неделя, октомври 2, 2022

Личо Стоунса издаде подробности за греховната си лю­бов с Лили Иванова: Не съм я пребивал

Най-четени

Златимир Йочев и Марина Цекова гушнаха второ бебче – честито! Ето какво красиво име му дадоха:

Една от най-любимите ТВ-двойки (макар и от конкурентни медии) изживя най-голямото щастие. Любимката на зрителите в NOVA Марина Цекова роди...

Усмивката й помръкна: Нойзи разочарова Мария навръх рождения й ден (Снимка):

Водещата на новото предаване „Звездите в нас“  Мария Игнатованавърши 43 години вчера . Това бе двоен празник в семейството,...

Шопинг преди зимата: Българи носят ботуши, палта и завивки от Одрин / СНИМКИ

Българските граждани продължават да се стичат в северозападната турска провинция Одрин, за да се приготвят за настъпващата зима. Нашенците...

Мълния уби трима души в градинка в центъра на София

Мълния удари четирима души в градинка в центъра на София, съобщи Би Ти Ви. Инцидентът е станал малко след...

„Най-абсурдното нещо, пи­сано за мен, е, че съм пре­бивал Лили Иванова. Аз нея с пръст не съм я докосвал. Разбира се, че я каня на юбилея си и ще се рад­вам да при­съст­ва.“ С тези думи ле­гендарният музикант Илия Караянев – Личо Стоунса си спомни за греховната си лю­бов с примата на родната ес­трада Лили Иванова, пише toppresa.bg.
Работилият три години в състава на певицата му­зикант навършва днес 70 години, над 50 от които на сцената. На същата дата се навършват и 10 години от създаването и първия кон­церт на „Личо Стоунс бенд“, групата на пловдивчанина, която продължава да рад­ва рокерите под тепетата. „В клуб „Полинеро плейс“ каня всички, които искат да ме по­четат.
Вдовицата на Асен Гаргов прости на Лили Иванова след цели 20 годиниЛили Ивaнoвa и вдoвицaтa нa Aceн Гapгoв ce „пpeгъpнaxa“! Лили Ивaнoвa и вдoвицaтa нa лeгeндapния ĸoм…Aug 12 2019vijti.com

Ще свирим парчета на Джими Хендрикс, а входът е свободен“, обяснява на фе­новете си Личо. Музикантът е категоричен, че ще се рад­ва, ако бившата му изгора го посети и изпее една песен в негова чест.
„С Лили се раз­делихме по други причини, не тази, че съм я удрял. Тя беше омъжена за Янчо Таков и аз реших да я напусна, за да не й развалям семейството“, кате­горичен е Стоунса. Споменът от преживяното с нея обаче продължава да го вълнува и чистосърдечно признава:
„Около година и половина ни беше хубаво. Когато говоря за Лили, не мога да кажа на хубавото лошо. Разделихме се през 1976-а.

Не й ходя на концертите и тя не ми се е обаждала. Гледам я само по телевизията. Лили Иванова е най-голямата певи­ца на България.
Пак повтарям, че най-аб­сурдната лъжа, писа­на за мен, е, че съм я пребивал от бой. Е, имали сме някол­ко скандала, както и творчески споро­ве с нея. На два-три пъти сме се карали и по-остро, но за 3-го­дишна връзка това е нормално. Случвало се е да съм бил пил повечко преди кон­церт – 2-3 водки, но пък съм си вършил свястно работата“, категори­чен е Личо.
С примата на родната ес­трада го запознава дири­гентът на оркестър „София“ Николай Арабаджиев, който по-сетне също загива в само­летната катастрофа.

- Advertisement -

Няколко пъти Личо свири с мегазвез­дата на родната естрада на концерти и Лили буквално е обсебена от таланта на пло­вдивския китарист. В начало­то отношенията им са чисто професионални, докато тя го кани да свири в нейния ор­кестър.
„Тогава стана и заварката. Лили първо бе обсебена от таланта му, а после и от мъжа Илия“, спомнят си техни коле­ги. Това се случва в началото на 80-те години. Виртуозни­ят китарист и емблемата на естрадата ни се загаджват, докато Лили все още е жене­на за Янчо Таков.
Романсът между двамата е белязан с много музика, разтърсваща любов, ревност и скандали. Според бившия мъж на Ива­нова – Здравко Радоев, Личо е голямата й любов.
„Двамата бяха лудо влюбе­ни. Това се случи малко пре­ди да излезе официалният развод на Лили с Янчо Таков.

Личо не цепеше басма нико­му, най-малкото на нея. Може би това му качество й харес­ваше много по това време“, разказва днес Здравко Радо­ев.
„Веднъж при едно от турне­тата ни с моя оркестър Лили ме помоли да вземем Личо с нас. Тя вече имаше връзка с него, а той съответно беше много добър китарист и знае­ше целия репертоар, свиреше всички сола на китарата си. Пътувахме заедно, но в Бла­гоевград се случи един инци­дент. Трябваше да тръгнем на концерт в окръга, но Личо се беше напил в ресторант „Ален мак“ –Благоевград.
В автобуса сме Лили, аз, цели­ят оркестър и очакваме Личо да дойде. След 20 минути чакане Лили изпрати озвучи­телите да го търсят в хотел­ската му стая. Те отиват при него, но той ги напсувал.

Ка­зал: „Е*ал съм ви концерта!“. Тогава Лили ме попита може ли другият ми китарист от ор­кестъра да изсвири солата. Той каза: „Ще пробвам“. Това беше последният им контакт, просто алкохолът ги разде­ли, но бяха голяма любов. Тя едва преживя раздялата си с Личо“, разказва още Радоев.
Колеги на Личо и Лили на­помнят, че краят на връзка­та им обаче идва след едно тяхно участие в Пампоро­во, където свирят пред соцвели­чия. Личо, подпий­нал по­вечко, се раз­беснява на поди­ума и започва да троши техника­та. Някой вика милицията, която го прибира в ареста. Лепват му акт за дребно хулиган­ство и го пус­кат да се прибере в родния Пловдив. Този ин­цидент прелял чашата и Лили Иванова се отдръпва от скандалния и изключително талантлив му­зикант.

Пробивът на пловдивския китарист в столицата идва с поканата на Емил Димитров да свири в неговата група „Синьо-белите“. С тях Личо се подвизава 6 месеца през 70-те години. После отива в ор­кестър „София“ и два месеца след като го напуска, пада са­молетът, с който музикантите от бенда тръгват на турне за Алжир.
Момчето, което е зае­ло мястото му, загива в този жесток инцидент, а мисълта, че това е могло да се случи на самия Личо, го хвърля в де­пресия, вследствие на която той се затваря в себе си и все по-често посяга към чашката, разказват негови колеги.
Източник: Блиц
Лили Иванова обзавежда новия апартамент в Подуяне, намислила е нещо много интересноЛили Иванова тръгна да обзавежда новия апартамент, като за него взима и мебели от странство, узна Ho…Aug 6 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Златимир Йочев и Марина Цекова гушнаха второ бебче – честито! Ето какво красиво име му дадоха:

Една от най-любимите ТВ-двойки (макар и от конкурентни медии) изживя най-голямото щастие. Любимката на зрителите в NOVA Марина Цекова роди...

Усмивката й помръкна: Нойзи разочарова Мария навръх рождения й ден (Снимка):

Водещата на новото предаване „Звездите в нас“  Мария Игнатованавърши 43 години вчера . Това бе двоен празник в семейството, защото двамата с Ивайло Цветков-Нойзи...

Шопинг преди зимата: Българи носят ботуши, палта и завивки от Одрин / СНИМКИ

Българските граждани продължават да се стичат в северозападната турска провинция Одрин, за да се приготвят за настъпващата зима. Нашенците грабят от дрехи до домакински...

Мълния уби трима души в градинка в центъра на София

Мълния удари четирима души в градинка в центъра на София, съобщи Би Ти Ви. Инцидентът е станал малко след 18 часа в градинката „Свети...

Всички си топят пържените филийки в яйце – сега ще ви кажа аз какво им слагам и стават пухкави като мекички:

Всички сме правили пържени филийки за закуска. Обикновено ги потапяме в разбито яйце или смес от яйце и малко прясно мляко, преди да ги...

Още интересни публикации

Facebook коментари