test
четвъртък, юни 20, 2024

ИСТИНАТА ЗА КАРТОНЧЕТАТА, КОИТО ТЪРКАМЕ: НЯМА ТАКИВА ПЕЧАЛБИ!

Най-четени

Един страшен вирус броди из българските земи. Не става дума за грип или друга болест, не! Става дума за нещо, което е по-страшно от наркотик, по-опасно от атомна бомба и по-глупаво от Тримата глупаци на Доньо, взети заедно.
Става дума за нещо, което ви превръща в бродещо хазартно зомби, което брои последните си стотинки за да си купи картонче, но пази левче, с което да го изтърка! Много е страшно… Огледайте се! Все по-често се натъквам на хора, които нямат пари за елементарни човешки нужди, даже и за храна, но са готови да просят монети по улиците, за да ги похарчат за лъженадежда. От рано сутрин в магазините е пълно с хазартни зомбита, които търкат картончета в очакване на заветната печалба.

ИЗМАМА ЛИ Е НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ?Измама ли е Националната лотария? Мъж регистрира 7000 (22кг билети) и не спечели нищо! Как да спече…Nov 6 2019vijti.com

Стоиш в хранителен магазин, например. Пред теб човек опърпан, окъсан държи в ръцете си маргарин, 3 кренвирша и едно хлебче. Касиерката ги таксува общо 4,50. И изведнъж сметката набъбва на 10 лева, останалото до тази сума са картончета за лотарията.

- Advertisement -

Питаш се, как е възможно?! Да ядеш маргарин и кренвирши, а да похарчиш много по-голяма сума за картончета в очакване на печалба? Не мога да го възприема, по принцип не обичам хазарта в каквато и да било негова версия, но това определено ми идва в повече.

„Следващият моля“ и някаква жена подава кисело мляко, натрошено сирене (очевадно имитиращ продукт), хляб и 6 яйца. „Маркирайте последно яйцата, защото не знам дали ще ми стигнат парите“, казва жената… Отварям уста за да кажа „оставете яйцата на жената, аз ще ги платя“ (случва се, понякога правя такива неща, защото не понасям когато пред очите ми хора се лишават от храна), но в този момент тя посяга към пирамидата с билетите.

Застивам зяпнал, иде ми да изкрещя от ужас! В каква държава живея, по дяволите! Възможно ли е това, или е плод на кошмарна халюцинация? Да се откажеш от храна заради комар?

Прибирам се и съкрушен споделям на какво съм бил свидетел. Най-изненадващо за мен, моят син ми казва „Оо, тате в училище в голямото междучасие всички деца тичат за билетчета от магазина. Никой не си купува закуска с парите… само аз и още двама приятели ходим за тако или сандвичи, но не сме чули някой да е спечелил от билетите.“ Успокоих се, поне той все още не се е заразил от този вирус!

Но как е възможно? Нали хазарта е забранен за лица под 18 години? Кой продава билети на невръстни хлапетии? Къде е държавата?

И въобще, какво правите, бе хора!? Тъпчете се с имитиращи храни, а купувате билети, имитиращи печалби? Лишавате се от нещо необходимо в името на илюзия? Защо си го причинявате? Замислете се!

Какъв е девиза на тази игра? „Няма такива печалби!“. Е, тогава какво очаквате, да спечелите ли? Не се превръщайте в поредното зомби, даряващо заплатата си на търговците на илюзии. Не бъдете наивни, не бъдете глупаци, не се подвеждайте по скъпо струващи реклами!

Някъде в бъдещето Световната здравна организация ще разпореди върху тези билетчета да има предупредителни надписи, както върху кутиите с цигари сега. Да заемат най-малко 30% от площта на билетчето и да бъдат достатъчно плашещи и отблъскващи, за да карат хората да се замислят, преди да заменят кило домати срещу илюзия.

Отсега мога да предложа първият подобен надпис: Глупостта е опасна за вашето здраве!

1

Източник: СВОБОДНО СЛОВО

Жена спечели 100 бона от лотарията и изгуби билетаЖена спечели 100 000 лева от лотарията и изгуби билета си, научи Lupa.bg. Късметлийката се похвалила…Nov 25 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации