знаем,...

Най-сочният сладкиш в света, готов за 5 минути! Евтин, лесен и чудесен:

Този сиропиран сладкиш ще ви върне в детството. Сместа е готова за 5 минути и си заслужава направата. Приготвя се бързо и просто, а съставките...

Този кадифен ябълков сладкиш винаги ми оправя настроението: Прави се бързо и лесно и има фантастичен вкус

Този сладкиш идва при нас от италианката Дебора, която обожава да меси и приготвя най-различни вкусотии от тесто. Това, което отличава нейните сладкиши от останалите,...

Вечеря в кори за баница – хем засищаща, хем лесна, хем евтина! Навиваш, печеш и заливаш:

Това е вид баница с готови кори , но е много засищаща и вкусна, затова се приготвя като основно ястие или като гарнитура. У нас...

Още интересни публикации

Facebook коментари