понеделник, юли 4, 2022

Проговори пациент на кардиолога с 57 бона заплата: Ще отнемат правата на лекаря, поставял стентове на здрави хора

Най-четени

Имах високо кръвно и реших да потърся кардиолог. Попаднах на д-р Петър Лазов, който веднага ме попита дали имам болки в гърдите. Поиска да ми направи коронарография, аз му отговорих, че вече имам такава и съм в прекрасно състояние. Това заяви възрастен мъж – жертва на кардиолога, поставял стентове на здрави пациенти.
„На следващия ден той се опита да ми сложи стент без да знам, докато уж ми прави коронарография.
Виждах на екрана как кръвоносните ми съдове се пълнят. Плачех, не знаех какво да правя.
Каза ми: отиваш да ти слагат байпас в София. Оплаках се на дъщеря ми, а стенда ми беше сложен неправилно и се движеше свободно из кръвоносния ми съд.
През това време аз не знаех, че имам стент в тялото. Не съм давал разрешение“, разкри възрастният мъж пред камерите на Нова телевизия.
Д-р Петър Лазов: Не съм поставял стентове на здрави артерии, ще съдя въпросните журналистиД-р Петър Лазов, инвазивен кардиолог – МБАЛ Пазарджик АД изложи своята позиция във връзка с излъчени…Sep 18 2019vijti.com

„В болница в София ми наместих стента, а лекари ми казаха, че не съм имал нужда от такъв, защото съм бил здрав. Самите лекари се възмутиха от това действие. Сложеният ми стент е индийски“, допълни той .
„Според лекар в столицата, животът ми е бил на косъм при транспортирането от Пазарджик до София, тъй като стента е бил свободен из съдовете ми“, завърши жертвата на д-р Лазов.
Лекарските права на кардиолога д-р Петър Лазов могат да бъдат отнети, пише dnes.bg.
„За щастие за тези манипулации има архив, който може да бъде проследен назад в годините. Може да бъде доказано дали това се е случило. Ако това се е случило, вярвам, че Етичната комисия на БЛС, ще бъде на висота и ще вземе своето решение. Най-тежкото наказание е БЛС да лиши този лекар от право да практикува“, заяви шефът на лекарския съюз д-р Иван Маджаров пред Нова.

Лазов вече бе освободен от длъжност от областната болница в Пазарджик и стана ясно, че е вземал заплата от 57 хил. лв. За дейността му се извършва проверка от Медицински одит и прокуратурата, както и вътрешна проверка в болницата.
Д-р Маджаров обясни, че изследванията и данните за манипулациите за всеки един пациент се пазят както в болницата, така и в НЗОК.
„Тук става въпрос за голям обем от данни от всички болници. Вероятно НЗОК прави проверки на случаен принцип, когато проверява болница, или когато има съмнение за свръх прилагане на такава манипулация”, посочи той.

Източник: Марица
Световнизвестен кардиолог разкри кои стойности на кръвното налягане са наистина опасни за здраветоСветовноизвестния кардиолог, д-р Александър Мясников сподели при какви стойности на кръвното наляган…Jul 5 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари