понеделник, юли 26, 2021

Марин Марковски: Кристиан Николов ще бъде осъден, доказателствата са безспорни

Най-четени

СГС остави в ареста Кристиан Николов, който е обвинен за причиняването на катастрофата, в която загина навръх Великден журналистът Милен Цветков. Ще може ли да издържи в съда обвинението срещу Николов за умишлено убийство?

Кадрите от видеото с катастрофата с Милен Цветков манипулирани-Ето доказателството! Според монтажистът и оператор Георги Врабчев, видеото е забавено двойно и аудито-убиец се е движел…Apr 23 2020vijti.com

Ще издържи и той ще получи присъда. Точната правна квалификация предстои да бъде сериозно обмисляна. Участието на обвиняемия е абсолютно доказано, независимо от позицията на колегите, защото има видеокамери, свидетели“, каза за „Денят ON AIR“ адвокат Марин Марковски.

Според него останалите пътували в колата ще кажат истината, тъй като ще започнат да ги привличат за затаяване на истината.

Според адвоката спътниците в колата ще кажат истината

Според адвоката спътниците в колата ще кажат истинатаВидео: BULGARIA ON AIR

Във всички случаи ще се оспорва квалификацията, че не е умишлено убийство, а е по непредпазливост. Употребата на наркотиците е нещо, което се прави съзнателно. Той е взимал амфетамин, марихуана, лексотан, говори се за четвърти наркотик. Шефът на токсигологията прави коментар, че търсят в кръвта на Кристиан така наречения „дяволски наркотик„, допълни адв. Марковски.

По думите му сериозен аргумент за това, че престъплението е изключително тежко е скоростта, с която е карал.

Експертите ще докажат това по математически път. Когато една кола се снима на камера, нейната скорост се изчислява от точката, в която камерата я хваща, до точката, в която удря колата„, отбеляза адв. Марин Марковски.

Той добави, че има много сериозни факти, които правят това деяние изключително опасно. Той коментира и защитата на Кристиан, според която действията на очевидците по оказване на първа помощ на Милен Цветков били неадекватни.

След като се прочете присъдата, смея да прогнозирам, че не може да бъде прието такова оспорване. Травмите в резултат на удара са толкова тежки. В аутопсионния протокол се споменава за скъсана аорта, няма експерт, който да каже, че той ще оживее при тези травми. Причината за смъртта е този удар„, категоричен бе юристът.

Според адвоката на Кристиан – Любомир Таков – материалите не били достатъчни да се докаже авторството на престъплението.

Когато има несъмнени доказателства, не е разумно да се оспорва авторство. Докато присъдата не влезе в сила, той е невинен и може да избере каквато иска линия на защита„, смята адв. Марин Марковски.

Може ли да бъде повдигнато обвинение на спътниците на Кристиан – Георги Иванов и Симона Цанкова?

Срещу тях не може да има обвинения за участие в ПТП-то. Доколкото разбрах, в първоначалните си разпити те не са били особено точни и са прикрили някои факти. Ако притискането е в рамките на криминалистиката, то е в рамките на закона„, изтъкна Марковски.

По-рано днес при спецакция на прокуратурата и столичната полиция бяха задържаха лица, за които се предполага, че са свързани с побоя на журналиста Слави Ангелов на 17 март.

Побойниците на Слави Ангелов са с обвинения за организирана престъпна група. Те нямат обвинения за побоя на Слави Ангелов, те събират доказателства, имат подозрения, но нямат конкретни доказателства, за да повдигнат обвинения на конкретни извършители„, подчерта адв. Марковски.

Погребват Милен Цветков в най-тесен кръгЗаради извънредното положение и забраната за масови събирания погребението на Милен Цветков ще се пр…Apr 23 2020vijti.com

Източник:дунавмост
Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари