понеделник, юли 4, 2022

Манолова обвини Фандъкова в нагласяне на обществени поръчки за 80 милиона лева

Най-четени

Искам да повдигна темата за поредните обществени поръчки, обявени от Столична община чрез нейните транспортни дружества, този път за 80 милиона лева за закупуването на електробуси.
На практика тази покупка е в интерес на столичани, защото довеждащият транспорт до метрото би следвало да става по този начин. Това заяви пред журналисти кандидатът за кмет на София Мая Манолова във връзка с обществените поръчки на Столична община.
,,Възникват въпроси защо тези поръчки са обявени, едната на 27-ми август, другата на 9-ти септември и ще бъдат отворени 2 дни преди изборите. При това едната поръчка, която уж е спешна, е трябвало да бъде отворена на 9-ти октомври, но с промяна в параметрите на процедурата датата е насрочена за 23-ти октомври.
Става дума за харчене на огромен ресурс. 80 милиона лева за двете поръчки, който ще се изразходи непрозрачно, защото липсва обсъждане заедно с гражданите, липсват мотиви защо поръчката е формулирана по този начин.
Мая Манолова: София е похитен град, ще го върна на гражданитеМоята цел е София – похитеният град, да бъде върнат на гражданите. Това заяви кандидатът за кмет на …Sep 18 2019vijti.com

Самите условия, заложени в процедурите, са ограничителни и според експерти те са подготвени за определени кандидати“, коментира Манолова.
,,Готова съм да поставя в плик името на кандидата, който ще спечели едната поръчка, която е пренасочена от 9-ти за 23-ти октомври, забележете, за да няма време да се развихри скандал с предварително определения спечелил кандидат.
И второ, може би очакването е, че непосредствено преди изборите въпросът ще бъде необратимо решен, а от друга страна няма да има време да стане скандал“, допълни тя.
,Това е отговор на въпроса защо Йорданка Фандъкова продължава да използва общински ресурс за своята предизборна кампания.
Трябва да се следят тези обществени поръчки, само припомням, че преди дни беше обявена една обществена поръчка за 500 милиона лева, друга за 50 милиона.

Сега това е поръчка за 80 милиона лева и те ще се отворят няколко дни преди изборния ден.
Смятам, че не е честно ред столичани г-жа Фандъкова да обявява своята партийна листа на ГЕРБ в общински лечебни заведения, уж вършейки работата си като кмет, правейки уж неотложни проверки да анонсира кандидатите в листата, използвайки позицията си на кмет, мисля, че това не е почтено към столичани – да използваш общината за предизборна кампания, да си представяш листата, по време на проверки в общински лечебни заведения“, обясни кандидатът за кмет.
,,Мисля, че столичани се интересуват как се харчат техните пари, европейското финансиране и всеки един лев на европейските данъкоплатци или на столичани, трябва да бъде похарчен прозрачно, че процедурите и това е залегнало в моята програма, трябва да бъдат предварително обсъждани с граждани, с експерти, да има граждани и експерти в комисиите, да се предават онлайн и условията в тях да не бъдат ограничителни, така че да предопределят крайни резултат“, каза в заключение Мая Манолова.
Източник: Блиц
Вече е официално: Мая Манолова е 100% кандидатът на БСПКандидатът за кмет на София Мая Манолова получава пълна подкрепа от градската организация на БСП в С…Sep 11 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари