неделя, юли 25, 2021

Проф. Петров проговори за лечение, което мори коронавируса и стопява смъртността с 80 процента

Най-четени

Потенциални лекарства ще се появяват много, нито едно не е показало 100% ефект досега срещу коронавируса, по тази причина на всички нива – от заразяването през усложненията, имаме различни видове терапия. Четох напоследък, че в Испания колегите прилагат озонотерапия, и до 80% са намалили смъртността при пациентите с интубация.

Това заяви в предаването „Беновска пита“ по „Канал 3“ проф.

Иво Петров, национален консултант по инвазивна кардиология за търсенето на лекарства срещу новия вирус.“Всъщност това, което доказват колегите от Балеарските острови и няколко барселонски клиники, тъй като се смята, че заболяването не е точно пневмония, а по-скоро нарушение на функцията на червените кръвни клетки, затова сега се препоръчва да няма тежки дихателни режими като повишено налягане, а да има високо съдържание на кислород при облекчени режими. Ако се прибавят озон това намалява репликацията на вируса и не се салага пациентите да се интубират“, разясни кардиологът.

„В момента в Испания колегите, които се занимават с COVID-19, самите те са озонирани, защото се смята, че озонът предизвиква, първо, директно физическо унищожаване на вируса, и второ, имаме атенуиране на екстремната имунна реакция, която е един от патологичните механизми  – нашата бурна имунна реакция на вируса“, продължи професорът.   Той обаче изрично предупреди  хората в никакъв случай да не се подлагат сами на озонова терапия като пуснат „озон в едно помещение“.

„Това се прави под строг контрол и под строги протоколи, под ръководството на лекарски екипи, които за това са обучени“, наблегна проф. Петров.   На въпрос на водещата Илиана Беновска как си обяснява лично той появата на коронавируса, проф. Иво Петров каза:

„Философите вероятно ще го интерпретират по един начин, ние, медиците, по друг, а аз смятам, че това е едно голямо препятствие пред нас, една голяма възможност за нас, смятам, че ще ни направи не само по-силни, защото съм абсолютно убеден, че това няма да ни убие.

И, както казва сентенцията, ще излезем по-силни, по-знаещи, по-социално насочени, надявам се, защото това е шансът на нашето общество. И трябва да бъдем заедно, трябва да вървим в една посока. Сигурен съм, че когато българите са в трудна ситуация, те се обединяват“, изтъкна проф. Иво Петров.

„Сега е точно моментът да проявим отговорност и солидарност, когато пазим себе си, пазим и другите, и обратното. Това още повече е важно за занимаващите се с медицина.

Тази солидарност и спазването на правилата категорично доказа, че България може да го прави, и не случайно сме една от европейските страни, които стоим добре на картата.

Ние не сме засегнати, не само че нямаме тежко и масово заболели, но и нямаме много позитивни Този факт показва, че мерките са дали своя резултат“, отчете проф. Иво Петров.

В бургаски църкви причестяват с обща лъжица въпреки коронавируса (видео)Регионалният новинарски сайт zonaburgas.bg разпространи видео, в което се вижда как свещениците в бу…Apr 12 2020vijti.com

Източник:зажената

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари