понеделник, юни 21, 2021

Знам го от баба и винаги помага: Мощна рецепта за гъбички по ноктите, премахва ги само за броени дни

Най-четени

Когато става въпрос за гъбичките по ноктите е важно да действате възможно най-бързо след като ги забележите.
В тази статия искаме да споделим с вас как да си приготвите тази натурална рецепта съдържаща спирт и природни съставки, която ще ви помогне да се справите с проблема.
Гъбичките по ноктите, познати и като омихомикоза, се причиняват от дерматофити, дрожди или недерматофитни плесени, които бързо се разпространяват във влажна и топла среда.
При появата си гъбичките не показват почти никакви симптоми.
Това красиво цвете е всъщност много лековита билка: Помага при депресия, гъбички, мозъчни и сърдечни проблемиПасифлора е красиво цвете и същевременно лековито растение. Настойките от нея упражняват антисептичн…Apr 25 2019vijti.com

С течение на времето ноктите започват да се удебеляват, да пожълтяват, а кожата около тях изглежда възпалена. Важно е да се преборите с гъбичките, за да не загубите засегнатите нокти.
Как да се справите с гъбичките по ноктите
Това средство е продукт за външна употреба с антисептично и противогъбично действие, унищожаващо микроорганизмите причиняващи инфекциите. С други думи това средство действа като част от традиционните противогъбични лекарства. Но е по-евтино и не съдържа агресивни химически вещества.
Полезните качества на спиртаспирт като съставка в натурална рецепта против гъбички

За да засилим действието на това натурално средство ще използваме 90% етилов спирт, който обикновено присъства в комплектите за оказване на първа помощ. Той се отличава с дезинфектиращото и антибактериалното си действие, което предотвратява появата на инфекциите, когато се използва за почистване на рани.
Той е много ефикасно средство срещу масово разпространените бактерии и гъбички, въпреки че не атакува бактериалните спори. Използва се като допълнение към останалите съставки в това средство против онихомикоза. Но спирта трябва да бъде комбиниран с други съставки, за да се засили действието му.

Водородният пероксид е натурален продукт използван за дезинфекция на повърхностни рани. Антибактериалното и противогъбичното му действие спомагат ефикасно борбата срещу гъбичките по ноктите на ръцете и краката, така че той често присъства в терапевтичните средства, използвани за целта.
Водородният пероксид намалява пожълтяването на ноктите причинено от гъбичките. Освен това предотвратява изтощаването и счупването на ноктите.
Полезните качества на белия оцет – бял оцет като съставка в натурална рецепта против гъбички
Друг натурален продукт, от чиито качества ще се възползваме е белият оцет. Известен с приложението си в кухнята, като лечебен продукт и почистващо средство в домакинството, този дезинфектант действа чудесно и срещу онихомикоза.

Белият оцет съдържа органични киселини. Те разрушават средата, необходима за разпространението на микроорганизмите и спират инфекциите. Антисептичното и противогъбичното действие на този продукт спомагат борбата срещу гъбичките и предотвратяват увреждането на ноктите.
Затова белият оцет е страхотен помощник за намаляване на сърбежа, втвърдяването и други неприятни симптоми, причинени от гъбичките по ноктите.
Как да си приготвите тази натурална рецептанатурална рецепта против гъбички
За да победите гъбичките увреждащи ноктите ви трябва да съчетаете изброените по-горе продукти. Тази натурална рецепта се приготвя лесно. Трябва да я използвате редовно докато проблемът отшуми.

Съставки
5 супени лъжици:
90% етилов спирт
водороден пероксид
2 супени лъжици бял оцет

Необходими пособия и продукти
1 стъклен съд
Памук
Приготвяне
Първо налейте спирта в стъкления съд и го смесете с водородния пероксид и белия оцет. Затворете съда и го разклатете докато всички съставки се смесят добре. Съхранявайте съда на хладно и сухо място, за да запазите сместа в добро състояние.

Начин на употреба
Добре измийте засегнатите нокти. Подсушете ги и ги намажете със сместа с помощта на памук.
Ако нокътят е прекалено дебел или пожълтял, изпилете повърхността му, преди да нанесете лекарството.
Използвайте сместа два пъти дневно, всеки ден.
Запомнете, че ефектът от тази натурална рецепта няма да е мигновен. Важно е да я използвате поне 2 месеца.
Ако инфекцията продължава удължете терапията от 8 до 12 месеца. Ако забележите признаци на гъбички по ноктите можете да се справите с проблема с това натурално средство и да избегнете появата на усложнения в средно и дългосрочен план.
Източник: Брадва
Не е за изпускане: Билката, която цери гъбички, цистит и очни заболявания с небивал успехБилката, която цери гъбички, цистит и очни заболявания с едно щракване на пръстите – Споделете с вси…Mar 9 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари