понеделник, юли 4, 2022

Почерненият баща Христо Монов проговори след освобождаването на убиеца на сина му

Най-четени

Искам да чуя аргументите на съдиите, за да пуснат Полфрийман. Може пък да убедят и мен. Ние, жертвите, няма какво да коментираме. Нека тези, които са взели това решение, да обяснат мотивите си. Това заяви Христо Монов – бащата на убития преди 12 годи Андрей Монов, пише Дир.бг.
„Нека тези съдии, взели това решение, да застанат с лицата си, с имената си и да защитят решението си. Нека убедят хората, че решениeто им e справедливо. Какво излиза – убиец да си в България. Убиецът не признава вината си, но това не пречи да излезе близо 1/3 по-рано от пълната си присъда“, добави Монов.
Припомняме, че Апелативният съд в София реши да освободи предсрочно австралийския гражданин Джок Полфрийман, осъден за убийството на Андрей Монов.
Разкази на съседи на убиеца от Кюстендил: Дядо Симе спипал Камелия на калъп с Васко75-годишен дядо уби любовника на 38-годишната си изгора и го захвърли в чувал в храстите в Кюстендил…Sep 9 2019vijti.com

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, разгледа днес жалба срещу решение на Софийския градски съд, с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на Полфрийман.
Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на свобода. В случая са налице законовите основания за предсрочно условно освобождаване.
Полфрийман беше осъден на 20 години затвор, от които е излежал 12 години. Очаква се съдебният състав да публикува мотивите за предсрочното освобождаване.
През юли съдът отказа на осъдения за убийство австралиец да излезе по-рано от килията. Тогава магистратите бяха категорични, че той не се е поправил и превъзпитал докрай. Досието му е пълно с наказания и демонстрации на незачитане на реда зад решетките, стана ясно в съдебна зала.

Сега, два месеца и два дни по-късно, Полфрийман е освободен от горната инстанция.
Убийството на Андрей Монов бе извършено на 28 декември 2007 г. на площад „Света Неделя в София“. Смъртта на Монов настъпва след нанесен с нож удар в гръдния кош, което засегнало левия бял дроб и сърцето. За това деяние Джок Полфрийман е признат за виновен и осъден на 20 години лишаване от свобода и общо 400 000 лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди на родителите на Монов.
Към момента на убийството Монов е на 20 години и следва право, а Полфрийман на 21.
Андрей Монов е роден в семейството на Аксения и Христо Монови. Майка му е нотариус, а баща му е психолог.

- Advertisement -

По време на убийството Христо Монов е заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето, а впоследствие и депутат в 42-рото Народно събрание, където е председател на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.
Източник: Брадва
Венета Райкова се подложи на регресия, видя убиеца си и сега го издирва под дърво и камъкВенета Райкова търси убиеца си от предишния живот, узна HotArena. Водещата на „Папараци“ вижда как у…Jun 4 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари