неделя, септември 24, 2023

МВР показа СНИМКИ от двойното убийство в Негован: Надяват да установят самоличността на жертвите

Най-четени

Така разследващите се надяват да установят самоличността на жертвите
След мистериозното двойно убийство край Негован, полицията отправи нов апел за помощ към гражданите. Органите на реда разпространиха снимки на дрехите, с които са били облечени жертвите и се надяват някой да успее да ги разпознае. Телата на жена и по-възрастен мъж бяха открити край язовира в селото в бидони и чували.
Остава мистерия кои са жертвите, които бяха намерени от рибар край язовира при Негован.
След като МВР обяви предполагаемата възраст на жена между 45 и 55 години и мъж между 65 и 75 години, сега със снимки на дрехите и с активността на гражданите, разследващите вярват, че ще бъде установена самоличността на телата.
Какво показа ДНК експертизата на труповете, открити в бидони край НегованТърсят по ключ-дубликат колата на дядото – раздрънкана и френска на 20 години Убитите мъж и жена, чи…Aug 23 2019vijti.com

Дрехите, които бяха показани, са намерени в бидоните и чувалите заедно с частите от телата. Според полицаите те могат да помогнат за идентифицирането на хората.
„Сложно е! Точно и поради тази причина имаме нужда от съдействие от страна на гражданите и факта, че до момента не сме установили самоличността на жертвите”, каза зам.-началникът „Криминална полиция“Димитър Кошов.
Според криминалисти от дрехите може да се направи извод за нисък социален статус на собствениците им. Разследването върви бавно, защото до момента са подадени твърде малко сигнали, които не водят до конкретни следи.

„Искам да призова гражданите да са по-активни, дори и да имат съмнение за техни изчезнали близки роднини. Назначени са различни по вид експертизи и се чака на някои от тях резултат, на някои от тях е излязъл резултатът”, каза още Кошов.
Обиколка в района на Негован установи, че няма изчезнали хора от близките села. Разпитани са всички живеещи наоколо.
Назначени са ДНК и други медицински експертизи. Разследващите се надяват след публикуваната нова информация да успеят да разкрият самоличността на жертвите.

- Advertisement -

ДНК-то на жертвите никога не е било вкарвано в масивите на полицията, непознато е за системата, затова и силовото ведомство пусна дрехите им, за да може, ако някой ги разпознае, да алармира.
Оръжието, с което са били убити мъжът и жената, е пистолет с калибър 765 мм, показала още експертизата. Криминалисти обаче коментираха, че този калибър е доста разпространен и спектърът им от пищови е доста голям, което допълнително затруднява проследяването му.
Жертвите са били гръмнати с по един куршум в главите, а след това телата им са разчленени и сложени в бидони, а после хвърлени в езерото до Негован. По време на обследването на района е бил открит и ключ от френска кола, който е дубликат.

Предполага се, че е на убития дядо. „Издирваме всякаква информация за собственици на автомобили с марките – рено, пежо и ситроен. Вероятно колата е произведена между 1994 година и 2002 година, което я прави над 20-годишна, споделиха криминалисти.
Всеки който познава възрастен собственик на подобно возило може да алармирана органите на МВР.
Патоанатомите са открили още, че изкуственото чене на разчленения мъж е много вехто. Такива не се произвеждат от поне 10 години. За разлика от него на жената са намерени фасети, което издавало, че е по-заможна. Към момента не могат да се правят спекулации дали жертвите са били съпрузи или просто познати, смятат още ченгетата.


Източник nova.bg
Слави Трифонов скаран с Мая Манолова: Доскоро омбудсманката и шоуменът работеха в комбина и имаха куп съвместни инициативиСлави Трифонов нямало да подкрепи Мая Манолова за кмет на столицата Слави Трифонов няма да подкрепи …Aug 23 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Почина най-богатият български лекар д-р Методи Янков

Почина най-богатият български лекар, болничен мениджър и общественик д-р Методи Янков, специалист с над 40-годишен управленски опит в здравеопазването....

Нежната водеща в bTV Виктория Готева се омъжи за Евгени Димитров – Маестрото от “Ку-Ку Бенд”

Чаровната водеща на bTV Новините Виктория Готева и емблематичният пианист и ръководител на “Ку-Ку Бенд” Евгени Димитров – Маестрото, предприеха една от най-важните стъпки...

Фалшиви шницели от тиквички – излапаха ги, без да разберат, че не са от месо!

По рецепта на Александра ще приготвим тези вкусни фалшиви шницели от тиквички , които можете да сервирате като предястие или обяд. Те са пълнени със...

Професор по медицина обясни защо жените имат целулит и защо наддават на тегло – има решение, което може да не ви хареса

Уважаваният белградски професор по медицинска физиология д-р Деян Чубрило , като гост на сутрешен блок, разкри много тайни за функционирането на нашия организъм, но...

Баща й се отказал от нея и я оставил в детски дом. След години тя се върнала там с мисия

До шестгодишна възраст  Ани расте в обикновено семейство с майка си и баща си. Но внезапно целият й живот се обърква. Един ден леля...

Още интересни публикации

Facebook коментари