понеделник, май 27, 2024

Коронавирусът — ХИВ, разпространяван по въздушно-капков път?

Най-четени

Вирусният щам SARS-CoV-2, известен като COVID-19, е манипулиран в лабораторни условия и е част от опит за създаване на ваксина срещу СПИН. Това сензационно твърдение прави не кой да е, а откривателят на ХИВ — вирусът, който е отговорен за СПИН, проф. Люк Монтание.

6-месечно момиченце с порок на сърцето и белите дробове победи коронавируса! (Снимки): Сега COVID-19 измести всички други заболявания на второ място. Но всеки здравословен проблем може…May 4 2020vijti.com

Изявлението на проф. Монтание предизвика кратка буря в научния свят, макар повечето изследователи да предпочетоха да не коментират. Проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни болести, определи хипотезата на световно известния учен като “екзотична”.

- Advertisement -

Проф. Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според него в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от генетичния материал на ХИВ.

„С моят колега, биоматематикът Жан-Клод Перес, внимателно анализирахме описанието на генома на този вирус“, обяснява проф. Монтание.

Изтъкнатият учен твърди, че SARS-CoV-2 е бил манипулиран и случайно изпуснат от лаборатория в Ухан през последното тримесечие на 2019 г. Според него, тази лаборатория, известна с работата си върху коронавирусите, се е опитвала да използва един от тези вируси при търсенето на ваксина срещу СПИН.

Проф. Монтание твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан

Твърдението му беше посрещнато от въпрос на д-р Жан-Франсоа Лемуин, който го интервюира, дали не може изводите да са грешни, ако изследваният коронавирус е изолиран от пациент, заразен с ХИВ. Не, казва проф. Люк Монтание, за да се вмъкне ХИВ последователност в генома на коронавируса, са нужни молекулярни инструменти и това може да се направи само в лаборатория.

Хипотезата на изтъкнатия учен може и наистина да звучи “екстравагантно”, но е добре да си припомним, че първите ГМО бебета в Китай — близначките Лула и Нана, бяха с редактиран геном, който да ги направи резистентни към ХИВ. Генната манипулация се състои в изключване на гена CCR5, който е отговорен за формирането на белтък, позволяващ на вируса да влезе в белите кръвни клетки (лимфоцитите) и да зарази тялото на човек.

А ето че тези дни се появи и друг изтъкнат учен, който твърди, че коронавирусът е бил манипулиран, за да включва компоненти от ХИВ, които да унищожат имунната функция. Клетъчният и молекулярен биолог д-р Джуди Миковиц — директор на Института Уайтмор Питърсън в Рено, Невада, смята, че болестта COVID-19 не се причинява само от SARS-CoV-2, а че по-скоро е резултат от комбинация от SARS-CoV-2 и XMRV (човешки гамаретровируси).

Според хипотезата новият коронавирус е модифициран така, че да интегрира протеин от обвивката на ХИВ, наречен GP141. Трета модификация изглежда включва нанотехнологии, което позволява на вируса да остане по-дълго във въздуха.

Комбинирано всичкото това изглежда като ХИВ, който е дори още по-опасен, защото не се разпространява чрез секс, а по въздушно-капков път и нормален човешки контакт. Това го прави идеално биологично оръжие.

Молекулярен биолог д-р Джуди Миковиц смята, че новият коронавирус е модифициран така, че да интегрира протеин от обвивката на ХИВ

Според д-р Миковиц хората, които вече са заразени с човешки гамаретровируси, могат да да бъдат с по-сериозна инфекция с COVID-19 и е по-вероятно да умрат от болестта. Изследванията на молекулярния биолог предполагат, че повече от 30 милиона американци носят XMRV (ксенотропен вирус на миша левкемия, xenotropic murine leukemia virus-related virus) и други гамаретровируси в телата си от замърсени ваксини и донорска кръв. Според нея ретровирусите са отговорни за буквално десетки хронични заболявания, включително някои видове рак, синдром на хроничната умора и аутизъм. Изследване преди десетина години, проведено от група учени от Колумбийския университет и Университета на щата Юта, откри връзка между XMRV и рака на простатата.

Успокояващото е, според проф. Монтание, че това генно моделиране ще бъде притъпено във времето. „Природата не приема никаква молекулярна намеса, ще премахне тези неестествени промени, дори ако не се направи нищо. Ситуацията ще се подобри, но за съжаление след много смъртни случаи“.

Тестът за RT-PCR , използван понастоящем за диагностициране на активна инфекция чрез откриване на присъствието на генетичен материал от SARS-CoV-2, надценява честотата на инфекцията, смята д-р Миковиц. За точна оценка на разпространението на COVID-19 трябва да се прави тест за антитела, препоръчва молекулярният биолог.

От последните минути: Д-р Пандова от Спешна помощ не е починала от коронавирус! Д-р Нели Пандова от Спешна помощ бе вторият медик, който почина у нас в следствие на заразяване с …May 5 2020vijti.com

Източник:лупа

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации