петък, септември 22, 2023

Кога каква годишнина се празнува?- златна, сребърна, дървена, бронзова, памучна, кожена

Най-четени

Хартиена, вълнена, дантелена, перлена, златна… Ще ви изброим всички, за да спазвате древната традиция и да си разменяте уникални подаръци година след година

Годишнината от сключването на брак или от началото на една връзка е специален ден. Отбелязването му по уникален начин превръща всяка следваща година съответната дата в нов празник и така е още от Средновековието, откогато датира традицията да се влага различен смисъл на всяка годишнина от сватбата.

Безплатни забавачки, 400 лева за брак и 1500 лв за бебе в община БанитеВсяко новородено бебе в община Баните ще получава по 1500 лева, реши Общинският съвет. Демографската…Feb 15 2020vijti.com

- Advertisement -

Двойките са си разменяли подаръци от материал, който символизира любовта в съответната годишнина – от най-мекия до най-твърдия.

1 година: хартиена сватба

Първата една година от брака е най-деликатният момент, когато двойките напасват характери, навици и се адаптират към новата ситуация на женени/омъжени хора. Всичко тогава изглежда по-крехко, затова и годишнината е наречена на тънката хартия. Хубава книга би била чудесен подарък!

2 години: памучна сватба

Мекият памучен плат символизира нежната обич между младата двойка. Проявете въображение и подарете каквото ви се хареса от памучна материя.

3 години: кожена сватба

Любовта на двамата укрепва с времето и нейната сила е олицетворена от кожата. Всеки кожен аксесоар би свършил идеална работа!

4 години: ленена сватба

Вярвате или не, но ленът е по-здрава материя от кожата, просто чудесна за горещите месеци, защото изолира и държи хладно и проветриво. Пожелайте си красива ленена рокля!

5 години: дървена сватба

Пет години брак – отбележете този макар и малък юбилей гордо и подобаващо! Дървено бижу, сувенир или мебел за семейния интериор – все добър избор.

6 години: желязна сватба

Издържливият метал е подходящ сивмол за тази годишнина – означава, че сте устояли на много семейни бури и различни препятствия.

7 години: вълнена сватба

Казват, че 7-ата година е преломна и много връзки се разтрогват именно тогава, но щом сте още заедно, празнувайте една плътна, топла, уютна и щастлива годишнина!

8 години: бронзова сватба

Този метал е много актуален и в модата при бижутата, и в обзавеждането, така че имате голям избор от подарък, изработен от него.

9 години: глинена сватба

Ваза за цветя, направена ръчно от вас? Или може би козметика за лице с глина или разхубавяваща терапия с глина за цяло тяло?

10 години: алуминиева сватба

Първото ви десетилетие заедно! На тази кръгла годишнина, освен да се отдадете на красивите си общи спомени и преживявания, може да си споделите и желания

Стоманена, кристална, диамантена… Изброяваме всички, за да спазвате древната традиция и да си разменяте уникални подаръци

Отбелязването на всяка годишнина от сключването на брак, или от началото на една връзка по специален начин е средновековна традиция, жива и до днес – двойките да си разменят подаръци от материал, който символизира любовта в съответната година – от най-мекия до най-здравия. Тук можете да видите значенията на първите 10 годишнини.

11 години: стоманена сватба

Увековечете началото на второто си общо семейно десетилетие с бижу от този силен и издръжлив на всичко метал – стоманата.

12 години: копринена сватба

Нежната и изтънчена коприна символизира гладкото съжителство, подарете си фишу от естествена коприна за празничната годишнина.

13 години: дантелена сватба

Ефирната дантела е пленителна и в класическия подарък – бельо, и в по-специални аксесоари и тоалети.

14 години: слонова кост
Един от най-елегантните цветове – слонова кост е добър избор каквото и да си подарите, а в момента най-актуален е в рамките на тъмните слънчеви очила.

15 години: кристална сватба
Цветни или прозрачни, техните лъчи олицетворяват радостта от брака. А съществуват толкова стилни бижута с кристали…

16 години: бръшлянова сватба

Растението бръшлян символизира дълготрайната лоялност. Стои красиво дори да е в саксия, но може да проявите фантазия и да декорирате с него дома или градината.

17 години: многогодишен шибой
Подарите ли си това цвете, все едно се уверявате за сетен път във вярност и единство.

18 години: кварцова сватба
Кварцът – най-разпространеният скъпоценен камък в света, казват, притежава свойството да усилва любовта, да подобрява взаимоотношенията и да допринася за хармонията в двойката. Пръстен с кварц е добра идея за подарък.

19 години: орлови нокти
Украсете дома си с тънкото пълзящо растение орлови нокти . То е символ на добротата, приятелството и вечната, безусловна любов. През деветнадесети век, на цветето орлови нокти са придавали значение на вечна любов.

20 години: порцеланова сватба

Все едно беше вчера, а сте женени от толкова много време. Заобиколени от деца и/или внуци, поднесете празничната вечеря в нов порцеланов сервиз за хранене.

25 години: сребърна сватба
Това е една от годишнините, която обикновено се отбелязва с голямо семейно тържество. Защо не подновите съдържанието на кутийката си със скъпоценности с нови сребърни бижута?

30 години: перлена сватба
Перлата е символ на доброта, лоялност и справедливост, също на невинност, скромност и душевна чистота. Перлена огърлица пък е класика!

35 години: коралова сватба
Този, който носи украшение от корал, ще се радва истински на живота, гласи средновековно поверие.

40 години: рубинена сватба
Половината ви живот премина съвместно! Рубинът: символ на дълбока страст и любов, е капризен скъпоценен камък, но и много изискан – позволете си го – това е грандиозен юбилей!

45 години: сапфирена сватба
Искреност и доверие – това олицетворява синкавия сапфир, а когато го носите под форма на бижу, ще подчертава вашата женственост и достолепност.

50 години: златна сватба

Най-щастливата годишнина, отбелязваща половин век заедно! Този юбилей е нещо наистина много специално, затова на него просто трябва да носите бижу от най-благородния метал.

60 години: диамантена сватба
Вероятно сте сключили брак твърде млади, но е факт, че диамантения юбилей е от чудесата в живота – има ли по-подходящ момент да се украсите с най-твърдия и най-ценен камък в бижутерията?

Ясновидката Латина съветва какво да направим, ако искаме бебе, брак или добра работаИзвестната ясновидка Латина пристига за срещата ни с усмивка. Има много усмихнати хора, но със служе…Jan 28 2020vijti.com

Източник:зажената

Facebook коментари

Последни новини

Почина най-богатият български лекар д-р Методи Янков

Почина най-богатият български лекар, болничен мениджър и общественик д-р Методи Янков, специалист с над 40-годишен управленски опит в здравеопазването....

Нежната водеща в bTV Виктория Готева се омъжи за Евгени Димитров – Маестрото от “Ку-Ку Бенд”

Чаровната водеща на bTV Новините Виктория Готева и емблематичният пианист и ръководител на “Ку-Ку Бенд” Евгени Димитров – Маестрото, предприеха една от най-важните стъпки...

Фалшиви шницели от тиквички – излапаха ги, без да разберат, че не са от месо!

По рецепта на Александра ще приготвим тези вкусни фалшиви шницели от тиквички , които можете да сервирате като предястие или обяд. Те са пълнени със...

Професор по медицина обясни защо жените имат целулит и защо наддават на тегло – има решение, което може да не ви хареса

Уважаваният белградски професор по медицинска физиология д-р Деян Чубрило , като гост на сутрешен блок, разкри много тайни за функционирането на нашия организъм, но...

Баща й се отказал от нея и я оставил в детски дом. След години тя се върнала там с мисия

До шестгодишна възраст  Ани расте в обикновено семейство с майка си и баща си. Но внезапно целият й живот се обърква. Един ден леля...

Още интересни публикации

Facebook коментари