четвъртък, юли 7, 2022

Момиченцето, което падна от 2-рия етаж в Пловдив, се стабилизира: Пияните родители още не са обвинени

Най-четени

Дария, която е едва на 1 година и 3 месеца, се възстановява в УМБАЛ „Св. Георги“ след падането от 2-рия етаж на дома си в Пловдив. Детето е стабилно и има известно подобрение, ала заради тежестта на травмата и естеството ѝ, болничното лечение ще продължи дълго, съобщиха медиците, които денонощно полагат грижи за здравословното състояние на детето.
Припомняме, че тежкият инцидент се случи на 6 септември към 18:30 часа, когато детето полетяло от отворен прозорец в спалнята на родителите си от над 4 метра височина. Невръстното момиченце бе открито от съседи и веднага бе откарано в болница с опасност за живота и тежка черепно-мозъчна травма.
По данни на полицията 63-годишният баща Румен и 44-годишната майка Златка са били под въздействието на алкохол и са спели по време на произшествието.
До 3 години затвор грозят родителите на падналото дете в ПловдивСлучаят с момиченцето, паднало от 2-рия етаж на къща в Пловдив, докато родителите му – Румен и Златк…Sep 12 2019vijti.com

Румен е бил с близо два промила алкохол в кръвта, докато майката с 1.2, сочи първоначалната информация. Шефът на полицията в Пловдив Йордан Рогачев потвърди, че двамата са били под въздействието на алкохол, въпреки че майката отрича да е пила.
Прокуратурата и социалните поеха случая, но все още тече разследване. От държавното обвинение съобщиха за „Трафик нюз“, че все още не са привлекли към отговорност родителите на Дария – 63-годишният баща Румен и 44-годишната майка Златка.
Към този момент има образувано досъдебно производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под родителски грижи, без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие.

Такова деяние е криминализирано в българското законодателство, като Наказателният кодекс предвижда до 3 години лишаване от свобода, както и обществено порицание. От прокуратурата обясниха, че разследването по случая продължава и затова все още няма развитие по казуса.
Социалните служби в Пловдив също са в процес на доизясняване на всички обстоятелства за грижата, която е полагана за детето, и изготвят доклад за родителския капацитет на Румен и Златка.
„Състоянието на детето се подобрява, но все още в болница. Продължаваме работа по случая“, обясни за TrafficNews директорът на „Социално подпомагане“- Пловдив Надя Танева.
Припомняме, че при започване на процес срещу родителите, Дария ще бъде изведена от семейството.. В отдел „Закрила на детето” е била проведена среща с бабата на Дария по майчина линия и сестрата на майката. Те са изразили готовност да полагат грижи за момиченцето, ако родителите бъдат подведени под наказателна отговорност.
Източник: ПИК
Деси Добрева стана активистка: Включи се в протестите срещу Стратегията за дететоТя призова българите да се присъединят към недоволството от очакваните промени в 27 закона, касаещи …Sep 14 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари