събота, май 8, 2021

Как да третираме плодовете и зеленчуците при готвене, за да се отървем от химията в тях

Най-четени

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота...

Да се справим с ГМО в плодовете и зеленчуците е невъзможно, но можем максимално да изчистим пестицидите от тях. Ако те са лепкави, това означава, че са третирани с дифенол, за да се запазят по-дълго време, предупреждават токсиколози.
Освен това ние често измиваме плодовете и зеленчуците от магазините, но го правим механично, без дори да мислим за това, с което са наторени. Днес е доста трудно да се намери екологично чисти хранителни продукти.
Но можете частично да се отървете от нитрати и пестициди. Предлагаме ви да видите как правилно трябва да бъдат измити и почистени зеленчуците и плодовете.
Тези плодове са много полезни за здравето на сърцето, хапвайте ги на воляСърцето е един от най-важните органи в човешкото тяло. Докато ние си почиваме, то не спира да работи…Apr 5 2019vijti.com

Как да се мият и почистват зеленчуците и плодовете
Зеле
С премахването на горните листове и рязането на дръжката, ще се отървете от повечето нитрати, намерени в този зеленчук.
Картофи
В картофите, всички нитрати се събират под кората и в ядрото, така че трябва да се изхвърли водата след варенето на картофите.
Тиквички, краставици, патладжани

Екологичните краставици трябва да са със светли цветове. Ако са тъмнозелени, те определено са препълнени с нитрати. Тиквичките и патладжаните трябва да бъдат обелени. И задължително отрежете областта до стъблото, защото това е най-отровното място.
Внимание! Прекомерното пиене на вода може да ви причини нещо ужасно
Салата, магданоз, копър и други зеленчуци
В тези продукти повечето нитрати се натрупват в дръжките. Зелените растения са много активни в усвояването на нитрати, което означава, че е по-добре да се накисват във вода за един час, преди да се добавят към ястията.

Домати
Колкото по-дебела е кожата им, толкова повече има химия в тях. Никога не купувайте оранжево-червени домати. Бялата плът и дебелите вени са сигнал за високо съдържание на нитрати. Ако сте закупили такива домати, ги накиснете за 1 час в студена вода.
Цвекло, моркови и репички
В тези кореноплодни култури повечето нитрати се намират във върховете и крайчетата. Не забравяйте да ги отрежете преди употреба. Не купувайте цвекло с усукана опашка. В моркови, отрежете 1 см от опашката, и отрежете зелената част напълно.

Грозде
За да се запази дълго време, то се третира с фунгициди. За да се отървете от това вещество, гроздето трябва да се измива много добре.

Диня
Никога не купувайте диня, нарязана наполовина и опакована във фолио. Това е добро място за размножаване на бактерии и микроорганизми. Можете да направите и малък тест: поставете малко диня за една минута в чаша вода, ако водата промени цвета си, динята е била подхранена. Ако тя просто потъмнее – плодовете са чисти.

Круши и ябълки
Когато купувате тези плодове, опитайте ги с докосване. Ако чувствате, че са лепкави, те са третирани с дифенил за продължително съхранение. В Европейския съюз, САЩ, дифенилът е забранен поради силните му канцерогенни и алергични свойства. Плодовете, третирани с дифенил, трябва да бъдат обелени.
Най-вредните зеленчуци и плодове са внос от Холандия, Турция, Израел, Египет. Факт е, че те имат бедна земя и просто не могат да произвеждат богата реколта без значително количество тор.
Източник: zdrave.to
Бъбреците обработват по 200 литра кръв на ден, погрижете се за тях с тази напиткаВярваш или не, бъбреците пречистват около 200 литра кръв всеки ден и премахват токсини и други вредн…Apr 17 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Най-старата рецепта за бухти с кисело мляко

Необходими продукти:яйца - 2 бр. кисело мляко - половин кофичка сода - 1/2 ч.л. захар - 1 ч.л. брашно - 1.5 ч.ч. Начин на приготвяне: В дълбока купа разбиваме яйцата....

Как да си гледаме на боб у дома

Нумерология, математика, но основно дарба, която се предава от поколение на поколение – това представлява в общи линии гледането на боб. То е древна...

Който иска, да вярва: Как се живееше с 2 лева по времето на Тодор Живков

Днес 1 лев не ни стига дори да си купим билетче за автобуса. С „демокрацията“ цените станаха баснословни и дори не можеш да пратиш детето...

Още интересни публикации

Facebook коментари