вторник, март 19, 2024

Д-р Георги Тодоров: 76% от хората не могат да хванат COVID-19

Най-четени

76% от хората са невъзприемчиви към COVID-19

Нещата относно мерките отиват на изуй гащи. Единственото, което трябва да направят политиците е да ни се извинят, каза лабораторният лекар Георги Тодоров в интервю на Катя Илиева пред Фрог нюз. Ето какво още обясни той:

Г-н Тодоров, като лабораторен лекар вие тествате хората за коронавирус. Какво показват резултатите в момента, какви са тенденциите на това заболяване?

- Advertisement -

Д-р Антония Първанова: Коронавирус има в България още от месец ноември Ако съмнителните случаи бъдат изследвани, те най-вероятно ще се окажат с антитела Коронавирус най…May 8 2020vijti.com

 Аз не предоставям в момент данните от изследванията за коронавирус на здравното министерство, но количеството на изследваните хора вече е много сериозно. Някои са изследвани и по два пъти, но броят им е пренебрежимо малък.  Резултатите сочат, че около 6,3% от населението вече се е срещало с този вирус и е развило антитела. Невъзприемчивостта към него, т. е хора, които не могат да хванат този вирус е около 76%.

Какво означава това?

Това означава, че около 76% от хората се срещнат с COVID-19, няма да развият нищо. Даже и антитела няма да изградят. Няма да го възприемат.

Как си го обяснявате?

С имунната система и невъзприемчивостта на организма. Просто сега ни третират така, че едва ли не 100% от хората могат да хванат този вирус. Това не е вярно-76% не могат. Полиомиелитът, който е не особено опасна инфекция, 96% от хората го прекарват без да усетят нищо. Други 3% по някакъв начин се разболяват от него и имат грипоподобни симптоми. И само 0,9%  развиват различните му форми на болест. От тези 96%, които по-горе споменах, 77% са невъзприемчиви.  Полиомиелитът, по начин на разпространение, е подобен на коронавируса.  Лошото при полиомиелитът е, че дава тежки неврологични проблеми. Той има три форми на проява, при едната от които загиват 99 на сто от хората. Въпреки всичко, срещу полиомиелитът има ваксина заради тежките усложнения. А при коронавируса даже няма и тежки усложнения.

В интервю пред Слави Трифонов казахте, че сте разговаряли с Жени Начева от здравното министерство. Какво обсъдихте относно пандемията?

След като й обясних нещата, тя каза: „Ти ме гръмна“. А аз я попитах: „Какво те гръмнах?! Ние предвидихме, че няма да има нито чували с трупове, нито масово болни хора. Има ли масово болни хора?“. Тя вика: „Ами няма“. Питам я: „Тези дето са в болница, за болница ли са?“. А тя: „Ми не са“.  Пак аз: „Колко са за болница – 40 човека на 7 милиона души. Искам да те питам защо ги правите тези работи?“. А тя ми обяснява: „Не зная, ние не сме лекари, ние слушаме Щаба“. Значи тя не иска да се вслуша в здравия разум. Тя слуша какво и разправя Ангел Кунчев.

Опитахте ли ли да разговаряте с представител на  НОЩ?

Говорих с ген. Венцислав Мутафчийски. Като чух какви ми ги говори, директно му казах, че не разбира за какво става дума.  Изслуша ме и каза: „Доктор Кунчев казва различно“. Викам: „Ами, ако вместо него, аз или някой като доктор Мангъров бяхме на мястото на Кунчев, какво щеше да направиш?“. А той: „Може би щях да подам оставка и да оставя нещата на вас“. Тестовете са оръжието. Но те изкупиха тестовете и нямаше тестове в страната. Казаха после, че тестовете не били точни. Това не е вярно.

 Хората, обаче се ошашавиха не само от приказките на Щаба, но и от това, което се случи в Италия и Испания. Все пак там много хора загубиха живота си.

В Италия не се случи нищо ново.  На ден там умират средно по 2200-2400 души, а в България 300-320 по различни причини.  Вирусът е страхотен джентълмен. Той се държи към всички хора еднакво. Едни ги разболява малко, други малко повече, трети изобщо не ги разболява. Хора с придружаващи заболявания, заразени с Ковид-19 просто умряха по едно и също време, вместо по различно. През 2017 година в Италия са починали 37 500 човека от асоцииране към грипа. Това се случва от края на октомври до април. Сега разликата е, че  за 4 седмици асоциирани с коронавирус, са починали 30 000 човека. Това е.

При по-малко заразени мерките бяха по-тежки. Сега, при повече заразени, мерките се разхлабват все повече. Как си го обяснявате?

Много просто – преди работеха 4 лаборатории, сега 11. 1400 проби се правят на ден и се откриват 23- ма заразени. Имайте предвид, че една проба не е един човек. Един човек е три-четири проби.

Открито застанахте срещу решенията на властите за борба с коронавируса. Това не ви ли притеснява?

Нищо не ме притеснява, защото имам безспорни  доказателства, че случващото е против медицинската наука. Кого да слушам – системата или медицинската наука?! Смятам за по-лесно и по-честно да слушам медицинската наука. Лъжите не са ми по вкуса.

Започнаха ли повече хора да се изследват?

След заповедта на министър Кирил Ананиев, че трябва да предаваме информацията за изследваните, от 28-април на практика спряха имунологичните тестове. Аз казах, че няма да предам нищо, дори и да ме глобят. Нещо не се появяват хората от РЗИ. Няма ги. И вчера, след като  обжалвах заповедта, спрях изпълнението й.  Сега хората пак се тестват, поразчупиха се нещата. Съжалявам, но ако ПСР-ът позитивира, това не значи, че си болен.

А какво значи?

Значи, че аз имаш нещо в устата.  Даже не си и заразен.

Кога може категорично да се каже, че имаш коронавирус?

Коронавирус ще ми намерят само, ако от биологичният  материал са взели РНК и са го дали на електронен микроскоп, който да покаже вируса с коронките отгоре.  Като ми намерят в устата РНК, това не значи, че съм заразен. И китайците го казаха 100 пъти. В статията им пише: „Ние изследвахме нашия медицински персонал, от които 98% имаха в изследвания материал РНК“. Нито един от тях не беше болен, нито пък разпространяваше заразата, защото ако беше толкова заразно, те всички щяха да се натръшкат. Но това не се случи и на 45-тия ден лекарите свалиха маските,  защото разбраха, че става въпрос за нищо. Нито е толкова заразно, нито е толкова патогенно, нито пък толкова смъртоносно.

Повече медицина или повече политика има около „извънредната ситуация“?

Аз съзрях, че няма нищо страшно, след като минаха 28 дни от момента, в който бе създаден НОЩ и 42 дни от момента, в който започнаха да умират италианците. Към 30 март на мен ми светна инфекциозната мисъл в главата. Оттогава хвърлих маската и ръкавиците. По-голяма простотия от ръкавици не бях чувал, защото дали ще ти полепне нещо по ръцете или по ръкавиците, е все тая. Резултатът е еднакъв. Хората забравиха медицината. Нещата отиват към изуй гащи. Затова политиците се чудят сега как да излязат от ситуацията. Не знаят какво да направят. Най-правилното нещо, което могат да направят,  е да излязат и да кажат: „Сбъркахме! Извинявайте!. Има болест, но трябваше да се действа по друг начин. Този не беше правилен. Простете ни!“. Това ако го направят няма кой да ги бутне от власт повече. Опозиция няма да има.

Много ваши колеги са на мнение, че е трябвало да се изолират най-уязвимите-възрастните хора и тези с придружаващи заболявания.

Вече е късно да се изолират възрастните хора. В началото това, което се направи, беше правилно. Правилно затворихме театрите, киносалоните, моловете. Правилно спряхме децата от училище. Но трябваше за започнем да наблюдаваме какво става. Да тестваме хората и да не ги плашим, защото се стигна до там, нуждаещите се да не могат да отидат на лекар. Докторът преглежда по телефона, можете ли да си представите! Следващата мярка беше да не се карантинират за 14 дни хората от чужбина, а само за 5 дни. Ако някой се разболява, се разболява на 5-я ден.  Никакво спиране на парковете и градините. Заведенията-вътре не, но навън да. Все пак не сме безрасъдници да гледаме умно в тавана и да казваме, че няма нищо. Никой не е казал, че нямаме нищо. Въпросът е как се отнасяме с него. Можеше да се каже: „Ако заведенията имат възможност да сложат столчета навън, нека да го направят“. Защо се затварят хотелите? Какво става там, след като всеки си е по стаите. То е равносилно на това да се затворят апартаментите в жилищните блокове. Може да се организира храненето в хотелите по часове.  Голяма глупост бе да се спрат командировките на хората. На 14-я, 17-я и 18-я ден трябваше да се направи оценка на това колко болни има, а не колко заразоносителя са намерени. Ние сме малка популация. Даже германците не можаха да изолират т. нар. минимална инфекциозна доза. Защо няма? Защото не можем да намерим достатъчно болни. Това е обикновена медицина.

Да разбираме ли, че обещаният ад няма да дойде?

Нищо подобно. Той се случи. Хората с различни тежки заболявания, които трябваше да се лекуват, не се лекуваха. Сега ще има втора и трета вълна от болни,  но те няма  да са от Ковид-19, а от хронично болни, които не са се лекували по време на извънредното положение. Ще има и  новозаболели от лошата имунна система, следствие на  затварянето на хората вкъщи.

Учени: Коронавирусът може да се предава по полов път Според изследване вирусът може да се задържи много по-дълго в тестисите Китайски учени анализирах…May 8 2020vijti.com

Източник:дунавмост

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации