понеделник, юли 4, 2022

Прокурор с тежки думи след освобождаването на убиеца Полфрийман: Мотивите са непълни, категоричен е Роман Василев

Най-четени

Бившият заместник градски прокурор на София Роман Василев определи решението на съда за учудващо и немотивирано.
Според Василев е необясним фактът, че председателстваният от съдия Калин Калпакчиев състав не е изследвал в дълбочина не само всички доказателства, но и поведението на осъдения за убийството на Андрей Монов.
Мотивите, с които 2-ри състав на Апелативният съд в София освобождава предсрочно Джок Полфрийман са непълни, категоричен е Роман Василев, който е работил по разследването на убийството на Андрей Монов.
Полфрийман с наказания в затвора – пробвал и бягство: Министър Кирилов и заместниците му не приемат мотивите на КалпакчиевПуснатият предсрочно убиец Джок Полфрийман е бил наказван през годините и за прояви, които са били о…Sep 20 2019vijti.com

„Ако върнете назад, може да видите неговото арогантно поведение. Пример е репликата: „мен ме осъди най-корумпираният съд в една корумпирана държава“. Неговото поведение по време на досъдебното производство – скачането, обиждането на състава на съда. Това би трябвало до влезе като основание в мотивите на съда. Това нещо виждам, че го няма“, коментира той пред БНТ.
В мотивите си апелативният съдебен състав с председател Калин Калпакчиев, обаче, се позовава на положителни характеристики от външни организации, както и от пастор и отец, които проповядват в затвора.
Според Роман Василев неубедителни са и доказателствата, с които съда се мотивира, че Полфрийман се е поправил и не представлява обществена опасност.

Бившият прокурор обръща внимание, че поведението на австралиеца при първоначалното му задържане на 31 декември 2007 г. е предизвикало съдия Мими Петрова близо час да му обяснява, че няма как едно убийство да се оправдава с морални подбуди. И го сравнява с вчерашната реакция на Полфрийман при излизането от затвора.
Джок Полфрийман, осъден за убийството на Андрей Монов (крещи): „Благодаря на Десислав Трайков, заместник-началник на затвора.
„Това е същото поведение, което беше на мярката за неотклонение и през целия му престой в местата за лишаване от свобода и при освобождаването той е същият, какъвто си е бил“, каза още бившият зам. градски прокурор.

- Advertisement -

Според Василев дори и заличени, петте наказания на Джок Полфрийман, наложени докато е излежавал присъдата си, също трябва да бъдат анализирани при преценката на решението за предсрочно освобождаване от затвора.
Припомняме, че Полфрийман е бил наказван през годините и за прояви, които са били оценени като опасни спрямо надзорно-охранителния състав, включително и за действия, които са били изтълкувани като опит за бягство.
Източник: Блиц
Кой е съдия Калин Калпакчиев и как убиецът Полфрийман се озова на свободаПреди години БХК го номинира за „Човек на годината“, а днес съдия, гравитиращ около тяхното лоби, го…Sep 20 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари