неделя, юли 25, 2021

Ето какво направи ген. Мутафчийски за болен от коронавирус учител

Най-четени

С ръкопляскане изпратиха оздравелия от коронавирус 43-годишен мъж от кюстендилското село Стоб от изолатора в общинската болница в Дупница. Той беше изписан в петък след обяд след два отрицателни теста, пише struma.bg Мъжът се прибра от Банско, където има хранителен магазин, около обявяването на карантината и се изолира в родната си къща в Стоб.

Майката на 17-годишния ученик с коронавирус: От 1-и април синът ми е под карантина, взели сме всички мерки!Детето се самоизолирало на първия етаж на къщата и нямало прояви на симптоми Майката на 17-годишния…Apr 6 2020vijti.com

Впоследствие заради появата на симптоми за коронавирус сам се обадил на личния лекар и е транспортиран в дупнишката болница, където  е настанен в инфекциозно отделение с двустранна пневмония и висока температура на 23 март.

Часове след изписването му в петък мъжът се прибра в родната си къща в Стоб, където ще остане под карантина в продължение на 28 дни.

Мъжът разкри какво се случва с него, но изрично помоли името му да не бъде съобщавано, поради което публикуваме само неговите инициали – Д.Ч. “Два дни преди да поставят под карантина Банско се върнах в родното си село Стоб, тъй като усетих драскане в областта на гърдите. Не се притесних толкова в този момент, тъй като през есента се бях ваксинирал срещу грип, а всяка вечер изпивах по една ампула витамин С. Пиех и различни чайове, за да се предпазя от евентуален грип през зимата. Нищо не ми помогна при коронавируса.

Прибрах се в родната ми къща в Стоб и се самоизолирах. Казах на вуйчо ми, че не се чувствам добре и че ще се самоизолирам, за да не идва у нас. Той и семейството му също се изолираха от околните. След драскането в областта на гърдите започнах да кашлям. Тогава се обадих на личния лекар, който ми предписа два вида антибиотиции и ми даде направлние да отида  на рентгенова снимка в Благоевград. На снимката ми казаха, че нямам пневмония. Кръвните изследвания не показваха,че имам някакво заболяване.

Да уточня, беше не за коронавирус, а за общото състояние на организма ми. През това време кашлицата се усили и започнах да отхрачвам  кръв. Отмалявах… Три дни пих антибиотиците, но започнах да поддържам постоянна температура 37,5 до 38,5 градуса. Температурата не се повлияваше от лекарствата, които взимах. Тогава личният лекар се обади в РЗИ, дойдоха с линейка и ме взеха от вкъщи. Само за 24 часа развих пневмония, кашлицата се усили. Преживях голям ужас в болницата. Благодаря на лекарите д-р Елена Гюзелева, д-р Ефтимова и на целия  персонал. Те се грижеха непрекъснато за мен. Д-р Райничка Сапаревска от  РЗИ – Кюстендил в Дупница и двете лекарки д-р Гюзелева и д-р Евтимова ми донасяха банани портокали… без да искат пари за тях. Като си тръгнах от отделението, всички от персонала ме изпратиха с ръкопляскане, което ми повдигна духа. Благодаря и на ген. Мутафчийски, който веднага беше изпратил лекарства за мен.

Сега разбрах, че е от Дупница, аплодисменти и за него. Оцелях по чудо. По цели нощи кашлях, не можех да спя от кашлицата и се движех в стаята, но нямах достатъчно сили. Нямах апетит, но нарочно блъсках в устата храна, за да мога да оцелея. Беше страшно! Не го пожелавам на никого да преживее такова нещо.

Моля ви, хора, спазвайте всички наложени мерки от Щаба. Аз не носех маска, докато работех в магазина в Банско, защото не беше така разпространен вирусът. Може би това ми е грешката. Последните клиенти в магазина ми бяха англоговорящи и израелци.

Те не се съобразяват, че ти кашлят или кихат в устата… Хората не са виновни, аз отчитам грешката си едва сега. В момента съм вкъщи и ще остана още 28 дни под карантина. Лечението ми продължава.

Ако трябва, и три месеца няма да изляза от вкъщи. Радвам се, че оживях. Само да се почувствам по-добре, все още кашлям леко, ще си пооправя къщата. Аз работя сезонно в магазина в Банско през зимата и после се връщам на село. Установих, че трябват много ремонти, и сега е моментът да се захвана с тази работа, нали оцелях”, разказа Д.Ч.

Мъжът се похвали, че кашлицата му намалява и се чувства по-добре. Откакто си е вкъщи, полицаи от РУ – Рила го проверяват дали спазва карантината. Д.Ч. си е обещал да даде животно за курбан за храма в селото за благодарност към Бога, че и този път го е спасил от смърт.

Миналата година Д.Ч. е претърпял тежка катастрофа на АМ “Тракия” до Пловдив и е оцелял. Той е учител по физкултура по професия. След като са разбрали, че е изписан, негови приятели от цяла България са му звънели да го поздравят за удържаната победа срещу коронавируса.

Д-р Симидчиев: Ето тези хора ще прекарат коронавируса като обикновен грип Да, Медицинският съвет съществува, но вече е неформален, защото съществуването му в официална функ…Apr 6 2020vijti.com

Източник:зажената

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари