понеделник, май 23, 2022

Известен руски психотерапевт: 22 правила, които са в състояние да променят живота ви за по-добро

Най-четени

Подобряването на вашите взаимоотношения, намирането на по-добра работа, изкачването по социалната стълба, получаването на щастие и удовлетворение от живота е нещо, което без съмнение изисква усилена работа и много търпение. И все пак това е, което всички жадуваме и искаме да постигнем. Един от водещите световни психиатри разкрива 22 правила, които ще ни помогнат да го направим.
Д-р Михаил Литвак е руски психолог, психотерапевт и автор на над 30 книги по практическа и популярна психология. Той изброява 22 правила, които ще ви помогнат да успеете в живота и да подобрите връзките си:Напитката на д-р Огнян Пелов, с която отслабването започва още след първата чашаУважаеми наши читателки, евентуалните ви проблеми да не сте в състояние ефикасно да контролирате тег…Dec 22 2018vijti.com

1. Не преследвайте щастието, защото няма да го намерите в други хора и материални неща – то е във ВАС. Научете се да развивате своите способности и да оценявате своите постижения, защото това е единственият път към щастието.
2. Ако сте доволни от себе си и знаете, че сте добри, умни и достойни, няма да е необходимо другите хора да мислят или да казват същите неща за вас.
3. Ако пожелаете нещо наистина лошо, не чакайте и не искайте разрешение от някого дали да го направите. Уверете се, че вие сте този, който контролира това.

4. Зрелият човек притежава знания и знае как да ги приложи. Незрелият човек често има познания, но не знае как да ги използва разумно и ефективно, за да постигне желаното и да подобри себе си. Ето защо, незрелите хора критикуват другите, а зрелите – не.
5. Първо се уверете, че планирате действията си и добре организирате живота си, а в резултат на това ще последва щастие.
6. Никой не изхвърля друг човек от живота им. Има само хора, които се движат по-бързо от другите, а онези, които са изостанали, се считат за отхвърлени.
7. Невъзможно е да се угоди на всеки един човек. Опитът да го направите само ще ви накара да се почувствате неудобно и емоционално изтощени.

- Advertisement -

8. Ако някой ви е направил услуга, помогнал ви е и се опитва да ви накара да се почувствате виновен или благодарен за това, уверете се, че сте изплатили неговите услуги и го напуснете.

9. Някой, който не притежава собствени добри качества и постижения, неизбежно ще започне да критикува и да говори лоши неща за другите.

10. Депресията, без съмнение, е ужасна, вредна и упорита. И все пак, тя ви дава възможност да погледнете в дълбините на душата си, да мислите за себе си и да осъзнаете нещата, които ви тласкат напред или ви връщат назад.

11. Говорете с приятелите си и с всички хора, на които държите за хубави и забавни неща. От друга страна, разговорът с враговете ви е полезен. Той ви прави да бъдете по-наясно с недостатъците и лошите си навици. И ви помага да научите неща за себе си.

12. Ако ви харесва да мечтаете, тогава се уверете, че се стремите само към цели и мечти, които могат да бъдат постигнати. Поддържайте мечтите си истински, защото в противен случай ще загубите фокуса си и ще се разочаровате, ако не успеете да постигнете нереалистична цел.

13. Да прекарвате времето си в четене на добра книга е винаги по-добро и по-полезно за вас, отколкото да говорите с плиткоумен човек.

14. Не се вкопчвайте в живота на други хора. Вместо това се отдайте на нещо, от което ще имате полза, като например науката и философията.

15. Ако искате да разберете кой е най-големият ви враг, просто погледнете в огледалото. След като се изправите срещу него, всички останали врагове също ще бъдат победени.

16. Винаги ще има хора, които ще ви критикуват и обиждат. И все пак не трябва да обръщате внимание на това. Не забравяйте, че в деня, в който най-накрая постигнете целите си, всички критики и обиди няма да означават нищо за вас. Те просто ще изчезнат.

17. Има само една причина, поради която трябва да се откажете от работата си или да прекратите връзката си – неспособността да растете лично и професионално.

18. Не се страхувайте да говорите с хора, особено когато се срещате с някого за първи път. Те наистина могат да са добронамерени към вас.

19. Ако изпитате самота след емоционален срив, не приемайте това като нещо отрицателно. Това означава, че израствате емоционално и духовно. Освен това, това повишава вашата производителност.

20. Няма такова нещо като женска или мъжка логика. Има я само способността да бъдеш мъдър и да мислиш правилно.

21. Твоето щастие нараства, когато го споделяш с други хора и ги правиш щастливи. Споделете радостта си и с враговете си и им дайте да разберат, че се чувствате по-добре от тях.

22. Последно, но не на последно място, научете се да живеете за себе си, като не чувствате нужда постоянно да се доказвате пред другите. В противен случай ще прекарате живота си за други хора.Лекарката, която я знае цял свят – д-р Надежда Басара: при мен не се умира, лекувам дори и най-лошите болестиЕдин от най-големите експерти по трансплантация на стволови клетки в Германия и Европа е професор д-…Dec 11 2018vijti.com

Източник: 168 часа

Facebook коментари

Последни новини

Ето го Кирил Петков като младоженец, красивата му булка и трите им дъщери-Снимки

Съпругата на вероятният бъдещ премиер на България, Кирил Петков, е известна с оригиналните си и вкусни рецепти за десерти без...

Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествени

Съставки картофи 700 г кашкавал 150 г копър 40 г свинска кайма 200 г яйца 2 бр лук 0,5 глава чесън 2 скилидки сол ...

Китайска баба ме посъветва да изхвърля пет предмета от къщата си и сега късметът ми се върна

Лошите неща в домовете ни могат не само да събират прах завинаги и да попаднат под краката си. Те също изсмукват нашата енергия. Без да го забелязваме,...

Емо Чолаков се ожени – честито! Ето красивата му булка (Снимка):

Един от най-любимите синоптици от екрана, усмихнатият Емо Чолаков, отново намери щастието малко повече от година, след като изгуби любовта на живота си. Припомняме,...

Ето къде можете да си направите безплатен бърз антигенен тест

Министерство на здравеопазването публикува списък на 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на страната, с които е сключен договор...

Още интересни публикации

Facebook коментари