четвъртък, юли 7, 2022

Любомир Левчев приживе: Ванга спаси живота ми

Най-четени

Любомир Левчев, който си отиде от този свят на 84-годишна възраст, бе сред близките приятели на леля Ванга, редом с Людмила Живкова, Светлин Русев, Нешка Робева… Посещавал е често къщата и в Рупите, а общуването му с пророчицата било „не магия, а тайнство“. Приживе поетът твърди, че тя е най-удивителното нещо, което е познавал: „Повече от 20 години строго и безценно приятелство с нея са ме убедили в това. Тя не може да бъде дефинирана с нас. Тя е единствен свидетел на онова, което още не се е случило. А законите, с които ние си служим, не признават единствения свидетел. Тези, които наивно се опитват да ни я представят като светица, веднага се сблъскват с каноните на черквата. Изобщо няма такъв закон, който може да побере Ванга. Още по-жалки са учените, които се опитват да отричат нейната способност. Пред Ванга ние стоим точно както се стои пред истината”.
Андреа и Моника Валериева търсят помощ от Ванга: Опрощават греховете си на РупитеДвете мадами опрощават греховете си на Рупите В чудото и надеждата на просветлението се уповават Мон…Sep 10 2019vijti.com

Първата им среща се осъществила по нейно желание. „Ванга дойде вкъщи – разказва преди време Левчев. – Първите думи, които чух от нея, бяха иронични: „Абе, Левчев, много на меко ви седят задниците на вас, комунистите. За това ли се борихте? Баща ти за това ли се бори?“.
Поздравих я хладнокръвно и й казах, че никога няма да я питам за свои работи. „Аз пък ще те питам – каза тя. – Ще назначиш ли едно момиче на работа при теб?“. Така започна нашето приятелство.
А ето как завърши: Отидох при нея без предупреждение. Сляпата ме видя отдалеч. Аз чух гласа й от невидимото:

„Любчо, Любчо, лошо, много лошо идва“. Наруших своето заклинание и попитах: „Какво идва? Какво е това лошо?“. Ванга беше в транс: „Парите сменят своето место“. Нищо не разбрах. Но скоро светът щеше да разбере какво значи това. След дълга пауза последните й думи бяха „Няма страшно, Любчо!“.
Левчев никога не попитал пророчицата за себе си, но и доверил, че е готов да чуе от нея всичко, дори най-страшното. „И не съм нарушавал това правило. А тя ме е предизвестявала неведнъж за тези бъдещи опасности, които имат корен в мен. Спасявала е живота ми”, признава той.
В книгата си „Панихида за мъртвото време” поетът разказва за друга своя прелюбопитна среща с Ванга. Малко след смъртта на Людмила Живкова му съобщават, че ясновидката е получила удар, който е парализирал част от лицето й. Когато се озовал в Рупите и прекрачил нейния “прост и страшен като истина праг”, я заварил да лежи на миндера в приемната стая, а върху лицето й била спусната шамия.

- Advertisement -

Скимтяла като бито дете: „Любчо, Любчо, много са лоши хората. Така ми плиснаха в лицето новината, че Людмила е умряла, като че ли ме удари камшик. Бузата ми остана неподвижна”.
Той признава, че в напрегнати мигове губи самообладание и говори грубо. Затова се троснал на Ванга: “А ти защо чакаш някой да ти съобщава, вместо да ни предупредиш да вземем мерки?”. Отговорът й бил – “Защото нямаше писана смърт. Нищо не ми беше казано и на мен”.
Тези шокиращи думи на пророчицата Левчев изтълкувал като индикация за неестествения край на Живкова.
Само няколко дни след този разговор при него се появил непознат човек, който се представил като голям почитател на поезията. Предупредил го да престане да разказва какво е чул от Ванга. По същото време в дома на пророчицата се изсипали няколко цивилни агенти на ДС, които я заплашили да млъкне по темата за Людмила.
Източник: pik
Стефка Костадинова знаела, че ще направи рекорда: Леля Ванга навремето ми каза коя е моята кармаСтефка Костадинова отмаря на яхта за 10 милиона в ГърцияСтефка Костадинова си подари изключителна по…Sep 5 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари