понеделник, май 20, 2024

Почина най-богатият български лекар д-р Методи Янков

Най-четени

Почина най-богатият български лекар, болничен мениджър и общественик д-р Методи Янков, специалист с над 40-годишен управленски опит в здравеопазването. Той е свекър на моделката Гери Дончева, която преди по-малко от година го дари с внучка Мария Магдалена. Красавицата работи за д-р Янков като пиар на болница „Сердика“.

Гери е снаха на Янков

Янков минаваше за един от най-богатите медицински работници у нас. За миналата 2022-а година той е декларирал 827 041 лв. годишна данъчна основа от трудови доходи. Според хора от бранша по състоятелност може да го конкурира само кардиохирургът с поршето проф. Генчо Начев и прочутата докторска фамилия Мазнейкови.

- Advertisement -

Д-р Методи Янков е роден в гр. Дупница и е завършил Медицинска академия – София през 1979 година. През 1984 година придобива специалност по Акушерство и гинекология, а по-късно придобива специалност по Социална медицина и Икономика на здравеопазването, съответно през 1990 и 1992 година, както и две магистратури – по социални дейности и обществено здравеопазване и по здравен мениджмънт.

Започва работа като хирург в Районна болница – гр. Бобов дол, след което е работил осем години като акушер-гинеколог в Районна болница – гр. Дупница. От 1993 година е бил изпълнителен директор на Първа акушеро-гинекологична болница „Света София“.

Изпълнявал е ръководни длъжности в Министерство на здравеопазването, бил е изпълнителен директор на Столичен медицински холдинг. Той е първият директор на Столична здравноосигурителна каса.

Той основа и управлява от 2010 година до днес МБАЛ „Сердика“. Д-р Янков бе основател и учредител на Националното сдружение на частните болници, представител на лечебното здравеопазване в работодателски организации и участник във всички форуми, целящи развитие на здравния сектор у нас. Бе дългогодишен, уважаван и активен член на Българския лекарски съюз и Българското дружество по акушерство и гинекология.

Опелото ще се отслужи в петък – 21 юли 2023 година – от 10.00 часа в църквата на Православния гробищен парк „Св. Архангел Михаил“ в Бояна на ул. Бояна парк №4.

Светла му памет!

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации