понеделник, юли 4, 2022

Марги Хранова: Трябва ли човек да грохне, за да получи някакъв вид помощ

Най-четени

„Не ми се коментира! Не мисля, че отново ще си подам документите за тази парична награда“, така Марги Хранова коментира отказа на държавата да й присъди пожизнена парична награда за принос към нацията – своеобразна пенсия за всички родни творци с малки или изобщо никакви пенсии, узна HotArena.
Наградите бяха създадени след серия репортажи за Борис Годжунов – тежко болен и без никаква пенсия. Той, както и куп естрадни легенди, се оказаха без платени осигуровки, тъй като документите, пазени от някогашната Концертна дирекция, са изчезнали.
Хранова, изпяла толкова много хитове, вече се пенсионира с минимална пенсия. Преди три години съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична награда. Три години не получава никакъв отговор, докато накрая става ясно, че не е одобрена.
Марги Хранова разказа какво се случва с нея напоследъкПевицата Марги Хранова категорично опроверга слуховете, че е затънала в кредити. Изпълнителката заяв…Jul 24 2019vijti.com

„Трябва ли човек да грохне, за да получи някакъв вид помощ? Чувствам се безкрайно досадна, много е обидно да звъниш и да питаш „Абе какво става?“. Все едно просиш тази награда. Все пак представих цяла папка документи със заслугите си и накрая комисията ги отхвърли. Много ми е обидно“, категорична е легендата.
„Обидно е такива хора, дали толкова много на страната си, да получават мизерни пенсии“, коментира и Вежди Рашидов. За пожизнена награда от 700 лв са кандидатсвали 133 души, от тях одобрени са 47, предават от Телеграф.
Припомняме, че идеята на отличието е да осигури старините на десетките изпълнители, актьори, творци и спортисти, които получават малки пенсии или изобщо нямат такива.
Маргарита Хранова е изпяла едни от най-обичаните български песни.

Преди три години се пенсионира с 352 лева на месец. Тогава Съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична награда за особени заслуги към държавата.
Наградите се определят от 15-членна комисия към Министерството, в която има представители на всички артистични среди.
„Маргарита Хранова не попада сред тези наградени творци. Реално работата на тази комисия е в този момент да отдели в този момент онези имена, които действително са направили така, че секторът, в който са представени, да имат реална заслуга за неговата промяна”, каза Елинка Михайлова, директор на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ към Министерство на културата.
Три години по-късно, Маргарита Хранова разбра от медията, че не е одобрена. От министерството казват, че законът не ги задължава да информират неодобрените.
Източник: Хотарена
Марги Хранова разкри тайната на вкусната си лютеница, използва собствено приспособлениеЕдна от големите звезди на родната естрада Маргарита Хранова не изневерява на традициите и като всяк…Feb 14 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари