неделя, октомври 1, 2023

На 61 реших, че не съм длъжна да гледам внуците! Децата се сърдят, но аз продадох всичко и започнах нов живот“ (СНИМКИ)

Най-четени

61-годишната баба Йосефа „изостави“ внуците си и реши да прекара остатъка от живота си като пенсионерка в пътешествия и хедонизъм.

Решението й не беше одобрено от децата, които очакваха бабата да е до внуците си. Преди да замине за „по-добър живот“, Йозефа напомни на децата, че е изпълнила мисията си и че ги е възпитала добре.

баба Йозефа

- Advertisement -

Историята на Йозефа Фейтоса, или накратко Йо, е историята на една баба, която не е доволна от живота у дома. След десетилетия работа в бразилската затворническа система, тя се пенсионира и не иска да поеме отговорността да отглежда повече деца.

Тя продаде цялото си имущество, включително къщата, мебелите и дрехите си, за да сбъдне мечтата си.

възрастна жена пътешествие

Йо започва пътуването си, изследвайки различни региони около Бразилия, по-късно излиза отвъд границите и пътува по света. Дъщеря й Лилт беше разстроена, защото вярваше, че децата трябва да са тези, които трябва да изследват, а възрастните да им се радват. Но с течение на времето тя осъзна, че майка й не е като другите майки и че иска да преживее това страхотно приключение.

баба на плажа

Йосефа заяви в интервю за „G1“, че е всеотдайна и горда майка, но смята, че бабите не са длъжни да се грижат за внуците си. Тя казва, че вратата на дома на баба й не трябва винаги да е отворена за децата и внуците й, защото тя също заслужава уединение.

баба пътешественик

Поради тази причина Йо изследва света и преживява нови приключения, които не могат да бъдат изпитани в родната й Бразилия. В Instagram тя споделя всичките си приключения с желанието да вдъхнови възрастни хора, които имат страх от пътуване. Често носи раница, без излишни чанти и куфари, но намира стойност във всяко преживяване, което има.

възрастна жена адреналин

баба адреналин

Йо работи дълги години и отгледа семейството си с много любов, а сега иска да се наслади на старините си сама и да изживее нови неща.

баба приключенка

Вие приемате ли нейното отношение към живота или считате, че трябва да посветим старостта на децата и внуците си? Споделете с нас в коментарите!

Facebook коментари

Последни новини

Почина най-богатият български лекар д-р Методи Янков

Почина най-богатият български лекар, болничен мениджър и общественик д-р Методи Янков, специалист с над 40-годишен управленски опит в здравеопазването....

Нежната водеща в bTV Виктория Готева се омъжи за Евгени Димитров – Маестрото от “Ку-Ку Бенд”

Чаровната водеща на bTV Новините Виктория Готева и емблематичният пианист и ръководител на “Ку-Ку Бенд” Евгени Димитров – Маестрото, предприеха една от най-важните стъпки...

Фалшиви шницели от тиквички – излапаха ги, без да разберат, че не са от месо!

По рецепта на Александра ще приготвим тези вкусни фалшиви шницели от тиквички , които можете да сервирате като предястие или обяд. Те са пълнени със...

Професор по медицина обясни защо жените имат целулит и защо наддават на тегло – има решение, което може да не ви хареса

Уважаваният белградски професор по медицинска физиология д-р Деян Чубрило , като гост на сутрешен блок, разкри много тайни за функционирането на нашия организъм, но...

Баща й се отказал от нея и я оставил в детски дом. След години тя се върнала там с мисия

До шестгодишна възраст  Ани расте в обикновено семейство с майка си и баща си. Но внезапно целият й живот се обърква. Един ден леля...

Още интересни публикации

Facebook коментари