сряда, ноември 30, 2022

Дъщеря нарече майка си „дебела“. Отговорът на майката стъписа всички

Най-четени

Децата често пъти казват каквото им дойде на акъла и не разбират защо понякога възрастните им се карат за това. Има някои теми, по които всеки родител трябва да поговори с детето си. Една от тях са етикетите, които трябва или не трябва да се дават на околните.
Алисън Кими е модел за големи размери дрехи. Дъщерята на Алисън Кими я нарича дебела и това провокира интересен отговор от страна на майка й. Алисън обяснява на децата си, че всъщност човек не е дебел, а е нещо, което той може да бъде.
Уникална любовна история: Тодор намери ученическата си любов във Фейсбук, отиде до Перник и заживяха заедно46-годишните Райна Методиева и Тодор Минков от Велико Търново дадоха втори шанс на гимназиалната си …Oct 30 2018vijti.com

Също така им разяснява, че всеки човек има мазнини, включително и тя самата. Когато синът й настоява, че той няма мазнини, а само мускули, защото е най-слаб, Алисън обяснява, че независимо от това колко е слаб човек, той има мазнини, които пазят органите и мускулите му и, че действително той има по-малко мазнини от нея, например.
В крайна сметка, децата разбират, че това да имаш мазнини е човешко и, че можеш да бъдеш дебел, но това не е същината на личността. Такъв тип мислене е полезен за децата, защото по този начин те успяват да се научат, че теглото на човека не е най-важното.

Ето още няколко любопитни научни факта за пълните хора, публикувани във vesti.bg.
Пълните хора живеят по-дълго, отколкото слабите, тъй като мозъците им се захранват по-добре при стрес, твърдят германски учени, цитирани от „Дейли Мейл“.
Ахим Питърс твърди, че хората с наднормено тегло се справят по-добре със стресовите ситуации в живота, защото метаболизмът им може по-добре да се справи с него.
Професор Питърс от университета в Любек, Германия, изучава мозъка и връзката му с човешкото тегло от близо 30 години.

- Advertisement -

Мит е, че пълните хора умират по-млади, отколкото по-слабите, твърди ученият.
„Хората реагират в стресови и непредвидени ситуации по два различни начина. Едните започват да ядат повече и стават дебели, а другите – отказват храна и отслабват.
Тези, които наистина могат да се разболеят сериозно, са слабите. Пълните са много по-здрави от слабите“, заяви професор Питърс.

Според германския експерт-диетолог да си слаб не е проблем. Опасно е, когато хората губят тегло под въздействието на стресови ситуации.
„Слабите се разболяват от него, а пълните го преодоляват, защото мозъците им по-добре се захранват в подобни ситуации“.
„Трябва много повече да се тревожим за слабите хора под стрес, отколкото за пълните. За вталените никой не предполага, че имат проблем, именно заради „здравословния“ им външен вид. Но на практика те умират по-рано“, твърди Питърс.

Екипът на професор Питърс изучавал въздействието на т.нар. „токсичен стрес“, който се поражда от фактори, извън контрола на индивида – бедност, домашно насилие, разводи, проблеми в службата, ниско самочувствие.
Хората, които не се хранят, а слабеят под въздействието на напрежението, са изложени на по-голяма опасност. Техните мозъци черпят енергия от натрупаните запаси в мускулите и органите, а не от храната.

А индивидите, които трупат килограми под въздействието на стреса, разполагат с достатъчно хранителни вещества, така че правилно да захранват мозъците си.
Според Питърс мършавите стресирани хора са с възможно най-разклатено здраве. И никоя диета не може да бъде успешна, ако не се вземат предвид стресовите натоварвания.

Ученият твърди, че няма и „идеално тегло“, което трябва да следваме, защото всеки човешки организъм си има своя стратегия за оцеляване.
Но пълните хора са подложени на по-силен социален натиск.
Те получават по-ниски заплати, по-често биват уволнявани и са подлагани на унижения на работното място и в семейството.
Закръглените реагират на този натиск, като ядат повече. По този начин те развиват резистентност към стреса, за разлика от слабите.
Писателка се пробва да живее седмица като Бионсе, никога няма да познаете какво се случиПевицата Бионсе определено е смятана за една от най-сексапилните известни жени. С пищните си форми т…Oct 30 2018vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Червено вино с чесън лек за много болести!

Чесън и червено вино за здраво сърце. Колкото повече остаряваме, толкова повече болести се появяват – грип или температура, диабет,...

Домашен лек който решава проблема с косопада и чупливите нокти

Решаването на досадни проблеми е по-лесно, отколкото си мислите. И най-хубавото е, че е точно под носа ви! Особено през есенните и зимните месеци често...

Направете си орехов мед който лекува много здравословни проблеми и повишава имунитета

Ядките са източник на протеини, минерали, микроелементи и хранителни вещества, чиято сила се увеличава многократно при комбиниране с други природни продукти. Ще ви покажем как...

Солни компреси за кости, стави и много други проблеми

Този метод е много популярен сред народните лечители в продължение на много векове , а солените превръзки са подобрили живота на много хора. В миналото,...

Защо трябва да консумираме райска ябълка често през сезона

Екзотичното растение произлиза от семейство Абаносови. Пътят на оранжевото бижу започва от Япония и Китай и стига до Америка и Средиземно море през 18 век,...

Още интересни публикации

Facebook коментари