понеделник, юли 26, 2021

Последното предаване на Милен Цветков е за мегааферата с фурмите от Дубай, които щаба обяви за „медицински консуматив“

Най-четени

Последното предаване на Милен Цветков от вчера е за мегаскандала с лъжата на щаба на Мутафчийски за медицинските консумативи от Дубай. Щабът излъга, че са докарани от Обединените арабска емирства 15 тона медицински консумативи“, разкриха журналисти от „Бивол“.

Разказ от очевидец, който е видял цялата катастрофа с Милен Цветков и се е притекъл на помощ Свидетел на самия сблъсък пожелал анонимност е и от хората, притекли се на помощ на водещия в първ…Apr 19 2020vijti.com

Преди дни „Биволъ“ разкри, че обявените от правителството 15 тона медицински консумативи, които България е получила на бартер от ОАЕ, са основно фурми. „Оказа се, че не са 15 тона, а 69 000 маски, 49 000 ръкавици, дезинфектанти, от които нямаме нужда, а останалите 12 тона са фурми. Изнесли сме 32 тона месо, а получаваме малко маски и 12 тона фурми“, обясни Атанас Чобанов.

Двете фирми, организирали износа на българските стоки са „Интръст“ на Делян Пеевски и старозагорската фирма „Градус“, с която в миналото е имала бизнес отношения земеделската министърка Десислава Танева

Според него има много въпроси, свързани с този бартер, включително и защо изобщо се е стигнало до него и защо се е наложило министърът на икономиката Емил Караниколов да придружи пратките и сега да е под карантина. Екипът на „Биволъ“ смята, че до сделката се е стигнало заради дипломатически гаф, свързан с Васил Божков.

Ето и последното интервю на Милен Цветков от вчера с Димитър Стоянов от „Бивол“

Защо за Бога Дубай ни праща тонове фурми? Защо Мутафчийски ги обяви за „Медицински консуматив“? Да не би да са някакъв нов вид лечение на Ковид 19?

Камион с над 10 тона фурми пристигнали от ОАЕ като медицински консумативи беше разтоварен в склада на Червения кръст в с. Долни Лозен, засне репортер на Биволъ.

Фурмите са от емиратския производител Al Foah, рекламиращ се като “Посланик на фурмата от ОАЕ“. Както се вижда от снимките, товаренето на ценните плодове на софийската митница на летището не е било особено грижливо.

Защо Дубай ни праща фурми? Лекуват ли коронавирус? Не! 

„България е получила 15 тона медицински консумативи, както и храна, от Обединените арабски емирства (ОАЕ)“, съобщи правителствената пресслужба в понеделник.

Новината за „сериозната акция“ първо бе съобщена от шефа на щаба Мутафчийски.

Не било компютри, а компоти, както свикнахме напоследък.

Пратката е включвала около 3 тона медицински консумативи, а останалият товар 12 тона на двата самолета, пристигнали на 13 март, е бил основно фурми, разкри „Бивол“, а сега разследващите журналисти доказаха думите си като показаха снимки на фурмите.

И тук нещата вече от по-скоро смешни и нелепи започнаха да намирисват на нещо друго.

За какво са ни тези фурми и какво общо имат с коронавируса? Отговорът е нищо! 

Причината да ни ги пратят от държавата, в която се намира Божков вероятно е друга. 

Според официалната информация България е изпратила в ОАЕ 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти. Те са осигурени от български фирми, а доставката е организирана от българското министерство на земеделието, храните и горите.

Двете фирми, организирали износа на българските стоки са „Интръст“ на Делян Пеевски и старозагорската фирма „Градус“, с която в миналото е имала бизнес отношения земеделската министърка Десислава Танева, посочват от „Биволъ“.

„В замяна ОАЕ осигуряват за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна“, се посочва в съобщението, изпратено до медиите.

Размяната е свързана с недостига на медицински консумативи в България на фона на пандемията от коронавирус, се посочва в официалното съобщение.

След запитване от „Биволъ“ от Българския червен кръст (БЧК), в чиято база са занесени медицинските консумативи, са предоставили справка какво точно са получили. Става дума за 80 000 броя маски, 49 000 броя ръкавици и 32 000 калцуни. Освен тях има 3 970 бутилки дезинфектант от половин литър и 1 824 бутилки дезинфектант от 250 милилитра. Това са около три тона товар, съобщава „Биволъ“.

Останалата част от пратката според информация на изданието се състои от фурми. Това е потвърдено от министъра на икономиката Емил Караниколов, който в момента е под 14-дневна карантина, както всички, върнали се в България от чужбина. „Фурмите са хубава, питателна храна“, е посочил Караниколов. По думите му пред „Биволъ“ те ще бъдат разпределени на социални домове.

Министърът е посочил също, че сделката е сключена и осъществена между частни субекти, които са платили и за транспорта със самолетите.

Какво се крие зад тази абсурдна доставка на тонове фурми за България от Дубай – обяснението е повече от скандално и ако се окаже истина последствията за отговорните лица са неминуеми:

Ето и каква е причината според разследващите от „Биволъ“ – четете тук

https://bivol.bg/%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%84%d1%83%d1%80%d0%bc%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%be%d0%b0%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b4%d0%be.html?frame-nonce=9aa198349e&fbclid=IwAR1hZfbiceD__UGovkw13JM9Xy6uDssd2rTm7msAVfB_oJVpE8eF36S16Mw

Слави Трифонов: Милен Цветков щеше да ми гостува в шоуто заради Свободата на словотоСлави Трифонов, Фейсбук Неслучайно публикувам тези думи точно в 00:00 часа. Точно в 00:00 часа запо…Apr 20 2020vijti.com

PETEL.BG 

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари