понеделник, юли 4, 2022

Д-р Петър Лазов: Не съм поставял стентове на здрави артерии, ще съдя въпросните журналисти

Най-четени

Д-р Петър Лазов, инвазивен кардиолог – МБАЛ Пазарджик АД изложи своята позиция във връзка с излъчения материал по НОВА ТВ в предаването „Неделята на НОВА“.
„Не съм поставял стентове на здрави артерии!“, категоричен е д-р Лазов.
Публикуваме позицията му без редакторска намеса:
„Хронологията на събитията е следната:
В началото на месец юни тази година в кабинета ми дойде за преглед пациент, който ми каза, че наскоро е лежал в софийска болница и колегите там са решили, че има значимо стеснение на коронарна артерия и трябва да се постави стент.
Васил Иванов: Ще разкрия такива далавери, че няма да ви се вярваОще в първото издание на предаването „Неделята на NOVA” ще покажем мои журналистически разследвания …Sep 14 2019vijti.com

Поиска второ мнение, като каза, че ще се премества да живее в Пазарджик и ако трябва да се постави стент, предпочита аз да извърша манипулацията. След като го прегледах, поисках да видя диска от коронарографията. Диска не можеше да се отвори на компютъра ми и за да го разгледам, той предложи, понеже бил в командировка след няколко дни да дойде съпругата му с друг диск.
След няколко дни жена, представяща се за съпруга на пациента ми донесе в кабинета малък лаптоп. В него нямаше диск, а запис на процедура в паметта и възпроизведен с програма DICOM. С тази програма може да се премахват сцени, да се поставят сцени, тоест може да се манипулира записа.
Подхождайки доверчиво, разгледах филма и установих, че на едната от артериите на сърцето – ЛАД има голяма кръгла аневризма- около два сантиметра, която не е за интервенция, а на дясната артерия има сигнификантна стеноза.

Казах на съпругата на пациента, че ще се наложи да се направи нова коронарография, вероятно да се постави стент в началото на дясната артерия, а аневризмата на ЛАД ще се лекува медикаментозно. След няколко дни същото казах и на пациента по телефона.
ОРИГИНАЛЕН ДИСК ОТ КОРОНАРОГРАФИЯ НА ТОЗИ ПАЦИЕНТ АЗ НЕ СЪМ ГЛЕДАЛ.
След двадесет дни последва интервюто с Васил Иванов. Голяма част от казаното в кабинета и на интервюто е изрязано и манипулирано по такъв начин, че да се остане с впечатление, че съм гледал диска на пациента. Разговарях тази сутрин по телефона с професор Генчо Начев – той ми каза, че е гледал диск на пациент при който има здрави съдове, тоест няма аневризма на ЛАД и стеноза на дясната артерия. Двамата останахме със заключението, че сме гледали различни записи.

- Advertisement -

Не съм поставял стентове на здрави артерии. При проверка на дейността на отделението с лекота ще се установи, че значителен процент над 50% от процедурите завършват без поставяне на стент, съобразно състоянието на пациента, което ясно илюстриара неверността и манипулативността на внушението, че се стентират пациенти без съответни показания.
Не е вярно, че съм получавал заплата от 57000лв.
Заплатата ми е в размер на около 1600 лв. месечно. Полученото ДМС е формирано въз основа на решение на Съвета на директорите на болницата №148/19.8.2013 и е в размер на 15% / а не 50 %/ от стойността на пътеката, като следва да се има предвид, че за месеца, за който Васил Иванов държеше да повтори поне петдесет пъти, всъщност от двама колеги, които извършваме процедурата, съм работил почти изключително аз и по обективни причини (отсъствие на колега, висока заболеваемост и т.н.), е формирано ДМС в голям размер, което обаче процентно напълно съответства на генерирания приход на болницата, съобразно свършената работа.

Процентът ДМС не е изключение и много колеги от болницата получават същия процент.
Това е подла лъжлива скълъпена история с цел да злепостави мен, както и да злепостави отделението и болницата. Смятам да съдя въпросните журналисти“.
С уважение:
Д-р Петър Лазов – Инвазивен кардиолог – МБАЛ Пазарджик АД
Източник: Блиц 
Бурна и наситена с юмруци любов: Софи Маринова вдига втора сватба с Гринго, но постави ултиматумСофи Маринова ще минава за втори път под венчило с Гринго Софи Маринова вероятно е лудо влюбена в мъ…Sep 18 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари