сряда, март 3, 2021

Костов на разпит заради братя Бобокови? (Кой кой е в списъка)

Най-четени

Който иска, да вярва: Как се живееше с 2 лева по времето на Тодор Живков

Днес 1 лев не ни стига дори да си купим билетче за автобуса. С „демокрацията“ цените станаха баснословни и дори...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна...

Най-старата рецепта за бухти с кисело мляко

Необходими продукти:яйца - 2 бр. кисело мляко - половин кофичка сода - 1/2 ч.л. захар - 1 ч.л. брашно - 1.5 ч.ч. Начин на...

Как да си гледаме на боб у дома

Нумерология, математика, но основно дарба, която се предава от поколение на поколение – това представлява в общи линии гледането...

В скандалния списък от гърба на снимка, намерена в дома на арестувания Атанас Бобоков личат имената на известни бизнесмени като Георги Гергов, Сашо Дончев, Радосвет Радев, Славчо Христов, Петър Манджуков, Младен Мутафчийски, Красимир Стойчев, Красимир Гергов, Емил Кюлев, Лора Видинлиева, както и на Любен Гоцев и Маджо, чието истинско име е Младен Михалев. Срещу всяко от имената стои определена сума. Засега не е ясно какъв точно е този списък и дали става дума за някакви дългове или просто се отбелязва кой бизнесмен с какви пари разполага.

Проф. Костов от „Св. Анна“ към депутатите: Ей, мишоци!Проф. дм Коста Костов, виден пулмолог и консултант по белодробни болести на УМБАЛ „Св. Анна”, избухн…Mar 19 2020vijti.com

В списъка на братя Бобокови присъстват и имената „Иван и Елена“, като срещу тях е записана сумата 40. Най-вероятно става дума за 40 милиона, засега без да е ясно дали лева или долара.

Разследващите се чудят дали това не са семейство Костови. Ако се съберат достатъчно доказателство, че Бобокови са имали предвид бившия премиер и неговата съпруга, е логично Иван и Елена Костови да бъдат привикани на разпит, обясниха запознати пред Lupa.bg. Както е известно Иван Костов беше министър-председател на България в периода 1997-2001 г.

Славчо Христов присъства в списъка на Бобокови

В мистериозния списък на Бобокови присъства и близкият до Командира бизнесмен Славчо Христов, който бе собственик на любимия на екс премиера ресторант „Олимп“, откъдето тръгна и т.нар. едноименен син приятелски кръг. Срещу името на Славчо Христов е изписана сумата 300 милиона лева.

По неофициална информация Пламен Бобоков ще бъде пуснат на свобода срещу 1 млн. лева, а за брат му Атанас ще бъде поискан постоянен арест.

КОЙ КОЙ Е В СПИСЪКА ОТ СНИМКАТА?

Списъкът започва със странни бележки


70 г., като до него е написано Б-я и 62 в квадратче.
Зад граница – 1, 1, 1 – 3
бандити, следват средни скоби и две категории
убити – 1,1,1,1 – 4
живи – 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, – 10

След което следват имената на:

Г. Гергов – 35-40$

Гриша

Дарина

Тодор Дочев – 60 млн. лв

Тихомир Каменов – 100 млн. лв

Стоил Славов, зачеркнат

Славчо Христов – 300 млн. лв

Сашо Дончев – 50 млн. лв

Радосвет Радев – 100 млн. лв.

Боневи – 150 млн. лв.

Петър Терзиев – 70 млн. $

Петър Манджуков – 120 млн. лв

Маджо – 150 млн. лв

Младен Мутафчийски – 100 млн. $

МСъбев -40 -„-

Максим Димов 100 -„-

Людмил Стойков – 55 -„-(зачеркнат)

Любен Гоцев – 30 -„-

Лора Виденлиева – 30-„-

Краси Стойчев- 40 -„-

Краси Гергов – 70 млн. лв

Маргините по 20 -„-

Красимир Митев 45 -„-

Игнат Канев (зачеркнат) 190 млн.$

ТИМ – 220 -„-

Иван и Елена К 40 -„-

Иван Зографски 45 -„-

ПИБ – 150 -„-

Емил Кюлев – 400 -„-

Димитър Желев – 150 -„-

Георг Цветански – 50$

Ветко – 20$

Васко- 650$

ВИС-250

В. Захариев – ?

Златев – 150-200

Борето -50+$

Тилев – 45

Ние – 60

Алексей Петров 150 лв.

Кашукеев – 100 $

Lupa.bg се опита да разшифрова имената или прозвищата на част от хората в митичния списък на братя Бобокови:

Най-вероятно Г.Гергов е собственикът на Пловдивския панаир и ЦУМ, както и настоящ областен лидер на БСП в Пловдив и член найното ръководство Георги Гергов.

Гриша сигурно е собственикът на „Литекс“ и доскорошен собственик на захарни заводи Гриша Ганчев.

Дарина – може би е вдовицата на разстреляния бос на „Мултигруп“ Илия Павлов – Дарина Павлова.

Стоил Славов е застреляният съдружник в застрахователната компания СИК.

Славчо Христов е небеизвестният бизнесмен, собственик на митичния ресторант „Олимп“ и на петзвездния хотел „Адмирал” в курорта Златни пясъци. Христов е смятан за близък до някогашния премиер Иван Костов.

Сашо Дончев е собственикът на „Овергаз“ и на вестник „Сега“.

Радосвет Радев – собственикът на Дарик радио. Основател е на най-големия приватизационен фонд „Доверие”, и на приватизационен фонд „Албена инвест”.

Петър Терзиев е бившият собственик на фармацевтичната фирма „Балканфарма“, днешна „Актавис“. Зет на последния соцпремиер Георги Атанасов

Петър Манджуков е оръжен търговец, дарител и архонт на Пловдивска митрополия.

Маджо е прозвището на съдружника в СИК Младен Михалев.

Младен Мутафчийски – покойният собственик на хотели в Слънчев бряг и бивш оръжеен търговец.

МСъбев – вероятно става дяма за собственика на бившата Ортодоксална банка Митко Събев.

Максим Димов е бивш депутат от ДПС, бизнесмен и финансист.

Людмил Стойков е собственик е на курорта “Дюни” и “Стомана индъстрис”, държеше цесията на БДЖ. Той бе арестуван по аферата САПАРД.

Любен Гоцев – генерал, заместник-началник на Първо главно управление на Държавна сигурност, външен министър във второто правителство на Андрей Луканов, първи заместник-министър на вътрешните работи, заместник-министър на външните работи, смятан за един от идеолозите на митичния кръг „Монтерей“.

Лора Виденлиева – известна бизнес дама, вдовица на покойния Владимир Грашнов, собственик на GSM оператора „Мобилтел“, днешния А1. Смятана за най-богатата българка. Живее в ЮАР и в Италия.

Краси Стойчев е основателят на първия GSM оператор у нас „Цитрон“, който продава на Майкъл Чорни и фирмата се преименува на „Мобилтел“. Стойчев е издател-основател на в. „Стандарт“ продаден по-късно на руския бизнесмен Майкъл Чорни. Стойчев е един от основателите на Г-13 – първата организация на едри български бизнесмени, в която влизаха Илия Павлов, Емил Кюлев, Борислав Дионисиев. От 2007 г. Стойчев се отдава на WiMAX технологията в компанията си Макс телеком.

Краси Гергов вероятно е рекламният бос и съсобственик на Би Ти Ви. Той е председател на управителния съвет на Асоциацията на рекламните агенции в България, както и шеф на Управителния съвет на Българска голф асоциация. Председател е на Националния борд по туризъм.

Маргините – братята Красимир и Николай Маринови, ключови фигури в някогашната ВИС-1

Игнат Канев е канадски милиардер и филантроп, родом от Русе. Самите братя Бобокови също са от Русенско.

ТИМ – 220 -„- варненска бизнес групировка. ТИМ е неформалното название на варненския икономически холдинг около групите на дружествата „Холдинг Варна АД“ и „Химимпорт АД“. Основан е в средата на 90-те години от няколко морски пехотинци от военното поделение „Тихина“ към ВМС на България. Конгломератът е управляван от Тихомир Митев, Иво Каменов и Марин Митев. Името на групировката съвпада и с първите букви от малките имена на тримата управители.

Иван Зографски е покойният собственик на Японския хотел, забогатял в Германия.

ПИБ e Първа инвестиционна банка.

Емил Кюлев е застреляният собственик на ДЗИ, банкер и собственик на ваканционен клуб „Ривиера“ до Златни пясъци.

Георг Цветански – някогашен фармацевтичен и настоящ туристически бос.

Ветко – вероятно е Ветко Арабаджиев, собственик на хотел „Маринела“, както и на още няколко хотела в страната. В момента е подсъдим като лидер на организирана престъпна група.

Васко – може би става дума за хазартния бос и най-голям български колекционер Васил Божков, който в момента също е обвиняем по близо 20 обвинения и се намира в Дубай.

ВИС е бившата охранителна и застрахователна компания, основана от покойния Васил Илиев и управлявана и от брат му Георги, който също беше убит.

Златев – може би е шефът на „Лукойл“ Валентин Златев.

Борето може да се предположи, че е Борислав Дионисиев, който се занимава с търговия с горива, фармация, туризъм. По различно време Дионисиев има дялове във „Варко“, „Балкантурист“, „Електроимпекс“, „Елфарма“, „Софарма“, „Машиноекспорт“, „Електромашинари холдинг“ и „Булярд“.

Алексей Петров е бившата барета и някогашен съветник в ДАНС. Той е съучредител на застрахователните дружества „Аполо и Болкан“ и „Спартак“. До 2000 г. е член на борда им, както и на „Средец М“, а по-късно и на „Левски Спартак“. Обвиняем е по т.нар. дело „Октопод“.

КОИ СА БРАТЯ БОБОКОВИ?

Братята Атанас и Пламен Бобокови се появяват в класациите за най-богатите българи. От търговия с масла и акумулатори, ресторант и винарска къща до колекциониране на антични предмети. Това е само част от визитката на задържаните от прокуратурата заради аферата с боклука братя Атанас и Пламен Бобокови.

Според системата за фирмено разузнаване ДАКСИ Атанас Бобоков участва в управлението на 22 фирми и е собственик на 10. Брат му Пламен притежава 7 фирми и участва в управлението на 26.

Основният им бизнес е свързан с автомобилни масла и акумулатори. „Приста Ойл Холдинг“ в Русе се занимава с производство и разпространение на спирачни течности, антифризи, подобрители на масла и горива и пластмаси.

„Монбат“ АД в Монтана рециклира акумулаторен и оловен скраб, оловни сплави, полиетилен и полипропилен. Приходите й за 2018 година са над 287 милиона лева. Фамилията им е свързана с винарска къща. Бизнесът им излиза и извън България.

Фондация „Братя Бобокови“ реставрира емблематични сгради, които са паметници на културата. Една от най-значимите е Нумизматичният музей в Русе, който трябва да стане най-големият в Европа.

Имената им се свързват с изложби на антики за няколко милиона лева, сред които стъклен рог на изобилието, монети, плочи както и много други.

Снимка на Иван Костов: Агнес Методиева

Развод съсипа Иван Костов на юбилея муСерия неприятни емоции вгорчиха празничните трепети на юбиляря Иван Костов. На 23 декември бившият п…Dec 20 2019vijti.com

ЛУПА

Facebook коментари

Последни новини

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна...

Най-старата рецепта за бухти с кисело мляко

Необходими продукти:яйца - 2 бр. кисело мляко - половин кофичка сода - 1/2 ч.л. захар - 1 ч.л. брашно - 1.5 ч.ч. Начин на приготвяне: В дълбока купа разбиваме яйцата....

Как да си гледаме на боб у дома

Нумерология, математика, но основно дарба, която се предава от поколение на поколение – това представлява в общи линии гледането на боб. То е древна...

Който иска, да вярва: Как се живееше с 2 лева по времето на Тодор Живков

Днес 1 лев не ни стига дори да си купим билетче за автобуса. С „демокрацията“ цените станаха баснословни и дори не можеш да пратиш детето...

Обявиха завещанието на Ламбо: Забранил е продажба на апартамента в „Лозенец“

Апартаментът на Стефан Данаилов в столичния квартал „Лозенец“ пустее вече повече от година след смъртта на именития актьор. Жилището е под ключ и е оставено във...

Още интересни публикации

Facebook коментари