петък, януари 28, 2022

Един от най-известните холандски хомеопати в света категоричен: ваксините, антибиотиците и противозачатъчните са много вредни за здравето

Най-четени

Тон Янсен е световноизвестен хомеопат, автор на революционния метод на хомеопатичната детоксикация. Той посети за пръв път България по покана на д-р Петър Найденов, холистичен лекар, хомеопат, и гостува във вилата му в кюстендилското село Цървеняно.  58-годишният холандец даде първото си интервю пред българска медия. Той твърди, че алтернативната медицина го излекувала от епилепсия и спасила малката му дъщеря, която лекарите отписали заради мозъчно заболяване още като бебе. Първото му дете било много здраво и нямало реакции от ваксини. Когато й направили ваксина срещу морбили, дъщеря му получила много лоша инфекция на ухото. Започнало лечение с антибиотици, но последвало мозъчно възпаление. След 3 дни в болница 15-месечната му дъщеря изпаднала в кома. Лекарите казали, че мозъкът й е толкова увреден, че е по-добре да я приспят, защото от това човек не става.Минало-незабравимо: баба разказва как се гледаше бебе без памперси и хомеопатияПовод ми дадоха сина и снахата, които ми оставиха за месец внучето да го гледам. Указанията бяха стр…Oct 23 2018vijti.com

Тон Янсен взел дъщеря си на ръце и я прибрал вкъщи. След това я завел при неговата лекарка по хомеопатия, при която ходил заради епилептични припадъци. Тя дала не детето лекарство, което му подействало много добре. След 3 часа се събудила, а след 3 дни започнала да си играе. Тогава той си казал, че с това трябва да се занимава, и директно отишъл в училище за хомеопати. Завършил и медицинско антропософско училище, в което се изучава всичко за болестите, но за лечението им се използват антропрософски и хомеопатични лекарства. Жена му е физиотерапевт, която прави ортомануален, ритмичен масаж. Двамата имат 5 деца – 3 момичета и 2 момчета, и 6 внучета.

– Г-н Янсен, какво провокира интереса Ви към България ?
– За първи път посещавам тази държава по покана на д-р Петър Найденов, който беше на семинар при мен в Холандия и беше много впечатлен от метода на детокстерапията.
– Какво представлява този метод?
– Помага да се премахнат от организма вредни химикали и амалгами чрез детоксикация с хомеопатични лекарства. Ние даваме възможност на тялото да се очисти от всички токсини с подкрепата на тези специални лекарства.
– Как диагностицирате пациентите?

- Advertisement -

– Аз буквално се нуждая да знам какво се е случвало с него. Още от зачеването, от лекарствата, които са вземали родителите му, по време на бремеността, как е протекло раждането, след това от какво е боледувал като дете, изобщо голяма част от развитието му, т.е. абсолютно всичко, което е могло да му се отрази на здравето.
– Как решавате от какво лекарство се нуждае за детоксикация пациентът?
– След като разберем върху кои органи е било най-силното увреждане и къде системата е била най-засегната, лекуваме първо там.
– Например?
– При мен дойде малко дете на 2 години с епилептични гърчове, които започнали, след като на детето направили ваксинации против паротит, морбили и рубеола. След 6-7 часа то колабирало и го приели в болница. Майката веднага попитала да не би това да е от ваксините, а лекарите казали, че не е възможно, тъй като са безвредни. Но това не е така. Аз веднага започнах да давам детокс от ваксината и детето се подобри на 30%. Дадох още веднъж и то се подобри още малко. Тогава разбрах, че има и нещо друго. Разбрах, че по време на раждането майката е ползвала епидорална анестезия. Дали са й местна упойка от 3 дози и крем окситоцин, за да предизвикат раждането, и детето след това е било толкова отпуснато, че не е имало сили да засуче. Тогава видях връзката с гърчовете и направих детокс за тази упойка за анестезия. След 8 седмици епилептичните гърчове изчезнаха на близо 85%. Преди това имаше по един голям припадък и няколко малки на ден. След втория детокс с тази упойка останаха само 5%. Тогава направихме един курс с окситоцин и остана само един припадък на година. След 4 години тя дойде отново. Беше ползвала класическата билка в хомеопатията за епилепсия – „оенанте“, за която характерното е, че при голям припадък болните имат голяма пяна около устата. Дадох й една доза детоксикация за „оенанте“ и епилепсията спря на 100%.
– Според Вас ваксините са вредни, така ли?
– Да. И не само те, но и повечето лекарства. Моите случаи са много усложнени и заради това, че при зачеването са ползвани много алкохол или наркотици, а по време на раждането – упойки.
– Какво е Вашето мнение като лекар за “меката” дрога като марихуаната, която в Холандия е разрешена, а в други държави се правят опити за легализация?
– Ще разкажа случая на едно 10-годишно момче. То седеше винаги напрегнато и ми даваше грешни отговори на моите въпроси. Като го питаха в училище: „Колко е 4 по 4“, винаги казваше „15“, а беше много умно дете. Попитах го защо дава грешен отговор, той погледна нагоре и ми каза: „Защо пък да давам верен?“. Със строг глас му креснах: „Защо правиш това?“ Изглежда го стреснах и шокирах, защото ми отговори със същия тон, че не иска да говори за това. Каза, че има някакъв малък човек в корема му, който му забранява да говори и заплашва, че ако не го послуша, ще му причини страхотна стомашна болка. Питах бащата дали по време на зачеването са ползвали марихуана и той каза, че е взимал ежедневно, когато е бил болен. Дадох на детето хомеопатично лекарство марихуана. След няколко часа то стана и каза на родителите си да си ходят. После му дадохме детокс за марихуана и след 15 минути детето беше на вратата и ми каза: „Човекът в моя корем си събира куфарите и си отива“. И той си отиде завинаги.
– Какво се случи с това дете впоследствие?
– Това беше един от първите ми пациенти. Сега е баща на три прекрасни деца и понякога ги виждам.
Принципът на хомеопатията е, че “подобното лекува подобното”, или “клин клин избива”, както казва една българска поговорка, докато алопатията, или класическата медицина, практикува лечение с противоположното.
– Как се приготвят хомеопатичните лекарства?
– Субстанцията, която е разболяла човека, се динамизира и потенцира по определен начин и се правят няколко стъпки нататък при приготвяне на лекарствата.
– Имате ли последователи на Вашата методика?
– Аз имам международно училище за хомеопатична детоксикация, в което се обучават много лекари като Петър. Аз ходя в Германия, Англия, Швейцария, Сърбия. През следващата година съм поканен в Атланта, САЩ.
– Скъпо ли е това лечение?
– Не, защото е много бързо и много нежно. Ако един човек се лекува за епилепсия с химични хапчета, това може да трае цял живот и накрая получаваш инсулт. Хомеопатията е най-евтиният метод, който може да съществува. Защото няма нужда от болници, в моята практика имам над 6000 пациенти. През първата година ги виждам по 5 пъти, на втората веднъж и евентуално след години се срещаме, ако имат някое друго оплакване.
– Каква е средната успеваемост на метода?
– Преди да започна да използвам детокса, имах успех на 20-25 %. Сега излекуваните са на 93%.
– Защо толкова много деца се разболяват от диабет?
– Основната причина са ваксинациите, които увреждат черния дроб и панкреаса, и поемането на подсладители при бременността.
При мен дойде едно хубаво 7-годишно дете от Англия, което 7 пъти на ден трябваше да си бие инжекции с инсулин. Не можеше да яде нормално – хляб, захар… Беше алергичен, имаше обриви по кожата и лоша кашлица. То беше родено с местна упойка, на майката бе правен окситоцин, след това директно антибиотици. Проблемът се появил 3 месеца след ваксината за морбили и аз си помислих, че това го е отключило. Дадох детокс, но нищо не се получи. Казах си, че има някаква липсваща връзка. Питах отново и отново майката какво се е случило след ваксинацията. Тя си спомни, че е получил много лоша инфекция на ушите и са му дали антибиотици. В продължение на 3 месеца са му направили 7 курса с антибиотик. Аз му дадох детокс от антибиотик. Направих лекарство, което съдържа всички често срещани антибиотици. След това друго, което съдържаше захар. Детето ги приемаше по схема на няколко курса и малко се подобри. Попитах майката какво е яла при бременността, дали не е приемала захар. Тя каза „Не“, само аспартам, т.е. подсладител. Каза, че е пила кока-кола лайт по литър и половина на ден, а в нея има аспартам и кокаин. Направих един курс с детокс аспартам и кока и детето се оправи на 95%. Започнахме да му даваме храни с повече мазнини като Омега-3 и Омега-9, ядки, плодове, риба, яйце. Детето се излекува напълно от диабета, вече е на 16 години.
– Как да имаме здрави деца?
– Ключът е още в самото начало. Не трябва да се предизвиква преждевременно раждане на бебето, а да се изчаква. Да не се използва упойка, защото болката е необходима, за да може майката да произведе долпамин, което спомага за по-бързо изхвърляне на бебето. Не ваксинирайте децата, защото много ги уврежда. Неваксинираните деца са най-здравите на света.
– Каква храна препоръчвате?
– Моят съвет е всеки да яде по едно меко сварено яйце на ден, защото това е най-евтиният мултивитамин. Много е здравословно да се взимат хранителни добавки, както и водорасли, защото съдържат цинк, селен и други ценни минерали, които подпомагат имунната система и са антиоксиданти. Аз давам хомеопатични субстанции, които не само се пречистват, но и подкрепят вътрешните органи да започнат да функционират нормално.
– Кои лекарства разболяват?
– Една жена искаше да има деца, но 18 години преди това взимала противозачатъчни. Помолих я да си направи изследвания, защото я бяха насочили към ин витро. Казах й, че не е необходимо, тъй като прогестеронът й беше много нисък. Дадох й да си взема всеки ден по 1 доза хомеопатичен прогестерон и след 3 месеца тя ми се обади да каже, че е бременна. Казах й да продължава да го пие, но тя спря и абортира. Започна отново с прогестерон, направихме и детокс с противозачатъчни и тя забременя с близнаци – син и дъщеря, а след това роди и трето дете. Те са неваксинирани и всичко е окей.
През последните години се забелязва увеличение на заболяванията на щитовидната жлеза при жените заради употребата на противозачатъчни и хапчета антибебе.
Много често противоалергични лекарства причиняват алергии и други проблеми. Прозак, който се изписва като антидепресант, подтиква към самоубийство. Робин Уилямс е взимал много прозак. Моят чичо също беше изпаднал в депресия, казаха му да взима още прозак и той се обеси.
– Всички ли болести се лекуват с хомеопатия?
– С хомеопатия могат да се лекуват абсолютно всички болести, дори и рак. Стига да се открие причината. Това, което много уврежда мозъка, са статините и лекарствата за кръвно налягане. Хипертонията може да се лекува много добре с хомеопатия, ако разбереш каква е причината. Повечето от жените, които са взимали контрацептиви и хапче след полов акт, се разболяват от рак на гърдата и гениталиите.
– Как да се предпазват тогава жените от нежелана бременност?
– Сексът винаги трябва да се прави с любов. Аз имам 5 деца от една жена. Тя роди последното на 47 години. За предпазване от нежелана бременност да се ползва презерватив, тъй като този метод е най-добър, най-чист и пази от венерически болести.
– Казахте, че с хомеопатия може да се лекува дори рак?
– Ракът е лечим. Много важно е да знаем какви са били лекарствата, каква храна са употребявали преди това онкоболните и тогава можем да лекуваме рака с класическа хомеопатия и детокс метода. Заради противозачатъчни има голям процент рак на гърдата. Ваксината срещу папиломен вирус води до рак на яйчниците, а уж е срещу него. Рак на мозъка и черен дроб се причинява от многото амалгама при зъболечение. Парабените в козметиката причиняват различни онкозаболявания на кожата, гърдата, мозъка. Мобилните телефони причиняват много рак на мозъка и затова трябва да се изключват, докато спиш, защото има много силна радиация.
– Каква е Вашата рецепта за здравословен и щастлив живот?
– Живей в природата, която всичко е приготвила. Води се от природния живот и той ще те води. Бъди в настоящето, в момента и си кажи сам на себе си: „Това ми е достатъчно“. Човечеството страда, защото винаги нещо не му достига и иска още и още.
– Какви са Ви впечатленията от България?
– Хората много страдат заради кризата и много се грижат за семейството си. Според мен тук има прекрасни условия за живот и трябва да използвате възможностите. Обичайте природата, споделяйте си повече, нека парите не бъдат първата ви цел, върнете се към земята, не търсете в други държави щастието и живейте във вашата чудесна страна. Когато хората са в чужда страна, те се возят цял ден в колата и гледат нови и нови неща, а всъщност нищо не са видели. Така че приемай нещата по-леко, не толкова навътре, за да живееш по-добре, и бъди такъв, какъвто си.Това новородено българско бебе смая демографите и влезе в рекордите на Гинес. Съвпадението се случва един път на 130 000Той е малък, но „Гинес“ вече го знае. Още щом се роди на 6 октомври, събота, Христофор Павловски сма…Oct 23 2018vijti.com

Източник: Струма

Facebook коментари

Последни новини

Ето го Кирил Петков като младоженец, красивата му булка и трите им дъщери-Снимки

Съпругата на вероятният бъдещ премиер на България, Кирил Петков, е известна с оригиналните си и вкусни рецепти за десерти без...

Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествени

Съставки картофи 700 г кашкавал 150 г копър 40 г свинска кайма 200 г яйца 2 бр лук 0,5 глава чесън 2 скилидки сол ...

Китайска баба ме посъветва да изхвърля пет предмета от къщата си и сега късметът ми се върна

Лошите неща в домовете ни могат не само да събират прах завинаги и да попаднат под краката си. Те също изсмукват нашата енергия. Без да го забелязваме,...

Емо Чолаков се ожени – честито! Ето красивата му булка (Снимка):

Един от най-любимите синоптици от екрана, усмихнатият Емо Чолаков, отново намери щастието малко повече от година, след като изгуби любовта на живота си. Припомняме,...

Ето къде можете да си направите безплатен бърз антигенен тест

Министерство на здравеопазването публикува списък на 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на страната, с които е сключен договор...

Още интересни публикации

Facebook коментари