четвъртък, юли 7, 2022

Майката, която разплакала Бойко Борисов си отива от България: Какво каза на заминаване

Най-четени

Красимира Обретенова се почувствала обидена от факта, че ходи на всеки протест от 13 години, а Борисов я забелязал едва сега
„Бих помолила премиера да ми се извини лично на мен и в мое лице и на всички родители на деца с увреждания за това, че си позволи такова снизходително отношение. Защото „тая майка” ходи 13 години по медиите заедно с детето си и не изпитва върховно удоволствие от това”, каза за „Здравей, България” Красимира Обретенова по повод изказването на премиера Борисов, че репортажът за нея и детето й го разплакала.
Преди ден ви разказахме за Красимира Обретенова и нейното болно дете.
Историята им трогна Бойко Борисов и той поиска незабавни проверки и наказания за чиновниците, забавили решаването на казуса им.
Иван Звездев излъгал жена си, че е на вечеря с Бойко БорисовКулинарят Иван Звездев, който пръв отпадна от новото забавно шоу „Маскираният певец” по Нова телевиз…Sep 23 2019vijti.com

Днес Красимира и дъщеря й напускат България с огорчение и в знак на протест срещу системата. Отлитат за Холандия в търсене на по-добър живот.
„Първият ни протест на майки на деца с увреждания в Добрич беше заради проблемите с ТЕЛК. Тогава се искаха едни безмислени изследвания, които са безумни. Трябваше да доказвам, че тя не вижда”, разказа Красимира Обретенова.
По думите й системата я превръщала в паразит, защото нямало обективна оценка на потребностите на детето.
„Не искам да издържам тази негодна социална и всякаква друга система. Отивам в Холандия. Очаквам там да работя, да си плащам социалните осигуровки и дъщеря ми да получи нужните грижи. Аз не съм работила 15 години, което е абсурдно”, добави Красимира Обретенова.

„Има диалог, има срещи. Обувки има. От страна на социалното законодателство на Красимира Обретенова и дъщеря й са предоставени всички видове помощи, които са определени по реда на социалното законодателство”, коментира за „Здравей, България” зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова.
„По отношение на медицинските условия, поради които се издава експертното решение на ТЕЛК, аз не мога да коментирам. Тези въпроси са от компетенциите на Министерството на здравопазването“, допълни тя.
По думите й вече се правят стъпки за сътрудничество между министерствата, за да не се разглежда поотделно коя институция за какво е компетентна: „Всички се стремим към едно междусекторно интегрирано сътрудничество, за да може по индивидуална преценка на лицата и в зависимост от нуждите да им бъде оказана подкрепа“.

- Advertisement -

Димитрова изтъкна, че миналата седмица е била проведена поредна среща с майки на деца с увреждания: „Диалогът, който водим с организациите, подкрепящи хора с увреждания, е факт“.
„Министерството на труда и социалната политика е предприело всички действия и мерки за осигуряване на законово регламентираните права на г-жа Красимира Обретенова и дъщеря й Пасионария. Отнасяме се с разбиране към трудностите, пред които е изправено семейството, и ще продължим да работим за подобряване на законодателството и за по-ефективното и справедливо изразходване на бюджетните средства за хората с увреждания“, категорични са от институцията.
Те отричат информацията, че са били осъдени от Обретенова. Оттам изтъкват, че социалните служби в Добрич редовно са изплащали всички видове помощи и добавки, които се полагат на детето. Изплатени й били и целеви помощи – за 2 чифта ортопедични обувки, комбиниран стол за тоалет и баня, рингова инвалидна количка и ходилка, антидекубитален дюшек и антидекубитална възглавница.

Източник: lekuvai.bg
Лъснаха секретни чатове на Десислава Иванчева: До медиите е разпратен сигнал, че има сценарий за свалянето на премиера Бойко БорисовОсъдената на първа инстанция от Специализирания съд за прибиране на 70 000 евро подкуп бивша кметица…Sep 11 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари