вторник, юни 22, 2021

Няколко неща, които трябва да правите преди лягане, за да бъде хубав животът ви

Най-четени

Ежедневието на всеки е различно. Общото помежду ни обаче са дейностите, които извършваме вечер. Преди да си легнат, повечето от нас гледат телевизия, сърфират в интернет, играят игри на своите смартфони или разглеждат новите постове във facebook. И дори не си дават сметка, че всичко това се отразява на качеството на съня, а оттам – и на живота им като цяло. Ето няколко идеи как може да направите тези часове по-ползотворни:
Подгответе се за утре
Едно от най-полезните неща, които може да направите, преди да си легнете, е да планирате следващия ден. Напишете на един лист какво трябва да свършите, така че да започнете да изпълнявате задачите си, още щом се събудите.Баба ми пие всяка сутрин и вечер преди лягане по 1 чаша: В час е с всичко, а акъла й щъка дори по-бързо от мояСуроватката се счита за отпадък, който не представлява никаква стойност. Въпреки това, един несправе…Apr 21 2019vijti.com

Ако трябва да занесете нещо в офиса, пригответе го предишната вечер. Така на сутринта няма да сте толкова напрегнати. Този навик да подготвяте деня от предходната вечер е характерен за много успели хора. Всичко това ще ви помогне да станете по-организирани и ефективни, а утрините ви със сигурност ще са по-малко стресиращи.
Четете книги
Успешните хора обичат да учат. Ето защо повечето от тях са страстни любители на книгите. Бил Гейтс, например, признава, че чете статии и книги, преди да заспи.

Натиснете „disconnect“
И тук става дума за всичко. Спрете wi-fi връзката, изключете звука на телефона, сложете настрани всичко, което може да ви разсее от пълноценния релакс. Това е полезен и здравословен навик, който ще подобри качеството на съня ви и ще ви даде възможност да останете насаме с мислите си.
Медитирайте
Медитацията е полезна за вашето физическо и психично здраве. Тя ще ви помогне да се научите да бъдете във връзка със себе си, да бъдете по-отпуснати и да се наслаждавате пълноценно на настоящия момент. Ще ви направи по-фокусирани и заредени.

Ще подобри качеството на вашите мисли и сън след напрегнатия работен ден и градския шум. Опитайте да медитирате по няколко минути всяка вечер и ще се изненадате от резултатите.

Визуализирайте следващия ден или седмица

Мислете за това какво искате да постигнете утре или през следващите няколко седмици. Визуализацията ще ви помогне да постигнете целите, които си поставяте. Когато виждате картината в ума си, ставате по-мотивирани и решени да реализирате плановете си. Вашето съзнание добива по-голяма сила, вашето самочувствие расте. Успешните хора отделят време за визуализация, преди да заспят. Представете си малките детайли – как искате да изглеждате, кого искате да срещнете, как искате да се справите с различните ситуации… Това ще направи визуализацията ви по-мощна, а вас – по-продуктивни.

Разсъждавайте

Разсъждаването за това, което сте направили през деня, ще ви помогне да подредите приоритетите си. Ако има нещо, което ви се иска да сте направили по-добре, може да помислите как да го промените. Помислете си с благодарност за всички малки неща в живота ви, които през деня са ви донесли радост и успокоение. Успешните хора обикновено мислят за поне 5 неща от изминалия ден, за които да бъдат благодарни. Тази техника ще ви помогне да се отървете от стреса и напрежението.

Осигурете си здравословен сън

Достатъчните часове сън за жизненоважни, за да може тялото и умът ви да функционират правилно. Липсата на сън води до различни болести и влошава качеството на живота. Една нощ лош сън може да ви направи стресирани и раздразнителни през целия ден. Затова, осигурете си достатъчно сън.

Приемете, че денят е свършил

Много хора просто не могат да приемат, че денят вече си е отишъл. Мислят си за работата, която е останала недовършена, и продължават да носят офиса в ума си, след като са се прибрали. Те не могат да намерят спокойствие, просто защото не искат да признаят, че денят е свършил. Така не си дават възможност за пълноценна почивка и презареждане. Да, наистина, животът е кратък, а имаме толкова много неща да направим. Но замислете се какво изпускате, когато мислите по този начин. Така няма да можете да преминете в следващата фаза от деня, няма да си починете пълноценно и няма да успеете да се фокусирате върху други дейности. И всичко това само заради факта, че не можете да приемете, че денят е свършил.
Затова, опитайте се да разпределите времето си правилно през различните части на деня. Когато трябва да работите, фокусирайте се върху задачите си. Когато сте със семейството и приятелите си, насладете се пълноценно на компанията им. И разбира се, осигурете си време за истинска почивка. Научете се да улавяте мига, не губете способността си да се радвате, не позволявайте на негативни мисли да отравят ума ви…
Просто живейте!Ако страдате от безсъние: Един час преди лягане пийте тази вкусна напитка и наблюдавайте какво ще се случи (Рецепта)Всички знаем, че сънят играе съществена роля за физическото и психическото здраве.
Сънят лекува и ре…
Mar 15 2019vijti.com

Източник: Гнездото

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари