петък, януари 28, 2022

Непубликувано интервю на Иван Ласкин: Лятото на 2017 г. актьорът изля душата си, но думите му не стигнаха до хората

Най-четени

През май 2017 година от вестник “168 часа” направиха интервю с актьора Иван Ласкин, който по онова време беше в предаването “Аз обичам България”.
Впоследствие обаче текстът не бе публикуван във вестника заради неразрешим спор между актьора и редакцията. Сега го отпечатваме в пълен обем и със заглавие, различно от това на Иван Ласкин и от предложеното тогава от екипа на вестника.
– В духа на твоите последни тв изяви започвам със следния въпрос: Кой български актьор играе главната роля в известния български детски сериал “Васко да Гама от село Рупча” на Братя Мормареви?
– Георги Марков (Фори) и Илия Лингорски (Женя) са главните актьори. Аз съм само за подплънка.
България не може да прежали Иван Ласкин: Написаха стихотворение в негова памет, но с Алекс се случват лоши неща посред нощБългария не може да прежали починалият 48-годишен актьор Иван Ласкин. Той издъхна на Богоявление, сл…Jan 8 2019vijti.com

– Защо обичаш България?
– Заради красотата и страданието й, историята й и магнетизма. България е велика страна. Тя ще пребъде!
– Какво най-много мразиш в България?
– Корупцията и все повече и повече властващата простотия!
– Някога мислил ли си за живот зад граница?
– Правя го 2-3 месеца годишно. Когато преди няколко години казах, че ще емигрирам, имах предвид държавата, а не страната.

Тази страна е една от най-красивите в Европа. Когато пътуваш из България, пейзажът се мени на всеки 40-50 км. Сякаш скачаш от красота на красота. Като че ли обаче милата ми Родина все не случва на управници. Затова така казах. Сега просто си деля времето и присъствието тук и в чужбина и се чувствам отлично.
– Ти се обясни искрено в любов на твоята половинка Александра Сърчаджиева на нейния рожден ден. Как отпразнувахте повода?
– Карахме се цял ден. Накрая аз я ударих с тефлонен тиган по главата, а тя ме напръска с евтин дезодорант. На рождените ни дни винаги е така. Накрая всички знаят как любовно приключват семейните кавги. А и аз просто много я обичам. Тя мен повече.

- Advertisement -

– С какво те плени Александра?
– Е, то се вижда с какво. Тя е съвършена.
– Двамата ще се радвате ли, ако дъщеря ви София също стане актриса?
– Банално е да го кажа, но както тя реши. Аз не бих се радвал. За майка й не знам. Актьор не значи “аз участвам в сериал и после в девета глуха”. Актьор означава труд, последователност и талант. Най-вече труд. Дъщеря ми притежава всичко това, но още отсега мисли да си вложи качествата в медицината. Може би за да лекува актьори.

– Кои са най-ценните уроци, които искаш да й предадеш като баща?

– Честност и отговорност. Хигиена на чувствата и на намеренията. Обич към страната си и смислен живот. Преданост към близките и обучение за достоен живот! Тя трябва да стане изключителната картина, която са изрисували майка й и баща й. Защото четките и боите са в ръцете на нейните родители. От нас зависи.

– На какво те научи и те учи тя от своето раждане досега?

– Тя е толкова мила, а аз съм толкова груб бордюр. Тя ме прави по-внимателен и нежен. Когато сутрин ме целуне за “добро утро”, се чувствам като в гора, пълна с пойни птици. Блажено е.

– Имаш и по-голяма дъщеря. Чувстваш ли се „обречен“ да си заобиколен от прекрасни жени? Не би ли искал и един син?

– Каквото Бог даде, но по принцип си искам момичетата. Израснал съм сред пишки: имам трима братя все пак. Пълни идиоти като мен. Момиченцето е едновременно слънце и луна. Без момиче няма живот. Справка: Господ и Библията.

– У София има ли нещо от нейната баба Пепа Николова?

– Всичко. От лице до походка, маниери и смях! Тропане с крак, чар, грижа, старание, много любов, прилежност… абе Пепа, Александра и София са едно и също!

– Какъв човек бе Николова за теб?

– Велика е. Най-вече като майка! Това е!

– Често споделяш мъката си от липсата на твоя близък приятел Чочо Попйорданов. Кой е най-скъпият ти спомен с него?

– Не искам да говоря за това. Каквото имам да му кажа, ще му го кажа на 11 юни (бел.ред. – рожденият ден на Попйорданов).

– Кога и как двамата се срещнахте за първи път?

– Ние с него сме се срещали още преди да се родим. Петър е велик човек. Той гори от любов.

– За коя среща в твоя живот си най-благодарен?

– Великият режисьор Димитър Петров!

– Кои са най-близките ти приятели в момента и по какво си приличат?

– Два гълъба, които ми кацат редовно на терасата, кучето Стефан, което аз храня тайно, един гущер, който живее под връх Безбог, Александра и още 4-5 човека. Приличат си по това, че всички те ме обичат безкрайно.

– Театърът – какво е днес за теб? Обичаш ли го още?

– Не знам какво означава думата театър. Едни казват “театър на военните действия”, други (негативно) – “този ни разиграва театър”. Трети, подигравателно в кръчма – “еее, голем артист е тоя” и т.н. За мен театър е аз да стоя седнал на стрелата на 70 метров кран, а в кабинката кранистката да играе моноспектакъл, написан от Луна и Азис. Е, кажи ми сега, не съм ли арт? Театърът в България е 80% качамак от плагиатства. Гледат нещо на някой фестивал или в YouTube и веднага copy-paste на сцената. Останалите 20% не мога да ги открия.

– Разкажи за първата си романтична среща с театъра и за трепета, когато се качи на сцената за своя дебют.

– Сцената на театър “Сълза и смях”, 1985 г. Беше страхотно в театралната студия на Бончо Урумов!

– Как би описал връзката си със сценичното изкуство през годините? Имаше ли взаимност или едната страна даваше повече, докато другата вземаше с охота?

– Когато играя, имам чувството, че не стъпвам по земята. Тъмнината изчезва и се появява топлина и радост. Това е.

– С какво те привлече ловът, на който си страстен почитател?

– Аз не стрелям на лов отдавна. Просто ходя в планината и после се напивам с вино с прекрасни приятели. За мен ловът е друг свят. Като че ли чувствата ми влизат в някаква прекрасна мафия и аз се чувствам страхотно там. Освен това и се грижа за дивеча, като отделям средства за засяването на грахови и овесени ниви. Носим каменна сол по чукарите заради животните, за разлика от някакви зелени, бембени и всекви там активисто-каици, които не могат да различат бук от габър и дъб от леска.

– От какво се страхуваш?

– От бъдещето на България, от мигранти, от варицела и от това да върнат Люба Кулезич в ефир.
Източник: За жената
Последните думи на Иван Ласкин към Александра, изречени на смъртния му одър, ще просълзят всекиИван Ласкин не успя да се пребори за живота си и издъхна на 48-годишна възраст. И в последните си ми…Jan 6 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Ето го Кирил Петков като младоженец, красивата му булка и трите им дъщери-Снимки

Съпругата на вероятният бъдещ премиер на България, Кирил Петков, е известна с оригиналните си и вкусни рецепти за десерти без...

Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествени

Съставки картофи 700 г кашкавал 150 г копър 40 г свинска кайма 200 г яйца 2 бр лук 0,5 глава чесън 2 скилидки сол ...

Китайска баба ме посъветва да изхвърля пет предмета от къщата си и сега късметът ми се върна

Лошите неща в домовете ни могат не само да събират прах завинаги и да попаднат под краката си. Те също изсмукват нашата енергия. Без да го забелязваме,...

Емо Чолаков се ожени – честито! Ето красивата му булка (Снимка):

Един от най-любимите синоптици от екрана, усмихнатият Емо Чолаков, отново намери щастието малко повече от година, след като изгуби любовта на живота си. Припомняме,...

Ето къде можете да си направите безплатен бърз антигенен тест

Министерство на здравеопазването публикува списък на 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на страната, с които е сключен договор...

Още интересни публикации

Facebook коментари